Hluční sousedi

masajka87
1. led 2017

Ahoj všem. Včera tj na Silvestra ale bylo to i jindy, co sousedi nad nama nechali svého pubertaka doma samotného a ten si tu se 6kamosi udělal mejdan. Poprvé jsem to neřešila. Po druhe jsem mu řekla že zavolam policajty a on se mi vysmál. Dnes jsem to řešila s rodičem protože včera e to už nedalo. Popsala jsem mu to- byly velmi hluční, sprostí, mlátili se, rany do podlahy, mlácení dverma. Když byly na balkone znelo to ještě víc, jako by tam něčím mlátili. Nakonec to byla basa piv jak se ukázalo, tak jsem na ně houkla, ať se sklidni že na ne není nikdo zvedavej. Na to začli rvat přes celou ulici- ku.vooooo!!!!! Pí.oooooo!!!! A začali litat flašky od piva dolů, mezi auta, rozbili to i na balkone a pak pivo teklo až k nám. Tak jsem zavolala policajty. Z prvu neotevirali. Tak jsem jim šla otevřít, popsala jsem situaci a oni to vyřešili domluvou. Policajti odjeli, otevřeli se dvere a zase zarval- dev.ooooo!!! Dnes vecer jsem tam teda zasla a otec mi řekl že jsem si to vymyslela. Že věří synovi, že ho zná 17let, že já taky rvu po deckach a nejsem teda matka a že si myslím že se tu ze me kazdej po.ere. tak jsem mu řekla, ze já aspoň decka usměrňuji aby z nich nevyrostli takový prachanti jako je ten jeho a že aspoň vím, po kom má jeho syn to chování, že to někde pochytit musel a poprosila jsem ho ať omezí chlast, že už má z mozku z piva kostku. Navíc jsem se teda dozvěděla že byl zvolen jako domovnik a ode dneška to má na starosti on. Ale nechává se tak. Rozhodla jsem ae to teda řešit na bytovem družstvu, myslíte že uspeju? Nechci aby tady to hovado bylo domovnikem.. to je proti logice. Opírá se o moje decka, ale oni jsou malý a navíc delaj curbez tomu přiměřený a ve dne. Ne v noci. Mu je to jedno, že si i tak mám volat policajty klidne znova. Jsme tu druhým rokem a je to s nemá čím dál horší. Děkuji všem za radu a zkušenosti.

j.a.n.i
1. led 2017

@masajka87 Upřímně, okřikovat někoho na Silvestra, že je hlučný, dupe a mlátí dveřma... i když chápu, že se nejspíš bude jednat o rušení nočního klidu, tak zrovna v tuto noc bych si o tobě taky pomyslela něco nelichotivého.
A ad domovník, no, pokud byl zvolen, tak s tím asi ostatní zas takový problém nemají, takže pochybuji, že na družstvu uspěješ.

masajka87
autor
1. led 2017

@j.a.n.i nemam nic proti tomu že slavili, ale mohli by brát ohled taky na ostatní. Nejsou tady sami. A jak jsem psala, je to i jindy v roce. A pokud ma být domovnikem, tak by se měl podle toho taky chovat, nemyslis? Šlo v závěru o ti reakci. Kdyby se omluvil, jde o něco jiného. Ale takhle?

j.a.n.i
1. led 2017

@masajka87 Tak to máš řešit jindy v roce... na Silvestra se nedivím, že tě má za hysterku.

nikinnna
1. led 2017

Kdykoli jindy by mi tvoje reakce přišla přiměřená, ale na silvestra opravdu nemůžeš nikomu vyčítat, že si udělal mejdan. Jinak se ten kluk chovat neumí vůbec, ale nejspíš jsi bandu ožralých děcek "vyprovokovala". Pokud byl zvolený domovníkem, tak sním asi jiní lidi problém nemají a ty budeš mít smůlu.

masajka87
autor
1. led 2017

@nikinnna tady jsou samy starší lidi a oni jsou nejmladší my jsme tu krátce takže je jasný ze to padlo na něj. Ka bych neresila ani tak ten kraval. Ale ty nadávky a flašky. No a taky že lhal. Uz i policajtum, ale ti věděli jak na něj a sklapl. Neprijde mi normální se chovat bezohledne i na silvestra, kazdej ho slavit nemusí a jde třeba ráno do práce.

anaon
1. led 2017

Zajímavé názory, takže když je zrovna Silvestr, tak mají všichni právo chovat se jak zvířata?

masajka87
autor
1. led 2017

@anaon no, ani to zvíře neudělá takovej curbes co oni. A hlavně i kdyby tak sklopí uši a stáhne ocas. Totok ještě vyskakovalo.

kaja2016
1. led 2017

@masajka87 Tak me to NEprijde primereny i na silvestra. Slavit je normalni, ale rvat ozraly po ulici, to me teda normalni neprijde. Delobuchy jsou normalni, hazet flasky na auta normalni neni. V dome se bydli, bordel se dela v klubu, ne?

astyna
1. led 2017

Pubertáci sami doma :o) co dodat... Já mlčím, taky mám za sebou oslí divoká léta.

