Kdy si vaše mimčo začalo sedat?
Ahoj vsem, chtela jsem se zeptat, kdy si vase miminko zacalo sedat? Dneska jsme byly na 8 mesicni u doktorky a ta rikala, ze uz by to mela zvladat a ze ji dame jeste mesic a kdyztak nas posle na nejake cviceni, tak me jen zajimaji vase zkusenosti.Diky:)
@dokument lezou, sedi a stavi se..🙂 ale jasne, ze kazde mimco ma svoje tempo, nechci srovnavat..
@mia255 tak to asi nebyla moc dobra pediatricka..ja doufam, ze vsechny takovy nejsou..nezda se mi, ze by mala neco prestala delat..ta asymetrie se muze objevit kdykoliv nebo uz je od zacatku?
@z_u_z_a_n_a_1988 ano to opravdu není, jen jsem chtěla říct, že ne všichni pediatři všechno pořádně kontrolují :( dceři na to přišli v těch šesti měsících, já si toho faldiku navíc vsimla už kolem 3 měsíce, ale opravdu nevím zda tam nebyl už dřív.... Ale Teda od 6-ti týdnů právě do těch tří měsíců nosila malá široké balení. Podle fyzio to údajně bylo zapříčiněné asi právě tím balením....
@mia255 tu ryhu tam ma syn taky, pozitri ma 3 roky, ma ji tam furt. Nikdy nikdo nic na to nerikal, ani na rhb, ani na kontrole rhb, musel cvicit Vojtu kvuli predilekci. Brzy se mu to spravilo (pak nam pediatra rekla, ze jsme tam ani chodit nemuseli, to me nastvala hodne, sama nas tam poslala, pak nas chtela poslat znovu, ze v 8 mesicich neleze - tehdy se zacal plazit a perovat na 4 a za chvili lezt), to jsem uz odmitla. V te dobe jsme stale dochazeli na kontrolu na rhb, vzdy rekli, ze je uplne zdravy, do roku absolvoval asi jeste dve kontroly a nikdy nic na to nerikali. Ja jsem si toho vsimla, jak jsem byla na nervy, ze musi cvicit. Ale opravdu nikdo nic, ma to tam dodnes. Krivy uz neni, hlavu nema slehlou, vsechny pohyby dela rovnomerne, takze tezko rict. Ale proste ma ji tam.
@dokument no dcera měla jakoby jednu stranu zadečku větší než druhou, bylo to opravdu hodně vidět když ležela na bříšku... Ale my to měli ještě kombinované s nějakým špatným postavením kyčle a taky později točila hlavičku k jedné straně (byla taková pokrčená na jednu stranu)
Možná se to opravdu nepozná jen podle té rýhy, odborník nejsem ale pediatr by měl mít v oku i ty ostatní příznaky🙂
Naše mala začíná 12m a teprve ted si začala sedat a ještě před týdnem to nedělala.A nás doktor říkal že uplne v klidu a at ji do ničeho nenutíme a neposazujeme ji dokud to nedela sama.A ted s tim začíná teprve a je uplne v pořádku vývojově. To nám také říkal.
@sedmikraska84 Dekuju za odpoved..🙂 a jak to ma mala s lezenim? Nase dcerka se uz docela dlouho plazi, obcas i leze, prisla na to, jak se to dela, ale vzdy jen kousek, hodi placaka na bricho a padi zas na brichu..🙂 Jinak mne doktorka rikala na 8 mesicni, ze ji dame jeste mesic a kdyz si nesedne, tak mam zajit.Byla jsem tam a dostala jsem doporuceni k jedne detske doktorce v nemocnici, ze dela s detickama rehabilitace, tak at se k ni objednam a uvidime, co rekne.Jdeme tam za 2 tydny, tak jsem zvedava....

Prvni tezce nedonoseny syn dlouho rovnou lezl ( nikdy se neplazil), od 12 mes.si stoupl a obchazel nabytek a sedl si az ve 14 mes.(9,5 mes.). Druhy zdravy syn se plazil, od 8 mes.se rozlezl a do tydne si v tech 8,5 mes. sam sedl.