Líné miminko - mám ho nutit do kleku?

poah
2. čer 2017

Syn 10 mesicu se stale jen plazi, chodime na rehabilitace,ale i fyzioterapeutka mi rekla,ze je proste liny a sam zadek nezvedne 🙂 Plazenim se dostane kamkoli chce a uz i dost rychle,tak nema motivaci jit do kleku. Ale pry ho mam do kleku davat nucene,at si na tu polohu zvyka.Delate to nektera? Syn se pri tom dost brani a rve,proste se mu tam nelibi. Vim,ze nektere deti nikdy nelezou,spis me opravdu zajima,zda ho do kleku nutit,nebo se na to vykaslat.

lauranosi
2. čer 2017

Měli jsme to stejně, ani mě nenapadlo chodit na rehabilitace, pak začal normálně klečet,. lézt, stoupat si, všechno během pár týdnů... Myslím, že každé miminko má svůj čas. Možná bych zkusila formou hry, jestli o to dfakt stojíte, třeba dávat pod bříško overball a tak.

poah
autor
2. čer 2017

@lauranosi nas tam poslala doktorka uz ve dvou mesicich,mame takovou aktivistku,tak to beru,ze tim nic nezkazim. A jak se tam jednou dostanete,tak uz vas nepusti ( proste jim jde o penize). Ja o to nestojim,me je to fuk,oni to resi 😝 ale diky za uklidneni,ze nemame nejvetsiho lenocha na svete 😀

terezapetrova
2. čer 2017

@poah ja se tedy doktorce nedivím, ze Vás poslala, nicméně jestli tobě je to fuk 🙂 tak nechodte. Nakonec vždy rozhodujes ty.

smecka
2. čer 2017

Poslechla bych fyzioterapeutku, asi ti rekla, proc je toto dulezite a nemelo by se preskocit, ne?

j.a.n.i
2. čer 2017

@poah Měla jsem taky lenocha a nikam jsme nechodili - pokud je totiž opravdu jen lenoch a nemá žádný jiný problém, tak nevidím důvod, proč se snažit vývoj urychlovat. Kluk začal chodit až v 17 měsících, ale neznám ty batolecí pády, protože on chodil až ve chvíli, kdy se cítil zcela jistý.

dominikacifkova
2. čer 2017

Nehrotila bych, náš malej ( teď 18 měsíců ), se začal plazit v 10 měsících. Koníčky jsme nikdy nepásly ( malej se uměl z břicha dostat na záda ) a hotovo. V 11 začal lozit po 4, v roce se stavěl kolem nábytku a sám sedět a chodit začal ve 13 měsících. A teď už mu pomalu nestačím, jak je rychlej. Každé mimčo má svoje tempo, kdy a jak začne lozit, chodit, mluvit atd. Pokud je spokojenej, nic bych s tím nedělala. Jednou stejně začne 🙂. Hoď se do klidu a do ničeho ho nenuť.

listopadka1
2. čer 2017

Moje malá se v 10 měsících taky jen plazila, pak se začala přitahovat do stoje a až ze stoje se naučila kleknout. A teď se tak během týdne naučila jak lézt po čtyřech, tak normálně sedět (má 11. měsíců). Pokud fakt nemáte nějaký fyziologický problém, tak bych ho taky nenutila, on si pak akorát ten klek spojí s nepříjemnými pocity a nebude se mu chtít o něj vůbec usilovat.

poah
autor
3. čer 2017

@j.a.n.i
@dominikacifkova
@listopadka1
Opravdu zadny problem nemame,je to jen velky lenoch a naprosty pohodar uz od narozeni.Dekuju za potvrzeni me domnenky,ze nema cenu ho za kazdou cenu nekam cpat a nutit.

poah
autor
3. čer 2017

@smecka
Chapu,ze mi to nerikala jen tak pro nic za nic,proto jsem trochu pochybovala a napsala tento dotaz. Ja to nechci preskocit,ale myslim,ze nema cenu neco urychlovat a nutit ho do neceho za kazdou cenu,casem na to prijde sam. Vadi mi,ze vsude pisou,jak je kazde dite jine a nesledovat tabulky,ale jak je nesplnujete,tak to doktori hned hroti.😠

j.a.n.i
3. čer 2017

@poah Tak záleží jak kteří doktoři, třeba naše ne, nikam nás neposílala, jen ho vyšetřila, zda tam není žádný problém a když zjistila, že vše dělá zcela správně, jen později, tak nás nechala "být".

smecka
3. čer 2017

@poah : to me taky neba, to mas pravdu. Tak ho parkrat za den dej do kleku, at neco nezanedbas a uvidis. 😉

frndafrrr
13. čer 2017

Nevím jakou máte dr., ale...syn se brzo plazil, nelozil na kolinkach nikdy -v 10,5mes.vstal.a sel..,az pak si sedl, az pak lozil...a nikdo nas nikdy nikam neposlal..nenutila bych pokud nelezi jako pecka..