icon

Jak zvládat péči o děti a domácnost bez pomoci?

jersi3
16. dub 2024

Čaute matky, už sem napůl zblazněná. Jak ti zvládáte se dvěma dětma. ? U mě mají 2r.a4r. starej je v čadu ... Maká od rána do večera...ikdyz nemusí... Já s děckama, do toho práce, domácnost ... Nikoho na pomoc nemám... bohužel.Nevim co mám dělat dřív. Dneska už mi pretekly nervy...jak přišel otec nechala sem mu děti a šla sem prostě do prdele ven se projít...Nevím co dřív .. kdyby aspoň ten starej pomohl... Neee radši hledá práci...nemáme nouzi o nic .... Klidně by mohl uvolnit ale ne ... Teď se tady v tom tápu a přemýšlím že sem zralá na psychiatra.....díky ..

Strana
z2
marge_s
17. dub 2024

Sla bych se projit (misto do prdele) a zkusila si to trochu prenastavit v hlave, tvl starej, decka. Vaz si toho co mas, pokud je to proste tak jak pises: mas zaklad a neresis existencni starosti, to je dobry zacatek. Misto samonasiraciho modu, rozmysli kde muzes zvolnit, zarad do programu neco cim udelas sobe i detem hezci den, nekdy staci blbost-zmrzlina, vylet/prochazka nekam kam normalne nechodite…to treba nam hodne pomahalo. Prestan vnimat deti jako a priori problem. A taky mne pomahalo si uvedomit, ze se musim proste spolehnout sama na sebe 🤷🏾‍♂️ tak to proste je - oba mame sve misto, nepotrebuju vodit za rucicku. Ale zase to ma opacny efekt, jsem nastvana, kdyz mi do domacnosti pak nekdo keca 🤣 to jo.

barumrallyebum
17. dub 2024

Zkus se podivat po nejakem placenem hlidani, nevim na jak dlouho se jim musis uvazat, ale kdyby to slo treba jen "na mesic hodinu denne", tak myslim, ze by ti to pomohlo nabrat dech.

jersi3
autor
17. dub 2024

Ahojte holky, děkuju Vám za me pochopení. Nečekala sem takový vír reakcí...Ono abyste pochopily, nepsala jsem že nemame nouzi o nic abych se nějak vychloubala. Já mám svou práci ráda,dělám z domu a vím že kdybych odešla už takovou nenajdu. Je to něco kde vypnu mozek aspoň. Děti mám dvě protože chci,tam asi nějaký jiný důvod nebude. S prvním to bylo ok, po druhým sem měla poporodní deprese a pak už to jelo. Žádná pomoc je docela a cítit se byt na vše sama je docela zahul. Ano, manželovi je jednodušší pracovat než být s dětma ale když mu to nějak vysvětluju vždycky mi to odkyve jak mě chápe ....a stejně je to na stejném bodě. Takže řešení 00 nic ... Děkuju i tak za vaše odpovědi 💓

Strana
z2