icon

Kdy a jak odnaučit roční dítě od dudlíku?

26. kvě 2024

Ahoj dceři bude rok. Jak a v kolika letech jste odnaučovaly dudlík?

Strana
z2
sorboni30
29. kvě 2024

Synové odevzdali cumliky ve 2,půl letech Mikulášovi. Dcera má teď 2 roky a už dva rozkousla a vždy je vyhodila do koše. Třetí je trošku nakouslý, ale ví že je poslední tak si ho hlídá. Zatím se ho nechce vzdát, ale čekáme kdy ho úplně rozkousne a jak ho vyhodi během pár dnů do koše.. skončili jsme. Bude asi v noci na spaní tesknit a plakat..ale musí to udělat sama aby pochopila, že to nejde vrátit když se rozhodla ho vyhodit.. Chtěla jsem ho jakože dát naší fence..že ho spapala.. ale zas jsme si říkali aby malá nechodila a třeba na ni nebyla zla, že ji vzala cumlik. Tak čekáme co sama udělá..
Jinak na netu jsem viděla video jak rodiče přivázali dítěti cumlik na balónek a ten se vznesl. Dítě zamavalo a tím to haslo 🤣🤭

ladyhacek
29. kvě 2024

v necelých dvou letech, neplánovaně, měl dva dudlíky, jeden rozkousaný a druhý jsem zapomnělai u babičky takže rozkousaný si dokousl a nový jsem nekoupili, tři noci byli horší, ale pak už ok. Mladší si sám před 2 rokem řekl, že dudlík už nechce, ale on ho měl málo. do cca 5 měsíců vůbec pak když rostly zuby

monaluza
29. kvě 2024

Mně ta představa odnaučování dudlíku dopředu děsila natolik, že ho moje děti vůbec neměly...

bigbig
29. kvě 2024

Přesně ve 2 letech. Měl ho jen na spaní, ale nutně ho na spaní potřeboval. Bála jsem se jak to bude probíhat. Ale prostě jsem mu ho jeden večer nedala, on se na něj zeptal, řekla jsem že dudlík je pryč. On se zamyslel, řekl "není", lehl si a usnul bez něj. Pak se zeptal ještě asi jednou nebo dvakrát v dalších dnech, ale úplně v klidu. A pak už si na něj nikdy nevzpomněl. Fakt jsem nečekala, že to půjde tak v klidu.

bigbig
29. kvě 2024

Jo a paradoxně odebrání dudlíku zlepšilo spaní. Předtím se párkrát v noci vzbudil a občas se mu dudlík ztratil, tak brečel. Od odebrání dudlíku spí celou noc.

teate
29. kvě 2024

Ve dvou letech jí zubař řekl, že by ho neměla mít, aby neměla zkřivené zoubky a ukazoval jí nějaké obrázky. Už ten večer jsme se dohodly, že to tak bude lepší. A pohoda. Měla ho jen na usínání.

tasimia
29. kvě 2024

Ve 2,5 letech jsme je dali do květináče a pres noc z nich vyrostly kokyna. Hotovo ;).
Ještě je pak sice hledala, ale za 3 dny byl klid ❤️.
Nejhorší je, ze pak ještě našla třeba dudlik, co jsme nemohly najít nekde v hrackach.
Tak jsem ho ustřihla..

pampelina18
30. kvě 2024

Ve 3 prostě jsme ho sebrali a už nedali

msgracia
30. kvě 2024

Ten starsi neměl od 9 měsíců kdy měl aftik.Ale bylo to viroveho původu co bývá po letních prázdninách a po vánočních. A ten mladší od 6 měsíců kdy měl moucnivku.

zekrt
30. kvě 2024

První dítě mělo na usnutí a sebrala jsem asi ve 2 letech, druhé taky na usnutí, v roce ho někam ztratil a už jsem nový nekupovala. Pár dní se po něm ptali, ale šlo to. Na den ani na ven jsem nikdy nenechávala, tak asi nebyli úplně závislí.

kittynina
Autor odpověď smazal
Strana
z2