Je dítě po dvou letech stále bez plenek? Jaké máte zkušenosti?
Ahoj, chci se zeptat jestli jste to měli někdo u vás podobně s odplenkovaním.
Syn mel dva roky v červnu a asi měsíc je bez plenky ale neřekne si že chce čůrat nebo 💩(plenku nechce, nebo jako nevadí mu ale nevyčůrá se do ní)
Když ho dám tak se vyčůrá ale musí se furt hlídat 🙄 když se počůrá hlásí že se počůral nebo i po💩
@jako_mala_holka muzes zkusit tu plenku dat do nocniku a pokud odchazi asi chce soukromi, hodne deti to tak ma. Tak treba udelat kolem nocniku nejake teepee, treba to pomuze... Zname chodil syn pod stul.
@misaa56 syn taky nehlasil a ze zavmcatku a celkem dlouho se pocural a nevenoval tomu pozornost.... proste to chce pevne nervy a vydrz, na to dojde 🙂 hlavne chvalit, zkouset navrhovat, muzes zkusit navnadit...... Maly nakonec na nocnik nejak nechodil a chodil primo na zachod a to decke prkenko nechtel, sedel jen bez nej.... Ale diky tomu nemel ruky na splachnuti a ja to dovolila, jen kdyz se podari vycurat nebo bobek, tak byl vzdy nadseny, ze se podarilo a muze splachnout a snazil se chodit 😃 a naraz to bylo v pohode
Já bych řekla, že možná není zralý ještě? Syn měl dva roky teď a chodí si na nočník jak potřebuje, když se při hře počůral, byl z toho nešťastný. Nikdy jsme netrénovali, jen jsme si o tom povídali a prostě jednoho dne začal. Takže za mě povídat si o tom a trpělivost.
Frčela u nás ta knížka o chození na zachod kuk pod okénko.
@misaa56 Synovi bylo 2 roky v červenci a na nočník chodí jen v oblečení, nahý nechce. Když ho nechám běhat u rodičů nahatého na zahradě, tak čůrá jen do bazénu. Na kakání chce být taky sám odchází do pokojíčku, říká máma pryč, a pak přijde, že má káko. Doma být bez plíny nechce. Tak zatím vyčkáváme, až mu to dojde a začne ho plena štvát. I v okolí vidím, že lámat to přes koleno moc nejde a dávat dítě na nočník každých 15 minut i venku, jak občas vidím, se mi nechce.
@jako_mala_holka jo to taky dělal, na nočník chtěl jenom oblečený a jezdil na něm 😂 jak začali tepla tak jsme to zkusili venku a to se mu po pár dnech podařilo a měl z toho strašnou radost, doma jsme ho dali pak na záchod a nočník jasné zkusili až po pár dnech a dobrý 😀
@zrzeckas taky ho dávám spíš na záchod.
Ale přijde mi že to chápe, když to nevychtám, tak vždycky roztáhne nohy a kouká kdy to poteče 🤷😂
@veroniqess kouknu na ty knížky 😊
@petulkadodo tak já to zas moc neřeším, čekám až mu to dojde že si musí říct jen mě nebaví furt prát no😀 ale teď už to jde na něm většinou i poznat že se mu chce, jen si prostě neřekne, takže čekáme
@misaa56 Dcera to měla stejně, trvalo to asi měsíc. Sama si prostě neřekla a počůrala se, když jsem si nevzpomněla já. Po měsíci si sama najednou začala říkat, i když u kakání to doteď ještě není stoprocentní. Myslím, že k tomu dozraje stejně jako dozrála k tomu čůrání, takže bych to aktivně asi moc neřešila.
Já nechávala nočník na očích, aby ho měl neustále kolem sebe a v začátku se prostě stalo, že sem párkrát za den prevlikala pocurane dítě no. Pochopil to celkem rychle a i dost rychle na to se odplenkoval i na noc.
@lovemusicsun super, děkuji za zkušenost 😊 nehrotim to, nechávám to na něm
@krisstina93 ji ten nočník na očích taky musíme vyzkoušet 😁 přes noc má plenku suchou už dlouho, málo kdy se stane že je ráno pocurany ale radši mu jí dávám, nechci v noci převlékat postele😂
@jako_mala_holka mala si taky sedne jedine teda s plinou a nechce ji sundat🤦🏻♀️😂😂

Hele... Dcera právě sedí na nočníku, s plenkou 😄 jak jí jí sundám, tak řve... Minulý týden si sedla i bez plenky, zkusila jsem jí nechat bez jen v kalhotkách, ale je jí to zatím jedno... Koupila jsem i to malé prkýnko na záchod, ale to si sedne, otočí se a splachuje, to se jí líbí, ale pak opět sleze nebo řve že chce dolů... No my asi počkáme 🙂🤣 taky měla v červnu dva roky
Ráda bych poradila, ale asi nejsem ta pravá, tak aspoň, ať v tom nejsi tak sama 🍀😁 jste na tom líp jak my bych řekla a ono se to srovná 👍
Jo a když kaká, tak odejde jinam a za chvilku přijde, že už je hotová... Když se jí při odchodu zeptám, kam jde, jestli kaká, tak že ne... Když jí dám na nočník, tak to podrží a pak stejně to udělá do plenky 😄