Jsem v koncích. Poradíte?
Holky jdu za vámi pro radu, nebo útěchu.... Sama nevím. Jsem v koncích. Jelikož je teď situace jaká je, tak jsme se rozhodli, že zkusíme odplinkovat. Dceři je 2,5r. Je to cca 4-5 dní. Celkem se daří. 2 dny bez nehody. Sice si neřekne, ale už jsme vypozorovali kdy to asi tak bude a posazujeme a vychází to. Ťuk ťuk.
Problém nastal ale v tom, že dcerka má rok psychicky blok z kakani, protože měla hrozně poraněný zadeček a bojí se kadit. To už se taky zlepšilo. Za těch pár dní se i sama vykadi na nočník. Opět tedy musíme vypozorovat a také se daří. Teď k tomu problému. Večer když Lillynku vykoupu, tak dám do postýlky, aby se podívala před spaním na pohádku,to je cca kolek 18:30. Ve 20hodin jdu zkontrolovat, dát mlíčko, pohádku vypínám a pouštím mluvenou (to děláme ne z lenosti, ale prostě od nás číst nechce) a do 10 minut spí. Teda ale s tím odplenkovani začala dělat to, že za tu pohádku mi stačí 2x-3x opatlat postýlku, povlečení i sebe (pouziju smajlík místo slova) 💩. Nevím kde to bere, protože teď třeba měla plinu suchou a čistou (na noc stále dáváme) a stejně to 💩 někde prostě rozmazala. Kde to vzala netuším.
Máte s tím někdo zkušenost, proč to děti dělají? Jak tomu předejít nebo zabránit? Děkuji a omlouvám se za sloh
@jasmina1992 no mě právě fascinuje, že rok bojujeme s kadeni, protože se po tom poranění bála a teď tohle 😳
@miba10 já tenkrát investovala a koupila v roce a něco dětem nočník který hrál svítil i měl splachování byl barevný a jak to děti bavilo😀😀 dělali fronty😀
@jasmina1992 něco takového jsem viděla, ale přišlo mi to tehdy jako zbytečnost. Závažím. Děkuji
@miba10 nebo jí třeba vysvětlit když to dělá takhle v postýlce mít prostě reakci aby věděla že se to nedělá zavolat tátu a jevit se před ní co udělala a říct a ukazovat ji nočník aby to nebrala jako semezmřejnost že se to může že uklidite převlíknete. 🙂Nebo bych ji ňak ustlala na zkoušku hezky na zemi položila ji tam nočník pokud má pokojíček sama a chodila nakukovat před dveře.
@jasmina1992 no ona má pokoj v patře a mám strach aby mi pak nesletela ze schodů. Ale tak to bych mohla vyřešit zabranou...
@miba10 a jak často vám to dělá takhle v postýlce?
A nebo se u pohádky zapomene. Je plně zaujatá a nevnímá, uvolní se a je to. Pokud si plenu sundá předtím, tak má pak co rozmazávat. A plena zůstane čistá.
@jasmina1992 dělá nám to poslední 3-4 dny a je to klidně i 3x za večer. Včera Teda úspěch a udělala to jen jednou. Prostě jak kdy.
@versatilka kdyby se zapomněla, a udělala to, proto plenu nemá tak by to člověk bral. Ale ona plenu sundá, někde to vezme a rozmaze. Spíš si myslím, že je to dělané vědomě
@miba10 kojení a dávání mléka tady řešit nemusis, nechápu, že má někdo potřebu komentovat věci, do kterých jim nic není. Jinak tedy netuším proč to může dělat. Asi bych tam byla s ní...
Co zkusit přenastavit režim? Na pohádku koukat společně? Nebo ji vynechat a dělat jinou aktivitu před spaním a pak už jen pustit čtenou? Aby neměla možnost vymýšlet hrátky s hovínkem, když myslíte, že to dělá vědomě?
