Jak Zvládnout Výchovu Divokého Batolete: Rady pro Matky
Ahoj holky, jdu se trochu vypsat. Syn má rok a půl, ještě párkrát za den kojený, jinak krásně jí, když pominu borůvky, rajčata a mrkve. Stále se směje, běhá vypadá jako veselá kopa, problém však nastává tehdy, když mu seberu nějakou věc. Snažím se s ním domluvit, dát mu jinou věc, jinou hračku, odvést pozornost, ale ne, vždy následuje děsná scéna., když není po jeho. Bohužel se takto chová i v kolektivu mezi svými vrstevníky. Chápu, že tam vidí nové hračky, které doma nemá a je do nich zapálený, ale když ho poprosím, aby třeba s tou danou věcí nejezdil tam kde chce, scéna jak hrom. Nebo když náhodou tu jeho hračku chce někdo jiný.. Neumí se o tu hračku ani podělit. Bavíme se a já mu řeknu, že bych chtěla, aby hračku v klidu půjčil, nebo aby si vzal jinou, že tuto odložime na chvíli, ale ne, vždy se strhne děsná scéna a já pak mezi všemi vypadám jak matka, co nezvládá své dítě, když vidí jak se hrozně vzteká. maminky v okolí totiž většinou co dětem řeknou, to děti udělají a ano, už v takovém útlém věku.. Jak vymezit nějaké hranice? Milionkrát mohu říkat, vysvětlovat ale ne, v kolektivu mezi dětmi je to děsný. On je hravý, hrozně se vždy na děti těší, ale oproti ostatním mi přijde hrozně divoký.. přijde k ditku a chce ho pohladit, ale udělá to ne násilím, ale hrubě.. doma se snažíme vysvětlovat ukazovat jak by měl udělat malá, ale on se tomu vždy jen směje. je rozmszleny? Co s tím? začínám být zoufalá. Nejsem zastánce mlácení děti za vše, co udělá nebo neudělá, ale sem tam přes ručičku dostane, když opakovaně udělá něco, co opravdu nemá
@hanydve
chces po nem neco,co nemuze pri nejlepsi vuli ve svem veku zvladnou protoze na to nema vyzraly mozek.
Hlavne vubec nevidim duvod proc by mel pujcovat svoje hracky.Ty taky pujcis cizi mamince na hristi mobil?
Taky je dost paradox,ze mu vysvetlujes,ze nema deti bit tim,ze ho sama zbijes.Vidi to u tebe tak proc by to nedelal?Deti se uci napodobou.

@hanydve je to trochu větší minino....nechceš po něm moc?