icon

Jak řešit problémy s plenami a odmítáním teplého jídla?

sussi0623
29. zář 2022

Ahoj všem. Synovi jsou dva roky a skoro čtyři měsíce. Zhruba tři měsíce nemá přes den plinu, jen na noc. A včera se z ničeho nic začal znovu pocuravat. Známky nachlazení zatím nevykazuje. Spíš to vypadá, jako kdyby to zapomněl nebo se na to vykašlal... 😥. To je jedna věc a druhá....už dobře tři měsíce prakticky odmítá jíst teplá jídla. Úplně je sabotuje. Jednou do jídla dloubne a pak už do něj nedostanu ani lžíci. Špatně nevypadá. O to strach nemám, ale spíš se chci zeptat, jestli máte někdo podobnou zkušenost a jak dlouho vás obě témata provázela. Děkuji a přeji hezký den!

errol4388
29. zář 2022

@sussi0623 můj syn má 2,5 roku. Přes den je bez plen od začátku jara a teď s příchodem chladnějšího počasí jsou nehody denně, i několikrát. Nám tedy hodně pomohlo, když jsme začala striktně trvat na bačkorách.

sussi0623
autor
29. zář 2022

@errol4388 to mě také napadlo, že by mohl být prochladlý od nohou. Dávám mu tedy silné ponožky na tenké, ale zkusím tedy také bačkory. Moc děkuji. Náhodou...s tím jídlem zkušenost nemáte? Mám sice i devítiletou dceru, ale už si moc nevzpomínám, jestli to měla také... Hezký večer

me_druhe_ja
29. zář 2022

@sussi0623 V tomhle věku je regres naprosto normální, nervová soustava se pořád rychle a překotně vyvíjí, může se stát, že najednou zapomene ovládat vylučování, nebo se na to přestane soustředit. 🙂 Neviděla bych v tom problém.

elesse
29. zář 2022

Jsem zvedava na zkusenosti, protoze ted mame doma totez (syn 2,5 roku). Myslela jsem, ze za to muze narozeni dcery, ale jak koukam, mozna to bude jen tak. Cele leto v pohode, ted zacal mit vetsinou suchou i tu nocni plenku, ale casto se ted aspon jednou denne pocura a to je od zacatku bez nehod… jidlo taky stejne, cokoli vareneho ani neochutna, ani to, co mu driv chutnalo. Jinak ji cokoli stejne jako driv

intonace
29. zář 2022

Náš syn,o trochu starší, už byl také v pohodě bez plenek, celý den a i noční měl suchou. Na začátku září měl střevní chřipku a kdykoliv si prdnul měl špinavé trenky. Byl z toho nešťastný a začal sám chtít plinku. Dnes konečně celý den v pohodě,chodil na wc nebo nočník,ale trenky nechce ani vidět. A i za ten měsíc velmi málo jedl( jinak sní víc než já 🙈) Nenutím, čekám a doufám

errol4388
30. zář 2022

@sussi0623 s jídlem moc neporadím. Syn je kyselina, která sní všechno, i když mi to nikdo nevěří, syn má totiž 12kg. Když vaříme něco co mu moc nejede, tak jdeme před obědem ven, třeba na hřiště nebo s odrážedlem, aby mu pořádně vyhládlo. A taky ho baví u jídla krmit zvířatka, co má na talířku.

sussi0623
autor
30. zář 2022

@errol4388 🙂 ke zvířátkům se ani nedostaneme! Letí ke stolu že paráda, jídlo. Sedne si, podívá se a "neci papat" a odchází. Jak už tu jedna maminka také psala, nehrotim to, nenutím, nepřesvědčuji. Má štěstí, že má starší ségru, tu jsem (hlupka) nutila k ledascemu,o čem jsem byla přesvědčená, že by měla... Chudinka malá 😁

sussi0623
autor
30. zář 2022

@me_druhe_ja ... Aha, tak to jsem nevěděla. Mám ještě starší holčičku, která v roce a půl umělá perfektně na nočník a pak najednou také, že ne a pocuravala se až skoro do tří. Tak mám obavy, aby se to neopakovalo u syna. No, budu doufat, že se tedy brzy srovná. Byl tak šikovný... 😥. Každopádně... Děkuji!

me_druhe_ja
30. zář 2022

@sussi0623 Jak BYL šikovný? Určitě je šikovný. Každý dítě je přece šikovné. Ať je bez plenek v roce nebo ve třech. Vývoj dítěte nejsou závody, nervová soustava je složitá a u každého dozrava jinak. Přece nejde soudit šikovnost podle toho, jestli už umí ovládat a uvědomit si vylučování nebo ne. 🙂

