Hledám pomoc - sháníme vybavení do domácnosti

novanny
27. dub 2015

Dobrý den všem maminkám a tatínkům,

Třeba mi vynadáte, že se to sem nehodí ale zoufalost dělá své ale pro svou rodinu udělám cokoliv.
Dostali jsme s rodinou do těžké situace díky zaměstnavateli muže, kde bylo spojené zaměstnání s bydlením. Přicházíme o obojí a dost podivným způsobem a protože mám za pár dní termín porodu druhého potomka a stejnou šibeniční dobu na vystěhování, beru to jako velkou morální botu ale věřím v Boží mlýny...Jsem tu a prosím o pomoc.
Jsme ryze česká rodina, slušná hledající vhodnou alternativu jak to zvládnout. Ve Frýdku mám všechny lékaře a porod už klepe na dveře, hledám chápající lidičky, kteří by pomohli ulehčit naší situaci. Máme možnost garzonky na přechodnou dobu, než muž bude zas moc naběhnout do práce, teď se stará o mě a o syna a celou naší situaci drží.
Bohužel garzonka je nevybavená a my též nic nemáme, měli jsme tu vše, nebylo potřeba.
Penízek není moc, takže sháníme postele, pračku, ledničku, stolek běžnou výbavu do domácnosti nějaké nádobí atd. Pomoc se stěhováním...cokoliv.
Kdyby někoho něco napadlo, stálo někomu něco ještě trošku slušného ladem možného do menšího bytu, budu ráda za jakoukoliv reakci.

Jsme od Frýdku Místku. Nabídky za odvoz jsou ale hodně z ruky a máme i nevhodné auto, proto píši i sem, třeba se najde někdo, kdo by nám pomohl.

Děkuji za pochopení Anna

lv
27. dub 2015

Nadávat ti nikdo nebude - je to smutné, ze jste se dostali do spatne situace. Co rodina, nepomohla by? Vy jste měli vše zařízeno cizími věcmi, ne svymi? Ze by jste se stěhovali s nábytkem..
Každopádně koukni do skupinky Venuji, tam něco jisté najdeš, pouze za postovne, nebo něco i z vašeho kraje..a ještě je tu další skupinka Darují, aktivně si je projdi a ozvi se darujicim.
Nábytek zkus i na Modré střeše.

veronicka89
27. dub 2015

Avizo- hyperinzerce - atd - jinak pujcit levne auto na jeden den a objezdit to pak vsechno.

Jinak preji hodne sil , ale opravdu nechapu jak muze rodina s 1 ditetem a druhym na ceste , nemit urcitou financni rezervu...

podivej se jeste urcite na facebooku na nejake skupiny - daruji ostrava a okoli, daruji za odvoz atd ...

novanny
autor
27. dub 2015

@lv děkuji za reakci, kdyby rodina fungovala, nepsala bych sem. Stěhovali jsme se sem z velké dálky, takže vše bylo řízeno jinak.
Koukala jsem všude ale co nutně potřebujeme, zrovna v našich končinách není. Muž nemůže už daleko kvůli mně, protože jsme v takových odlehlých místech, že by i záchranka přijela pozdě. A musí pohlídat syna.
Modrou střechu neznám, podívám se. Děkuji.

novanny
autor
27. dub 2015

@veronicka89 Dobrý den, ne každý má na rezervy, naše praskly s mužovým těžkým onemocněním, dlouho jsem to táhla sama, soudy s rodinou, tahanice s bývalkou.. druhé mimi plánované nebylo ani těhotenství nebylo růžové ale věříme, že se nám neurodilo jen tak, protože v našem případě je to spíš o zázraku.
Na Ostravu taky koukám, na facebooku jsem ve všem, co by mohlo pomoci ale zatím se nikdo neozval ani v nabídce není, co by bylo potřeba. Proto jsem napsala i sem..

zuzalinkak
27. dub 2015

My se budeme zbavovat sedačky - rozkládací, takže by šla použít i jako provizorní postel. Je stará, ale hodně zachovalá a funkční. No ale jsme z Brna. :/

gabriiela
27. dub 2015

já jsem bohužel z uplně jiného kraje. Ale určo bych se podívala na fb po skupinkách, nebo http://nabytek.bazos.cz/?hledat=daruji&rubriky=... ...

novanny
autor
27. dub 2015

@zuzalinkak Dobrý den, děkuji mockrát za nabídku, je to dost z ruky ale optám se muže a dám vědět, co by bylo možné a co ne.

novanny
autor
27. dub 2015

@gabriiela Děkuji, pořád koukáme na inzeráty. Je to boj a prostor malý.

