icon

Jak vám mluví 20. měsíční dítka?

kikisa311
1. srp 2021

Zdravím maminky. Prosím vás jak sou na tom vaše dětičky s řečí? Malá za týden dvacet měsíců a umí zopakovat asi třicet slůvek. Ale ještě nespojuje ani neskloňuje. Jinak pasivně rozumí. A ukáže na to o co požádáme. Je i vnímavá. Ze dvora uslyší štěkot psa a hned křičí haf haf. A v televizi když vidí zvířátka hned napodobuje. Nebo na procházce venku třeba ukazuje kde je školka, pejsek, atd.

Strana
z2
baraskaska
2. srp 2021

Dcera zacala mluvit az cca 2 mesice pred 3 rokem. Do ty doby par sluvek. Ale pak to slo fikotem a ted jsou ji 3 a dva mesice a uz mluvi ve vetach. Vydrz to je prijde 🙂 Ja byla pak uz nervozni a kdyby mi nekdo rekl ze behem 4 mesicu se z niceho dostane na bezny mluveni tak tomu snad ani neverim.

kikisa311
autor
2. srp 2021

@baraskaska děkuji. .. no právě ono se říká že ty děti umí udělat opravdu velké skoky ve vývoji. Ale kdyby mi to někdo řekl tak asi taky nevěřím. Pořád si myslím že to půjde postupně. Mám totiž zkušenost se synem že ten měl ve třech letech opravdu velmi velmi slabou slovní zásobu a trvalo ještě hooodne dlouho než se rozšířila. Ale hned sme začali chodit na logopedii a pokroky byly velmi pomalu. Já bych řekla že úplně největší zlom nastal až začátkem první třídy 🙄

85hanina
2. srp 2021

@kikisa311 mladsi syn 2r 3mes a nerekne ani slovo 🤦🏻‍♀️ vlastne ano, nedavno zacal rikat aooooom-ahoj, amamam-ham, papapa-chci jist 😁 a to je vse... Co mu rikam rozumi, na obrazku dokaze slova ukazat, ale proste mluvit nebude 🤔

kikisa311
autor
2. srp 2021

@85hanina v dětech sou opravdu moc velké rozdíly. A možná že vy budete taky ten případ že vám syn začne mluvit doslova ze dne na den🙂. Třeba zanedlouho přijde ten velký skok . Uvidíte 😉

kikisa311
autor
2. srp 2021

@85hanina a ještě se zeptám jak na tom byl starší synek?🙂

baraskaska
2. srp 2021

@kikisa311 to se neda absolutne srovnavat. Ja taky neverila ze to pujde takhle skokove. Starsi dcera zacala mluvit o hodne driv ale rozvijela se tak nejak pekne postupne. Mladsi furt nic furt nic a pak sup. Takze chce to jen verit jim do tech 3 let a kdyz pak nic tak uz to resit. Prijde mi zbytecny je trapit pred 3 rokem. 🙂

85hanina
2. srp 2021

@kikisa311 taky porad rikam, ze kluk zatim jen nasava vsechna slovíčka do hlavy a pak spustí rovnou ve vetach 😁
A starsi syn byl pravy opak, hodne brzy zacal rikat jednotliva slova a ve veku nyni mladšího zacal mluvit v jednoduchych vetach 🙈😁 ted jsou mu 4 a ma neuveritelnou slovní zasobu a mele od rana do vecera 😂

klpoiu
3. srp 2021

Delas jednu obrovskou CHYBU!! Srovnávas deti! Dokonce ani vlastní deti nesmí matka srovnávat! Když by si postavila sve dite vedle mojí nejstarší dceri kdyz ji bylo jako te tve,připadala by ti tvoje dcera,promiň že to reknu tak tvrdo,retardovana. Protože moje dcera ve 18 měsících mluvila jak knížka,,psala pismenka, počítala do 50, barvy levou zadní, proste to co dělá pomalu predskolak. A kdyby si své dítě postavila vedle mého nejmladšího syna ve stejném věku,připadala by ti tvoje dcera jako úplný génius! Protože muj syn se naučil rikat máma az pomalu ve dvou letech, a ted ve třech umí sotva tri. Proto nikdy nesrovnavej, jen se koukej na to sve a na to jaké dela pokroky, a to tvoje dcera fakt dela. A myslim si ,ze to co si popsala, ze tve dite umí, je úplně super na její věk. Je velmi šikovná. 🥰😉

kikisa311
autor
3. srp 2021

@klpoiu 🥰 🤗moc děkuji za váš komentář. Musím s vámi úplně souhlasit. Máte pravdu. Každé dítě má své tempo a úplně každé je originál. I sourozenci můžou být úplně odlišní. Ostatně vaše děti sou názorným příkladem toho že to tak opravdu je. Měla bych se uklidnit a užívat si každého pokroku s malou a ne ji jen pozorovat a hledat na ni chyby a ptát se proč ještě neumí to nebo ono. Vím že mi rozumí a to je důležité. A zbytek přijde časem 😊🤗 . Děti prostě nejdou naprogramovat a ani narvat do nějakých tabulek. Takže opravdu bych měla přestat takhle přemýšlet 😊. Děkuji vám ještě jednou za povzbuzení

klpoiu
3. srp 2021

@kikisa311 Perfektně shrnuto 😉 Přesně takhle to totiž u dětí je.

janule0123
3. srp 2021

@kikisa311 🤣🤣 no tak naše malá už umí asi 8 slov 😂 2 zvuky zvířat … ( to je novinka).. opakovat neopakuje nikdy a nic … 🤣 až po nějaké době z ni vyletí nějaká ta novinka …Je vidět ze rozumí všemu potřebnému … někdy rozumět nechce … a už je to liška podšitá😂a herecké představení je na denním pořádku 😜

kikisa311
autor
3. srp 2021

@janule0123 😂 ano přesně jak říkáte. Chytré to oni sou až moc. Např když sme v obýváku tak sedí na zemi a hraje si. Sotva se vzdálím třeba jen pro kafe vedle do kuchyně tak během pár sekund stojí na pohovce vysmátá 🤣. A když mě pak zase vidí tak chce hned skočit 🙈😁. Vyloženě čeká na správnou příležitost

Strana
z2