A to jak píšeš o té starší, to se opravdu stává hodně často, pokud se dítě odplenkuje brzo (a 18m je brzo🙂). Nejčastěji k tomu děti dozrají mezi 2-3 rokem sami. Předtím je těch dětí málo a často právě pak dochází k regresj zvlášť, pokud na to rodiče více tlačí....Já mám dvě děti, staršího vynechám, ten má handicap, ale mladší je zdravá. Bude ji za par dni 20m a ještě nočník vubec neřeším. Ona si na něho seda, posazuje panenku, když se brácha vykaka tak chodí, ukazuje dovnitř a říká "kaká", ale tot vše. 😀 zatím si to sama neuvědomuje, když jsem ji párkrát zkusila nahou posadit tak hned zdrhla a pokud má Hovno v plínce nebo komplet proteče a je mokrá, tak je jí to Šumak. 😀 prostě k tomu ještě nedozrála. 🙂

intonace
30. zář 2022

@me_druhe_ja Jo ,tenhle názor už by se mohl rozšířit víc mezi veřejnost. To co já si všechno musela vyslechnout na mou neschopnost odplenkovat🤦 Ale když nechtěl tak nechtěl. Málem jsem se vrátila k plenkám já sama🤣🤣

patypresdevaty
1. říj 2022

@sussi0623 srovnej si hlavně v sobě, že "kvalita ditete"se neodviji od toho,jestli je dítě bez plenky v roce a půl nebo ve třech.
Regrese jsou běžné,u obou děti se mi v určitém okamžiku stalo, že se na nějakou dobu zase začali pravidelně pocuravat. Po nějaké době si to zase sedlo.
Hlavně nenadavat- prostě zkusit dát docurat na nočník,prevleknout, hotovo

lehe
1. říj 2022

@sussi0623 myslím, že je to asi běžné. Syn byl od dvou let bez plinky a po nějakém čase se taky začal zase pocuravat. On to měl zhruba po týdnech, týden normálně chodil na záchod, týden se zase pocuraval třeba 3x denně. Neřešila jsem, prostě jsem ho převlékla, řekla, ať si příště zkusí říct. Za nějaký ten měsíc se to zase srovnalo. S tím jídlem nám to začlo kolem 3. roku, najednou mu tohle nechutná a tohle, nakonec nechtěl jíst skoro nic, ani ochutnat nové. Někdy jsme se domluvili, ať aspoň ochutná a pak i jedl, že je to dobré, někdy ne. Snažila jsem se s ním domluvit předem co uvaříme a vařit vesměs jídla, co má fakt rád, aby jedl. Ale za pár měsíců se to taky srovnalo a teď jí moc hezky, výjimečně něco nechce 🙂 chce to jen trochu trpělivosti 🙂

sussi0623
autor
1. říj 2022

@me_druhe_ja jasně! Já to nemyslela tak, že bych si myslela, že tím, že jak sám začal na nočník a teď sám přestal, je nějaký špatný! To bych byla asi magor! Bože, to by mě fakt nenapadlo, soudit kvality děti podle tohoto! Jsem jen chtěla vědět, jestli to v tomto věku máte se svými dětmi také tak nebo jestli se mám obávat třeba nějaké infekce... Ale děkuji!

sussi0623
autor
1. říj 2022

@lehe takže normálka, dobrý 😁. Děkuji za odpověď

sussi0623
autor
1. říj 2022

@patypresdevaty si připadám trošku jak na pranýři! 😁 Nejsem blázen! Vím samozřejmě, že je úžasný. Jsem jen chtěla vědět, jak to máte se svými dětmi podobného věku vy. Děkuji 😁

lehe
1. říj 2022

@sussi0623 ono to přejde, taky mě to někdy štvalo a říkala si, co dělá, vždyť si umí říct, když jsem po pátý za den vytirala, ale co se dá dělat 😀

sussi0623
autor
1. říj 2022

@lehe 😁 no je to takový divný. Člověk si zvykne, že už je v pohodě a najednou "ale maminko, já jsem si to jenom zkoušel, víš?!". V pondělí ponesu doktorce moč, tak snad nebude mít nějakou infekci. To by mě mrzelo

martinka0209
9. říj 2022

S tím jídlem moje děti musí ochutnat aspoň jednu lžíci a když nechutná nenutim,někdy mám ještě nějaký zbytky co můžu nabídnout a když nic jiného není mají smůlu a musí počkat na svačinu a to jim tu svačinu klidně dám dřív,a s tím pocuravanim to máme teď to samý,poslední dobou dvouletá se pocura aspoň jednou denně ,dřív se počůrala 1 x týdně,ale myslím si že je to tím,že si říká na poslední chvíli a je do něčeho zábrana,taky jí může být zima i od nohou,ale na noc plenku ještě má