Jak vybrat nočník pro akční dvouleté dítě?
Zdravím 😊
Dceři budou v prosinci 2 roky a chceme zkusit začít s nočníkem. Problém je, že je dcera velmi akční a na normálním nočníku nevydrží sedět ani sekundu. Napadl mne koupit hrací s melodií nebo nějaký s volantem co ji zaujme. Mate někdo zkušenosti a rady jak to zvládnout ? A jaký nocnik pro tak akční dite které sekundu neposedi? Děkuji !
@helcaklemca syn začal teď ve 2 letech.o čůrání si řekne, vykoná a obsah vynese. Máme obyč.nocnik =vyšší s vyndavacim vnitřkem.nelita,čeká na konec procesu😁když vstane, aby si prohlídl "produkt",tak na něj mluvím,sedne znova.da se ukecat.
@tasimia a proc teda musi nutne umet na nocnik dite co na to neni zrale...
@veronicka89 nemusí, proč by muselo? ;) Právěze ja na to netlačím, ale když si tam chce sednout a ma radost, že udělala "bobo" tak proč bych to měla brát, ze nočník je k tomu aby si tam dítě sedlo, hned vykonalo potřebu a zvedlo se?
@elesse dobře, já ji to tedy zákazu, že nemůže sedět a dělat "bobo" i když z toho pak má radost.
Zkrátka jsou děti a děti. A ona se vždy po vykonané potřebě, zvedne a jde si tleskat.
🤷🏻♀️👍
Je to dite, co se vše učí, a jednou se naučí, ze nočník neni židle, i když to tak zatím nebere..a rekla bych, ze tech 5-10min ji tam nic neudělá. Není to každý den a pokaždé.
@tasimia Ježíš dělej si co chceš, mě je to úplně jedno, jen ses mě ptala proč jí máš brát z nočníku, tak jsem odpověděla, že proto, že to není zdravé. Jestli si v pohodě s tím, že ti (s nadsázkou) sedí dítě celý den na nočníku a má radost z bobku co je pod ním, klidně si to tak mějte🙂
Já jsem taky malýho na nočníku neudržela, tak jsem mu sundala kalhoty (byly mu akorát dva roky), plenku a když chtěl čůrat, hledal, kam jít, když dole neměl ani plenku, ani kaťata a tak se během týdne naučil na nočník. 😁 Ten týden chodil doma prostě bez kalhot 😁

@grelen pamperskama to úplně není 😉 kluci je měli oba a cca od 19 měsíců byli oba ze dne na den bez plen, sami od sebe najednou nechtěli plinu a začali chodit čůrat téměř bez nehod na nočník i na wc s redukcí 😉 já to nijak nehrotila, prostě byli připravení a kupodivu oba ve stejném věku 😁 a i když pak někdy pro jistotu měli plenku, třeba v autě, tak si stejně řekli a šlo se vyčůrat 😉 prostě to musí tomu dítěti dojít a musí být na to připravené 😉 u nás to bylo takto bez práce, ale každé dítě je jiné (naší kluci jsou zase komplikovanější v jiných věcech 😉)