Zkus se nad tím povznést než dělat špatnou krev v paneláku.

masajka87
autor
2. led 2017

@astyna nad tím se povznést nedá. Na to, že mu je skoro 18, měl by se tak chovat.

masajka87
autor
2. led 2017

@kaja2016 přesně tohle jsem řekla a on na mě že co jsem dělala já v jeho letech. A že z něj delam největšího grázla pod sluncem.

lv
2. led 2017

Jestli na družstvu uspěješ, je otázka. Pokud to tak nechceš, zajdi tam, asi se budeš moci opřít i o ty policajty (pokud byl nějaký zápis, nevím, jestli ho u domluvy dělají). A asi ti nezbude, než je volat pokaždé, když budou vyvádět.
Je to pitomé, můžou dělat různé naschvály, a to příjemné nebude.
Kdyby to byla jen ta silvestrovská oslava, nechala bych to plavat (i když omluvu, od něj či rodiče bych čekala).

Dělala jsem dost hovězích věcí, když jsem byla mládě, včetně rušení sousedů.

barchen
2. led 2017

Jestli to bylo jenom na Silvestra, nechala bych to byt. Pokud to ta hromada testostetonu hodla opakovat, zejmena ty nadavky a urazky anebo hazeni lahvi,sla bych nahoru a se vsi slusnosti a usmevem na rtech bych pozadala o slusnejsi chovani. V ruce bych drzela zapnuty mobil a nahrala bych si to. Samozrejme decentne a nestrcila bych ten telefon pred ksicht aby mel dalsi duvod k urazkam a pak bych ten zaznam ukazala zasa se vsi slusnosti tatinkovi, ktery tvrdi,ze syn by takova slova z pusy nepustil.

japona
2. led 2017

@masajka87 Trochu nadhledu by to chtělo. Puberťáci slaví silvestr🙂. Volat policajty mi přijde dost mimo.. sorry.

oplatecka
2. led 2017

@masajka87 A co si představuješ, že bude dělat puberťák na silvestra, když je sám doma? Sedět potichu u televize a zapalovat prskavky? 😀

fallingstars
2. led 2017

@masajka87 Pokud by to bylo každý týden, bylo by to k řešení. Ale pokud je to řekněme párkrát do roka, z toho jednou na Silvestra, tak jsi podle mě přecitlivělá. Resp. ty láhve jsou na hraně, ale Tvoje reakce, aby se sklidnili, když pili piva na balkoně...nedivím se, že 17tiletým puberťákům pak přišlo hrdinský nadávat...co jsi čekala, že se evidentně opilá parta omluví a půjdou hrát scrabble? 😉
Já teda prokalila mládí a upřímně, sice jsme nenadávali, ale čím víc někdo prudil, tím víc jsme to měli na háku... ano, někdo vstává do práce, ale taky asi není problém jednou za rok se úplně nevyspat, notabene v noci, kdy se to tak nějak očekává...Na družstvu podle mě nic moc nezmůžeš, maximálně se mu pokusí domluvit, ale jestli byl zvolen domovníkem, bude to asi víceméně v družném tónu...úplně tu domluvu slyším 😄
Píšeš, že Tvoje děcka dělají čurbes úměrný věku - to i ten kluk...😉

masajka87
autor
2. led 2017

Srovnávat curbes přes den a u 2a 6 letyho je rozdíl sprostej a arogantní pubertak se 6 dalsima v noci. Nepřipadá mi normální se ohánět Silvestrem. A je to víckrát do roka. Ložnici jsme si museli přestěhovat protože pod jejich pokojickem se to nedalo poslouchat. Každopádně taky budu dělat s deckama naschvaly, no a časem se jim to vrátí
V srpnu se narodí další dítko a pak moje decka taky vyrostou a budou si delat mejdany v jejich duchu. A plně je v tom podpořím. A az prileze řeknu mu úplně v klidu ze se z něj nepose*u.

masajka87
autor
2. led 2017

@oplatecka ať si slaví ale s ohledem na ostatní. Kdyby ta flaška trefila auto nebo člověka taky by to popřel? Chapu že to jsou pubertaci, ale když se neumí chovat ať si to slaví v jeskyni.