@vendelinka08 já ho taky neřeším. Ptala jsem se na něco jiného. Jen jsem se vyjádřila ke komentářům a tím jsem o tom skončila. Řeším jen to na co jsem se ptala
@versatilka blbý je že jsem včera zkoušela ji to večer natáhnout aby nahoru šla co nejdyl (těsně před spaním). Ale nepochopila jsem ona si vezme věci a začne jdeme, jdeme a jde ke schodišti kde čeká až půjde nahoru. Já tam s ní být celou dobu nemůžu.
Chtěla jsem eliminovat zarleni a jelikož mi děti spí na preskacku, tak se snažím věnovat tomu co je zrovna vzhůru. Snad to píšu srozumitelně.
Možná to dělám špatně nevím.
Hele syn je pres den taky bez plenky, na noc ji ma a vecer jakmile mu ji dame, zacne kadit. Ne kazdou noc ale kazdou druhou. Ja ho teda nechci nutit at pred spanim sedi na nocniku, aby z toho nemel blok. Myslim ze je to tim, ze ma pocit pohody, navic vecerni klid, muze se na to soustredit :D to samy delal kdyz jsem mudala plinu na poledni spanek. Podle me si musi zvyknout na novou situaci...
Tohle minimálně jednou udělala moje máma a děda o tom ještě po padesáti letech mluví Když jsem to slyšela už s dítětem, říkala jsem si, že to bylo tím, že na to měla čas. To by se asi eliminovalo tak, že bys tam s ní byla, ale je jasné, že to není proveditelné. Napadlo mě, my jsme měli látkové plenky, dělají se svrchňáky na cvočky - jdou smradům hůř rozepínat. Co jí zkusit nějak ztížit sundání plenky? Jinak já vedu Máju, aby si po sobě uklidila, když třeba rozlije vodu, ví, kde je hadr a jde utírat. Co takhle učit příčina/následek a ať pomáhá s úklidem fuj?
Ale teda situace na pytel 🙁 Pozitivní je, že se naučila pěkně kakat bez bolesti, ale...
Píšete, že si na záchod neříká, že ji tam vysazujete vy, když máte pocit že by mohla chtít a ono to docela vychází... To podle mě dítě ještě vůbec neví co a jak...musí si uvědomovat dítě a ne rodič...podle mě je strašně špatně donekonečna se ptát dítěte, jestli potřebuje, ať jde na nočník atd...dítě nemá vůbec čas na to si uvědomit co má vlastně cítit když potřebuje... Nechala jsem syna být, po 2 letech sám začal říkat čůrat, sundali jsme plínu a bylo hotovo bez nehod a nějakých stresu pro mě i pro něj...
Jinak to patlání bych si taky myslela, že to dělá buď z nudy nebo žárlivosti, že je tam sama takovou dobu... případně může bejt zvyklá, že tu plínu prostě přes den nemá, ale neví že má jít na nočník (což si podle vašeho příspěvku sama neuvedomi ani ve dne). Takže bych ji tu plínu vrátila a počkala až k tomu dospěje, když prostě ještě neví a neřekne si.
@mourovatakocka jo je paráda, že už se sama vykaka a už jsme mohli vysadit i podpůrné prostředky. Za to jsem moc ráda.
Ty svrchnaky není vůbec špatný nápad. Dá se to někde sehnat? Nemůže pak tu látkovou plenu vyndat? Já jen aby to nebylo z bláta do louže. Nemám s tím vůbec žádnou zkušenost.
Sundá si sama i overal na cvocky 🤷♀️
S tím úklidem taky zkusím. Ona po sobě taky utira když něco rozlije. Moc děkuji
@majsina ale když se vycura tak si sama zatleska a říká hotovo. Tak si myslím, že to asi úplně nebude tak, že neví co a jak. Ale samozřejmě vyloučit to nemůžu. Píšeš, že si syna nechala být a že po 2 letech atd. Dceři bude 2,5r. Myslím, že už má na to čas aby byla bez plenky.
