icon

Je přehnané mazlení dětí zdravé? Diskuse rodičů

jana5382
26. led 2025

Zdravím, syn bude mít 2 roky a s manželem máme neustálou potřebu ho mazlit, pusinkovat, jsme v tomto oba stejní. Dám příklad, manžel jde do práce a já se synem stojím u okna na zamávání a mezitím mu dám několik pusinek. Dnes jsme si říkali, jestli je to normální taková enormní láska a zdali mu to nemůže časem nějak škodit? My si ale nemůžeme pomoct, u jakékoli činnosti buď pusinky, hlazení atd. Máte to taky někdo tak?

jaja01k
26. led 2025

@jana5382 Ano, je to normální. Pokud to synovi nevadí (jsou i děti, které tak intenzivní fyzický kontakt nechtějí), tak je to v pořádku a nijak mu to neuškodí.

eviicka
26. led 2025

Přijde mi to také v pořádku, pokud to nevadí malému (každé dítě je jiné). Moje mamka (a celkově i její rodina) byla také hodně kontaktní a já mazlivé dítě. Myslím, že mě to rozhodně nepoškodilo, s věkem jsem si ten kontakt postupně omezovala sama.

martulka88
27. led 2025

@jana5382 Pokud mu to nevadí, proč to řešit? Náš je mazel. On to tak má od miminka, kdy potřeboval náš kontakt celý den. Buďto aspoň držet za ručičku, nebo na nás vidět v košíku a byl spokojený. Teď mu budou 3roky, ráno vstane a potřebuje pomazlit. Přes den klidně několikrát přijde a přitulí se, nebo i dá pusinky. Večer, když jde spát, chce objímat a dáváme si pusinky. Když manžel odchází, taky se loučíme všichni. A to mávání máme stejné. Pokud to prckovi nevadí, proč to řešit? Láska není nemoc, pokud to dítě neomezuje.
Já jsem byla odjakživa mazel a chodila jsem se neustále mazlit k taťkovi. A s manželem si užíváme, když se můžeme tulit taky. My jsme kontaktní a syn to má po nás.