Má 2,5letá dcera nechce chodit, co mám dělat?

tercoolina
24. říj 2014

ahoj ma dcera je lina chodit je ji 2.5 roku za chvily do skolky a nechce se ji chodit pritom chodit umi.pokazdy kdyz jdeme ven tak chce chovat a nechce vubec jit sama nevim proc co mam delat

lv
24. říj 2014

dcerka se chce chovat taky hodně, ale když je ve společnosti dětí, tak ne, to běhá sama. Tvoje taky, funguje na ní společnost ostatních dětí..
holky odsud mi doporučovali zkoušet "vezmu tě tam u toho stromu, ještě kousek..nebo ponesu tě k lavičce, pak zas kousek sama..na Evel to moc nefunguje, i když se mi to zdá dobrý.
pomáhá trošku společně utíkat, skákat, a podobné blbinky..

zyoma
24. říj 2014

Tak u nas byl ten samy problem. Dcera ma pres 2 roky, doma toho nachodi fakt hodne, ale venku chodit nechtela, furt se po me sapala, chtela na ruce. Doslo nam, ze citi nejistotu, tak proto.
Naucili jsme ji tak, ze kdyz se sapala, tak proste jsem zastavila a nabidla ji ruku, ze zacatku nechtela, ale uz za 1 vecer pochopila, ale bylo potreba neustoupit. Furt jen rukat ruku, nabidnout ji a cekat, vzit za tu ruku, jestli nechce, zase nabizet. Ted za ruku chodi moc rada, citi jistotu u rodice aniz by se nosila.
Hodne stesti 🙂

evulina77
24. říj 2014

otázka je, jestli ji nebolí chodit, myslím třeba klouby nebo kosti. To by chtělo zjistit. Pokud je po téhle stránce vše ok, tak bych rozhodně nenosila, ale dá se třeba vyjíždět na odrážedle, i když už na to moc nebude počasí a prostě dávat menší procházky, které zvládne a prostě nenosit. Vysvětlovat, že už není miminko, že maminku bolí ruce, záda apod.

ivular
24. říj 2014

U mého syna nějaké procházky zhruba do 3 let nehrozily. Měla jsem pocit, že jej chůze nebaví nebo unavuje, nevím přesně, ale když bylo potřeba někam zajít, musela jsem ho dát do golfek. Teď je mu 3,5 let, moc dlouhou trasu neujde, ale miluje odrážedlo. Zrovna dnes jsem si říkala, že nebýt té jeho motorky, nevím co bych dělala, protože jsem sama a pořád někde lítám něco zařizovat. Asi bych pořád musela s sebou brát ty golfky 😝

lucifereeek
24. říj 2014

Malá to taky zkoušela, chtěla furt jen nosit, bylo to pro ni pohodlnější, byla tak zvyklá od mala, do roka jsem ji musela furt jen nosit jinak byl řev, ale řekla jsem ji, že ji nosit už nemůžu, že je těžká a že mám v bříšku miminko, že pan doktro mi zakázal zvedat, že musí sama a je to už lepší, jak radí holky, zkus to odrážedlo, to mají děti rády 🙂

butterfly
24. říj 2014

Tak u nás taky problém. Nosit malou nemůžu, jsem v 8. měsící těhotenství, odrážedlo ji nebaví, takže bez kočáru (nebo tatínka, který ji nosí na ramenou), ani ránu. Jsem zvědavá, co bude, až se malé narodí, koupili jsme skate za kočár, tak nebude mít jinou možnost, než chodit nebo stát na skatu.

yellowbanna
25. říj 2014

Starsi syn chodil celkem rad, ale preci jen jsme si prosli obdobim, kdy to na me zkousel. Tenkrat pomohla hra s kaminky - ja pred sebou hazela kaminky a on je musel dobehnout a sebrat. Ani nevedel jak a usel celou trasu 😀 Jinak klasika - za ruku, na skatu u kocarku a nebo odrazedlo.