Kde necháváte malé přes den?
Malé je dnes přesně osm měsíců a já jdu s dotazem za maminami s dětmi podobného věku, kde mají děcko přes den. My nemáme moc "baby friendly" byt a ani nejde extra uzpůsobit, tak to řeším tak, že střídám ohrádku (cestovní od Gmini), pěnové puzzle na koberci (kde ale nemůže být bez dozoru,tak je tam max.dvě hodiny denně), na spaní přes den houpátko, někdy dám i do vysoké židle na kratši dobu (třeba když vařím, aby mě viděla)...no a teď v létě mnoho času tráví v kočárku, jezdím s ní denně 10-13 km. Co myslíte, je to tak ok? Uvítám vaše zkušenosti.
@arwen_arina dekuju 🌹 vsak ona se vam prdola taky rozhybe, zatim si uzivej relativni klid 😉
@arwen_arina obalila rohy? Nemuze byt na puzlikach bez dozoru? - ty budes trpet, az se zacne hybat a pokouset se sedet a chodit. S tim se smir, ze se parkrat buchne. Kazde buchnuti znamena info mozku, ze pohyb byl spatne - a tim se uci.
@arwen_arina vzdy byly na zemi, nikdy jsem nic neolepovala, nedelala z bytu molitanovou krabici. Ohradku jsem z duvodu spatneho vlivu na pm vyvoj zavrhla hned, taktez dalsi ruzna ,,odkladadla".
Měla jsem v tomhle věku dceru normálně ,,navolno" a nebyla ani neustále na očích. Lezla a začínala si i stoupat a popocházet u nábytku tou dobou. Naše veškerá opatření (bez ohledu na věk dítěte, jestli leze nebo už chodí, nic víc jsem prostě nikdy nedělala ani nebudu)- ubrus pryč, zaslepené zásuvky, zavřené dveře na schodiště, čistící prostředky a léky z dosahu, pokud už umí lézt na židli a tak, tak okna jedině na větračku, pokud není dítě přímo pod dohledem. To je všechno. Kdybych měla nějaké jedovaté pokojové kytky, tak bych zajistila ještě ty. Dcera má odjakživa i v kuchyni normálně přístup k veškerému nádobí, skleničkám.. máme je v otevřené polici která je docela nízko. Ale prostě ji to netankuje, není to žádné zakázané ovoce... Teď v roce a půl si vezme skleničku když chce napít a ukazuje na dřez ať jí naleju vodu, to je tak všechno... To samé koš- pochopila, k čemu je, tak tam nosí počurané plínky, od doby co chodí, ale nehrabe se v něm. Obalené rohy a plastové nádobí fakt nevedeme. Odmalička se ráda přehrabuje v legu, knoflíkách, šroubkách, měla vždycky ráda takové drobné předměty.. že to strčí do pusy? To už dávno ne, dřív ano.. ale zase to vyplivla- vyzkoušeno, stačilo, k jídlu to není, dále není potřeba. Zkuste si spolknout kus lega, jak vám to půjde... Když si děti takhle všechno vyzkouší samy a rodiče k tomu třeba poskytnou nějaký komentář (i malé děti docela dobře rozumí, jen nemluví) jsou pak podle mne víc v klidu ony i rodiče...
Ahoj, tak já nikdy malýmu žádný "úlevy" nedělala. Žádné chrániče rohů, pojistky do šuplíků ani nic podobného jsme neměli. Prostě si musel přijít sám na to, že si tam může skřípnout prsty. Saponáty atd jsme samozřejmě měli výš, ale jinak jsem to neřešila. Malý byl normálně na zemi, a bez problému 🙂
no syn kdyz začínal objevovat tak se naučil stat ale neuměl sedět.... tudíž padal dozadu na placaka. to jsem musela asi měsíc hlidat porad- mame dlažbu v kousku kuchyne a taková placka primo na zadek hlavy nic moc... a pak taky parapet na balkon- uměl vlezt na nej, stoupl si a me malem vezli... přežil 🙂))

@aletheia ahoj, mohu se zeptat, ta dřevěná kostka, má u vás úspěch? váhám jestli pořídit