@miba10 Hm. Kruci. Mě to kdysi říkali na stánku s latkovkama, že až bude prcek šikovný, je třeba vyměnit svrchní kalhotky se suchým zipem za ty a cvočky, že když děti otvírají plenky, tak narazí, Mája to nedělá, tak nevím. Ale jestli je tvoje potvůrka mazaná, možná by to nepomohlo. Pak už leda izolepa 😈 Ja jsem je kupovala na veletrzích na stánku s latkovkama petit lulu, určitě mají e-shop. Zkus nějaký home made uzávěr na plenku. Ten úklid by mohl pomoct, u nás už se ví, že po ní uklízet nehodlám, tak ať si nedělá moc binec. Musíš to nějak porazit, je to mazec 😢
@mourovatakocka dneska jsme ji řádně utahali, tak snad bude klid 😁 No já zapomněla upřesnit že ona si sundava ty natahovací plínky. Ne ty klasický. Ty už ji ani nedávám, ty na ni nevydrží ani 2 minuty 😂
@miba10 každé dítě je jiné. Kamarádky dětem to docvaklo až někdy po 2,5... Ve finále si myslím, že je to úplně jedno jestli ve 2 nebo 2,5...některý i později. Kamarádka byla taky urputná, sundávala jim plíny, když prostě netušili, 100x za den se jich ptala jestli potřebuji čůrat...a výsledek byl takovej, že se v bazénu pokadil do plavek a bylo mu to buřt... Všechno má svůj čas a vydřít se to asi nedá... Jinak s tím tleskáním, když se vyčůrá, tak to asi okoukala od vás ne? Že jste ji tleskali... vyčůrat na povel není úspěch, to je podmíněný reflex...dulezite je to cvaknutí, já potřebuju - to je důvod k oslavě. Pokud ji tu plínu chcete nechat sundanou, tak bych ji nevysazovala. Nechte ji nočník na místě aby ho měla na očích a nechte ji samotnou si uvědomit. Třeba si řekne nebo si tam dojde sama, jen k tomu nemá příležitost...a nebo ne a počura se.
Ale klidně si z toho co píšu nic neberte, nemyslím to vůbec špatně. Je to jen můj názor, který se mi osvědčil a rozhodně budu praktikovat stejně i druhého.
@majsina ne ne, ona začne tleskat sama od sebe jako první a pisti hotovo. My ji sice zatleska mě, ale jen jako zpětnou odezvu.
Jinak když se pocura tak jeci nechci. Takže co s tím? Když se třeba nevycura (na nočníku ji rozhodně nedrzime násilím) a řeknu, tak dáme plinu, tak začne ne ne ne.
A beru si od každého něco
@miba10 asi bych ji ten nočník nechala v té místnosti aby ho měla na očích. Dala bych ji kalhotky a tepláky a řekla bych ji, že už je velká, nemá plinku a až bude potřebovat čůrat, musí jít na nočník, nebo bude mokrá. Ale už bych ji to víc nepřipomínala. Když se počůrá, tak bych ji to zopakovala. Třeba to tak udělá 3x a bude to dobrý. Jiné řešení není...buď půjde na nočník, nebo bude mokrá a nebo musí mít plínu. Ale určitě bych se ji 100x neptala a neříkala jí. Podle mě to celý proces uvědomění akorát prodlouží... protože si prostě nemá čas uvědomit ten pocit, je já potřebuju.
@majsina kalhotky a tepláčky dáváme. Na curani jsme se ptali první den, ale bylo to na bednu, tak jsme se na to vyprdli a už se jí neptali. Teď jen říkáme, že se chodí čůrat na nočník. Zatím ji ale nějak dělá problém sundat to oblečení. Nebo spíš se mi to tak jeví. To že se pocura, protože se zapomene u hraní, to bych pochopila, to se jí už stalo. Vysvětlili jsme, že se nic neděje, že když ale začne potřebovat, že musí na nočník. Nebo aspoň ať řekne, že pomůžeme.
Na mliko a komentáře se vykrasli. Když to malé vyhovuje, proč ne 😊 já bych taky plenku sundala a nedávala už vůbec. A mluvila s malou o tom, jestli chce kakat, musí do nočníku, wc

Holka měla večer mlíko do 3 let a nikdy se neposrala a nikdy by ji nenapadlo to někde rozmazat. Nechodí spát brzo, že má čas na takový ptákoviny? Mě by šlehlo.