Malá se pořád štípe do krku. Jak na ni, aby s tím přestala?

koki88
11. črc 2023

Nějaká rada, malá má za pár dní 2 roky a byly doby,kdy nás při usínání štípala. Teď štípe sebe do krku. Dělá to také něčí dítko a nějaké rady jak na ní,aby s tím přestala nebo jí nechat, děkuji

lenynka
11. črc 2023

@koki88 Ano, syn to dělal cca od 1,5 roku. Dloubal se prstem do krku nebo se štipal, až tam měl červené fleky. Týden to dělal, pak byl třeba dva týdny klid. A takhle pořád dokola. Několikrát jsme s tím byli u doktora. I na ORL, ale nic mu nezjistili a si po půl roce s tím úplně přestal.

koki88
autor
12. črc 2023

@lenynka děkuji, zmíním to u doktorky

urtica
12. črc 2023

Pokud nejde o zdravotní problém, pak se tím pravděpodobně uklidňuje. Zkuste vypozorovat v jakých situacích to dělá. Je také možné zkusit opatrně nahradit tento rituál nějakým "vhodnějším" (štípání plyšáka, kousák, praskání bublinkové fólie..).

petrane
12. črc 2023

Naše dcera(teď 21mes) to taky dela,už přes půl roku urcite..když se potrebuje uklidnit,nebo usina
Při usinani prvne stipe mě,pak sebe.fleky teda nema,beru to tak,ze někdo má muchlacky a někdo sebe🙂 jen doufam,ze jednou prestane aspoň štípat mě😀

koki88
autor
13. črc 2023

@petrane no právě, když byla menší štípala mě hlavně do rukou, až to bylo dost bolestivé. Jenže já ji pak jen okřikovala,tak začala štípat sebe. Sem tam má flíček,ale nic hrozného. Většinou při usínání.