janaaanna
27. dub 2015

Zkuste tohle:
http://www.nevyhazujto.cz/
Občas přes ně posílám věci dál a mám dobré zkušenosti, tak to využijte jako příjemce. Dá se tam filtrovat i podle regionů. Hodně štěstí!

jitule1989
27. dub 2015

@novanny budeme davat pryc dve valendy s uloznym prostorem, jednu starsi skrin, asi dve mensi komody a psaci stul, radi pomuzeme. Jsme ze Vsetina. V lete budeme menit jidelni stul se 4mi zidlemi..

tomici
27. dub 2015

@novanny Nevím, jestli máte nebo vám to pomůže, ale mám k dispozici TV cca 70 uhlopříčka, je to ta široká ne LCD. Jen je třeba sehnat set-top-box. Jsme z FM 🙂 Leží v garáži, používala jsem asi před 2 lety když jsem se taky stěhovala a neměla skoro nic 🙂

novanny
autor
27. dub 2015

@janaaanna Děkuji, hlavně aby jsme všichni byli zdraví.....

moucha
27. dub 2015

Jen abyste nenalitly=-O

novanny
autor
27. dub 2015

@moucha Dobrý večer, jako myslíte mně? Maminky mě mohou poznat osobně, nemám co skrývat.

hvezdnenebe
28. dub 2015

@novanny měli bychom mít doma jednu starší, ale funkční mikrovlnku. prověřím odpoledne.

novanny
autor
28. dub 2015

Milé maminky, ještě troufale přidávám dětskou matraci a autosedačku od 17kg výš....kdyby náááhadou, další velká úleva. Děkuji.

moucha
29. dub 2015

Dvě děti a nemáte nic svého? Chudáci deti.

eldrag
29. dub 2015

zkuste i dobrotety...

novanny
autor
29. dub 2015

@jitule1989 Zdravím Jitko, nemohu se s Vámi spojit. Psala jsem Vám do zpráv, když to půjde, ozvěte se mi. Děkuji Anička

novanny
autor
29. dub 2015

@eldrag Děkuji za reakci, koukám všude.

primaska
29. dub 2015

@novanny Tak požádat si o dětskou matraci a autosedačku, to už považuju za drzost... S tím snad vyhazov z práce a bytu nemá nic společného.. No, něco mi tu nevoní..
@moucha souhlas..

primaska
29. dub 2015

@novanny Tak mě napadá, počítač a internet evidentně máte 😀 😀 😀

novanny
autor
29. dub 2015

@moucha
@primaska

Nikoho nenutím, aby pomáhal. Děti mají vše potřebné a hlavně milující rodiče, mám rizikové těhotenství a nevím co bude po porodu než muž bude moci zas do práce.
Byl to jen slušný dotaz, tak pokud Vás to uráží, tak pardon, nemusíte na to přeci reagovat.

Ne každý má vše pod nosem, ne každý má rodiny, ne každý přemýšlí jako vy.
Maminky, co umí podat ruku bez soudu se stejně dozví víc, protože já pomoc neberu jako samozřejmost ale řešením momentální přechodné situace.

Ano, internet ještě máme 😉.

moucha
29. dub 2015

Primaska: Přesně tak, stěhuji se, vemu matraci z postýlky... a jdu. NECHÁPU, JAK JI TO MŮŽOU MAMINKY BASTIT.

moucha
29. dub 2015

CO STĚMA VETEŠEMA BUDE DĚLAT? PRODÁVAT, CO JINÉHO´...

novanny
autor
29. dub 2015

@moucha

To ano jsem hrozná podvodnice! Jistě, proto mám vyplněný profil, maminky v přátelích a oslovuji místní, protože mám opravdu co tajit.
Bože, Bože....co říct skryté mouše, buď Ti odpuštěno. A všem ostatním hodně zdraví, lásky a velké poděkování za podporu a pochopení.

hvezdnenebe
29. dub 2015

@moucha a i kdyby je prodávala tak co ? požádala o věci, které nepoužíváme. to znamená o věci, které leží ladem. a než by ležely ladem dál, tak ať někomu poslouží. třeba i takovým způsobem, že se prodají a finance se použijí na něco jiného. @novanny nikoho nenutí, kdo nechce, nic nedá.

novanny
autor
29. dub 2015
alena_
29. dub 2015

kromě nevyhazujto zkuste i http://vsezaodvoz.cz/?region=13
co jsem koukla, tak ve vašem okolí nabízí židle, gauč, i autosedačku.. držím palce

novanny
autor
29. dub 2015

@alena_ Dobrý den Alenko, zrovna jsem narazila taky, děkuji A.