Jak řešit šikanu mezi dětmi na ulici?
Zdravím, jsem už celkem nešťastná. Mám malého syna v předškolním věku. Je to spíše takový samotář, ale občas i sám od sebe vyhledává děti svého věku. Ale rozhodně není zlý, agresivní atd. Spíše rád všem pomáhá, je řekla bych nekonfliktní. Nicméně, stávalo se tu už i loni a stává se to i teď. Děti z ulice mu třeba seberou hračky, on pak přiběhne a pláče, já nebo manžel situaci nějak začneme řešit.Dojdeme za dětmi a řekneme, že chceme hračku vrátit. Děti zapírají, že ji nemají. Klasika. Syn samozřejmě tvrdí, že ji mají. Několikrát jsme se přesvědčili, že ji měly a to dokonce doma. Přitom i rodiče tvrdily, že doma hračku nemají a že si náš syn vymýšlí. Dnes syn přiběhl s tím, že ho ty a ty děti kopaly a mlátily. Manžel už byl naštvaný a šel za rodičema. Dostaly jsme akorát přednášku, že to není pravda atd. Že oni to nevidely a že to všechno dělá náš kluk. Já u toho občas sem nebo manžel, ale ostatní rodiče ne. Děti tu běhají běžné sami. Takže je to akorát slovo proti slovu. Dost častokrát jsem viděla celou situaci, kdy jsem se hned dětí zeptala co jim náš syn udělal, odpověď vesměs žádná.Co máme dělat? Přes rodiče prostě domluva nefunguje
@normalnimatka venku jsem s ním vždycky, ale občas zaběhne někam, kam není vidět.
@tinaprofi nejhorší je, že jsou to pětileté děti, zatím se zdá, že pohrůžka policií pomohla a syna si nikdo nevšímá
promiň, ale z toho, co jsi psala ze začátku to tak teda úplně neznělo. To mi chceš říct, že jen zaběhne na roh, čeká tam na něj x fracků, který ho začnou bouchat a kopat? tak na něj prostě dej pozor víc, zakaž mu běhat z dohledu. ale hlavně, já bych se prostě cíleně setkávala s normálníma dětma, a na chození ven s blbama bych teda rychle ztratila chuť. co to asi synovi dává dobrýho?
myslim, že je i problém v tom, že jsi byla asi docela měkká, a ty děcka získaly dojem, že si můžou dovolit všecko i před tebou. byť cizí děti, kdyby dělaly ty věci, jaký jsi psala, že udělaly i před tebou, tak bych to hned zarazila. ne nijak agresivně, prostě normálně. a mít připravenej mobil k natáčení.
@tinaprofi přesně 😊 na nas to taky zkouseli a tehda jsem rvala a drzela toho hajzlika za uši dobrejch 10 minut. Tipuju ze si nadelal do gati. To se jinak neda. Předtím na moje dobré slovo vyplazoval jazyk a rval sprosté slova. Tak dorval. Od te doby me tady zdravi a rikaji mi teto 😂🤷♀️
@normalnimatka zní to asi divně ale ano, v podstatě to bylo tak, ze syn vyběhne ven třeba na pískoviště a než se otočím děti kolem něj a syn už běží za mnou a natahuje. Minule jezdil na kole, kde na něj do všech míst nevidím a kluk mu zabraňoval v jízdě.
Vždyť ale nepíšu, že s nimi chodí cíleně ven nebo jo? On si tu jezdí jen na kole kolem domů nebo je na pískovišti. Nikoho si nevšímá, mám ještě jedno dítě, které tu má kamarády mezi staršími hodnými dětmi a jak to mam teda dělat?
Měkká rozhodně nejsem, snažíme se to řešit a rozhodně to nenecháváme být, ale ty děti mi přijde, že neznají hranice a ty by jim mimo jiné měly nastavovat především jejich rodiče
samozřejmě, ty děti neomlouvám.
já vim, ale když tam bude mít jiný kamarády na hraní, budou smečka, a třeba si jich nebudou všímat.
@normalnimatka jiné v jeho věku tu nejsou, bohužel 😔
no tak za sebou dojedete...?
@normalnimatka jo samozřejmě se stykame s jinými dětmi
tak bych to výrazně upřednostnila.
ale jinak teda nevim, co to je za místo... že tam nejsou žádný jiný děti. tak do školky chodí taky asi i s někým normálním. zvažte fakt přestěhování, však toje psycho v tomhle žít, do budoucna teda nevim, no...bud se s nima kámošit bude, ale moh by od nich chytat blbý manýry, nebo bude za oběť, nebo bude zavřenej sám doma, protože o takový kámoše stát nebude....ani jedna možnost není úplně fajn. :(
@ruzovyjednorozec77 presne👍😁

Tyhle decka "ulice" proste potrebujou pres drzku... Mineno tak, ze jakmile se dozvim od malyho, ze ho nekdo kopal a mlatil, tak bych tam vlitla a povesila ho za usi az by trepal nohama. Oni jinemu nez pevne ruce nerozumi, protoze totalne laxni pristup dementu, kteri je nevychovavaji, nedavaji jim hranice v nich podporuje pocit, ze smi vsechno. Jednou by mi sahli na holky a pokazde, kdyz by je na tom hristi potkali, by je 100 metru obchazeli. Korektnost muze jit fakt do riti...