Jak odnaučím roční mimčo tahat kočku za ocas?
Ahoj, kdo máte doma zvířátka poraďte prosím. Naše číča je takový jelito, že si prostě nechá od malé vše, přitom mě by hned hryzla, nechápu. 😀 Je mi jasné, že děti nemají cit pro další tvory, prostě jí to láká a zajímá. Trošku jsem doufala, že jí číča trošku kousne nebo škrábne, aby si dala pozor, ale ona jen mňouká a malá se tomu směje. Plácání po ručičce není podle mě vhodná výchovná metoda, tak mě napadlo zastoupit nenápadně kočku a když jí drží a tahá za ocas, tak jí mírně štípu do ručičky. Sice jí pustí, ale snaží se jí hned chytnou znova. díky za rady.
My máme spousty zvířat a sama jsem zvědavá na to, až se s nimi malá bude seznamovat. Zatím jí nejsou ani dva měsíce, ale už tak nějak přemýšlím jak na to, kdyby se tohle stávalo....samozřejmě decentně plácnout po ručičce a říct nene dítěti neublíží a pokud to nepochopí, tak holt, když se ke zvířátkům neumí chovat, tak jí budu od nich dávat pryč s tím, že kočičky si s ní hrát nechtějí, protože je na ně ošklivá....tak nějak to budu řešit do budoucna, ale spíše doufám, že to řešit nebudu muset 🙂 přeci jen máme devět koček, psy, slepice, ovečky, myslím si, že nebude holka vědět kam dřív skočit 🙂
Ahoj maminky, můžete mi někdo prosím poradit? Mám ročního chlapečka a neustale tahá kočku za ocas. Ji se to samozřejmě nelíbí. Ale stále dokola se mu nastavuje. Čtu tady, jak si kocky od děti nechávají vse líbit. Tak ta naše ne. Už malého několikrát kousla a dnes tedy opět a tolik, ze se hodně rozplakal. Vždycky mu vysvětluji, ze ji to bolí a nemuze ji tahat za ocas, jenže v tomhle veku to děti nechápou. A rikam si, jestli kdyz po malým porad takhle vyjíždí po tom co se mu nastaví, jestli není agresivní a ne uplne vhodná k dětem a nedat ji na chvilku radši k rodicum. Je to takové speciální plemeno. Rodiče mají stejnou a ta už po me vyjela i kvůli tomu, ze jsem ji hladila.. :(
Kdyz to ctu tak jsem rada, ze nase kocka pred malym utika. On nema sanci si ji ani pohladit (pohladi jen kdyz ji drzim a nebo vezmu malyho na sebe a hladime kocku spolu). Uz tak je mi kocky lito, ze porad pred malym utika a nema klid. A malej ji honi po celem byte a strasne se tomu smeje. Takze u nas se tahani za ocas nekona. Ale kdyby jo tak dostane pres rucicku, budu vysvetlovat a mozna i zarvala.
@leymea to matw jeste dobry. Nase skoro trileta ma zalibu, ze vezme ze supliku varecku a s tou sermuje kocce pred cumakem a ruzne ji tou vareckou hrozi. Jakmile k tomu pribehnu, beru ji okamzite varecku z ruky (a mam sto chuti s ni dcerku pretahnout) a vysvetluji do zblbnuti. Kocka uz ji parkrat posekala, ale ona si z toho nic nedela... Obcas uz za to i placnu pres ruku, protoze mi to strasne vadi. Predevcirem byla rozjeta a kocku kopla. Neudelala to ve zlem, hrala si, ale bohuzel, za tohle chovani uz dostala na zadek, musi vedet, ze se takhle ke zviratum nechova za zadnych okolnosti. Ze zkratka tohle uz bylo moc. Jinak ma "cici" rada, rika o ni, ze je to jeji laska, mluvi o ni, ukazuje ji na fotkach, ale nema miru a chova se k ni obcas desne 😞
@sudylichozrout s tou vareckou jsi pobavila 😀 u nas se jednou stalo, ze kocka byla na skrince a malej na ni sel s detskou lopatou 😀
@leymea Taky slusny 🙂) Ja vlastne jen cekam na ten okamzik, kdy nase dite dostane alespon trochu rozumu a prestane takhle silene blbnout. Snad se brzy dockam, jinak dostaneme psotnik vsichni. Vcetne kocky 🙂

@matysikovad taky nechápu jak jsem to dokázala 🙂