tinaprofi
2. led 2017

@masajka87 no neuspejes 🙂)) fotrik z tebe udela hysterickou furii, ktera dela z komara velblouda..postavi se za syna, jakozto domovnik si z tebe nic delat nebude..takze jestli ti to stoji za to, udelat bordel a zlo kvuli pitomymu pubosovi, co se ozral na Silvestra, smele do toho 🙂 pak dej vedet, jak to dopadlo

masajka87
autor
2. led 2017

@lv domovník se má starat o dodržování domovního řádu a dbat na dobré vztahy mezi sousedy. Jeho jednání tomu nenasvědčovalo a proto nemůže být domovnikem. Mam pocit že pod jeho vedením to tady bude za chvíli jak v bordelu. No a pokud domovnikem bude tak s ním spolupracovat nebudu. Nepustim ho k vodoměrů, nepodepisu ani jeden papír, schůze se taky zúčastňovat nebudu a když přijde a bude něco vykládat, tak ho poslů na balkón. A když bude chtít chlapa tak řeknu že není doma a ani nebude. Samozrejme přidám i jiné průpovídky na jeho osobu a bude to tak pořád a stupňovat dokud mu funkce neskonci a nebo to sám nevzdá. Však já si vždycky něco peprnyho vymyslim ať z toho taky něco mám. A to teprve bude zábava.

masajka87
autor
2. led 2017

@tinaprofi dam, neboj 🙂 myslím že to bude na povídku.

astyna
2. led 2017

@masajka87

Tyjo,jak to děláš s dvěma malými dětmi, že máš tolik času na zášť a nenávist a plivání kolem sebe? 🙂

oplatecka
2. led 2017

@masajka87 A myslíš, že když budeš dělat naschvály, tak se tím něco vyřeší? Pokud budeš bojkotovat odečítání vodoměrů apod. jen proto, že je bude dělat člověk, který ti není po chuti, problémy budeš mít jedině ty. Předpokládám, že bys mohla dostat i peněžité sankce...

japona
2. led 2017

@masajka87 Hod se trochu do klidu, holka. Podle nicku soudim, že ti není ani třicet, ale píšes jak zapskla důchodkyně nas*ana na cely svět. Nepustit domivnika k vodoměru, protože se jeho synek párkrát za rok ozral a hulakal z balkonu na silvestra?🙂

masajka87
autor
2. led 2017

@japona 😀 pobavila jsi me. Dík. Ja ho tam pouštět nebudu. Budu čekat až bude chlap doma.
@oplatecka

karlajasmine
2. led 2017

@masajka87 a kolikrat do roka to je? Protoze je rozdil, jestli je to 3x do roka, a jestli je to 40x do roka. Jestli je to fakt parkrat do roka (predpokladam, ze rodice neodjizdi kazdy vikend), tak bych to proste neresila. Pokud by to fakt prehnali, tak resit jedine slusnou domluvou. A pokud na tebe bude nekdo sprosty, tak zustat slusna a nahravat. Jinak to nepujde. Tim, ze budes s vlastnimi detmi delat naschvaly, fakt nepomuzes ani sobe, ani svym detem, ani situaci. Akorat si sama sobe pritizis. Kazdy byl jednou mlady a kdyz si vzpomenu a nas, co jsme delali za bordel, tak jsem rada, ze jsem vyrustala v baraku... protoze to by asi zadni sousedi nedali. Nad nama je taky parkrat do roka mejdan a proste neresim - jsou to mladi lidi, tohle k dospivani proste patri.. mam obcas pocit, ze ti, co se zamlada ''vyradi'', jsou pak v dospelosti slusnejsi nez ti, kteri zamlada nemuzou nic (rodice vse zakazou) a pak to kompenzuji tim, ze chodi v dospelosti kazdy vecer do hospody a nechaji doma nastvanou manzelku s malymi detmi. Jestli neni lepsi se vyradit v mladi.

masajka87
autor
2. led 2017

@astyna holka, pro me je jejich chování vyhlášení války. Tak jak se baví oni, zacnu taky. Samozřejmě děti pokřikovat nebudu. Dnes už třeba nejmladší o šesté hodiny ranní zkousel tony na topení. A byla to docela zábava...jindy bych ho okrikla a napomenula ale proč bych to dělala? Americká výchova ne? No a má prijit. Mu řeknu, že si to vymyslel.

j.a.n.i
2. led 2017

@masajka87 No, když ho tam nepustíš, tak ti družstvo napočte zbylou spotřebu podle hlavního a bude 😀 a pak tu můžeš prskat, že tě chudinku ještě ten blbec domovník okrádá...

karlajasmine
2. led 2017

@masajka87 Vidim, ze si takovy sousedy zaslouzis, protoze jsi uplne stejna jako oni :D

j.a.n.i
2. led 2017

@karlajasmine Jojo, zrovna jsem chtěla napsat, že s přibývajícími příspěvky zakladatelky stále více chápu reakci onoho tatínka...