Nezvládám 5letou dceru
Nezvládam 5 leto dceru? Prosím poradte, Asi je to i mnou, že jsem ted v tehotenství víc unavená, nemám na ní takové nervy,tehotenské hormony a vše kolem toho... Dcerka je od malička hodně trucivité díte a vzteká se. Když chce, tak je hodná jak andílek, pomáha mi, udělá všechno co jí řeknu, dá se sní domluvit,ale když ona nechce, anebo jí něco zakážu tak konec, vubec neposloucha začne se vztekat a rvát... Nejhorší je to večer a když má jít spát, každý večer jí čtu pohádku z knížky kterou si ona sama vybere, ale ona tu pohádku vubec neposlouchá, ale delá kravinky, skáče tak jí reknu aby se sklidnila jinak zarvu knížku a číst nebudeme, slibuje že už je hodná a za minutu delá to samé a když tu knížku fakt zavru a že číst nebudu když neposlouchá, tak se začne vztekat a rvát a už se ke knížce nedostaneme a já jsem sní uplne hotová, (dneska jsem jí rekla že večer bude chodit spát bez pohádky když neposlouchá, tak jsem zvedavá jak to zase dopadne), anebo si lehne do postele a ješte 10 krát z pokoje na me kričí, že neco chce, raz chce prikrýt, potom chce pusu a obejmout a každou chvíli neco jiného A když se konečne uklidní a lehne si do postele a zeptám se jí proč to delá, tak mi rekne že neví a že už bude hodná a druhý den, je to to samé a někdy i pres den, když se jí něco nelíbi. Strašne dlouho jsem u ní musela ležet když zaspávala a trvalo to dlouho než si zvykla že bude zaspávat sama..... Mám strach jak to bude když se nám narodí miminko..... Tatínka zase poslouchá na slovo, ale ten není stále doma a je pravda že on je na ní prísnejší než já a ze me si delá dobrý den... Predevčírem jsme se kvuli tomu pohádali, že jí nezvládam a nekdy jsem z ní uplně hotová...Ona to nedělá každý den, nekdy je fakt hodná, ale když to na ní prijde tak je to na palici.....
@alisek
@stekkna Souhlasím s Vámi oběma, násilí a zatvrzelost nikdy není řešení. Peklem jsem si nikdy neprošla, on si ze mně jen celý den dělá srandu a provokuje, zkouší kam až může zajít, někdy je to vyčerpávající, ale víceméně skoro vždycky vím co na něj zafunguje. My jsme byli oba s manželem v dětství klidní, on je náš pravý opak, je neskutečně aktivní a pořád někde něco vyvádí, tchyně říká, že to má z toho ovsa ( ovesné vločky, pohanka, jáhly ) co mu pořád dávám 😀
@alisek S tou vodou, myslím jen navlhčit žínku a otřít mu s ní obličej, ne mu máchat hlavu pod proudem. Tchyně má tři kluky, vychovávala je bez bití a křičení, ale říkala, že na hysterický záchvat ze kterého už nejde vytrhnout, zabírá tohle prý úplně nejlépe...
Je to klidně možné :D asi má hodně energie :D Hlavně mu nepovolte, tu chybu jsem udělala já když Tobiasovi bylo kolem 2roku. Zkoušel mě a já chtěla být hodná máma. S manželem nemáme málo peněz, naopak si žijeme nad poměry a tak naše děti dostali vždy co chtěli, kolik toho chtěli...jako my. Jenže nám nedošlo (především mě) že syn z toho nemá rozum a že nas rodiče vychovali a naučili hodnotu peněz a my se pak sami začali rozmazlovat :D my jsme to udělali obraceně. Chtěli jsme aby byl rozmazlovaný a pak se učil hodnotě peněz. Což nejde. Nebo jen velmi obtížně. Nebyla to syna chyba samozřejmě. U dcery uř´ž jsem si dala pozor :D a dvojčata taky tolik rozmazlovat nebudeme :D
@amazonka.k mám dva synky, první (4a půl)je velmi vznětlivý a nemá daleko za každou věc, co se mu zakáže a je pro něj důležitá se vztekat se, jsem už trénovaná a druhý synek (24mes.) ten je pravý opak..je pohodář nic moc ho nerozhodí a když tak se chvilku vzteká a pak ho to přejde, to ho nechávám být
@amazonka.k No samozřejmě jsem mu nestrkala hlavu pod vodu :D ale postavila ho k vaně, pustila vodu a opláchla obličej. Mám ale známou, která strčila dítěti hlavu pod proud LEDOVÉ vody!!!! Blbka no, co na to říct
@stekkna Bít jí nechci i když nekdy když me už fakt vyprovokuje, tak pres tu prdel dostane, ale vubec to nepomáha, práve naopak, ona me ani nemláti když se vzteká ani nic podobné a když mi neco i udelá a upozorním jí že se to neríka, anebo nedelá, tak se mi potom ješte i omluví, nekdy i 10-krát za den se me zeptá, jestli se zlobím a musím jí ubezpečovat, že se nezlobím..... A když se vzteká a rve tak mi potom ríka že ona neumí prstat a chce obejmout a když jí obejmu, tak hned prestane , ale nevím, jestli je to dobré, že zlobí a potom jí obejmu, jestli to nevyužíva a manželovi se to moc nelíbi, že když se začne vztekat a hned začne opakovat stále dookola že neumí prestat a čeká až k ní prijdu a obejmu, už jsem jí ríkala že jí obejmu když prestane rvát, ale nepomáha to a fakt pomuže až to objetí od maminky 🙂 a uklidní se a to je s ní potom i celkem rozumná domluva. Chvíli pomáhalo, že když se vzetekala tak jsem jí poslala do pokoje a až se uklidní, tak muže prijít, už ani to nezabíra a vzteká se ješte víc. Dneska to na me zkoušela když jsme se chystali ven a chtela jsem po ní, aby si uklidila plyšáky a rekla jsem jí to asi tri krát a ona si i tak delala svoje, tak jsem jí rekla že když si je neuklidí tak venku nejde a už to začínalo, nakonec si je uklidila a tak sme mohli jít venku. Ale ríkam, nekdy má takové dny že je hodná a když to na ní prijde, tak se začne vztekat a hlavne večer...
@stekkna No a ješte musím napsat, že ona to asi taky zdedila po nás, my s manželem jsme taky hrozný vzteklouni, tak se není čemu divit... Manžel dokonce, když se ona vzteká tak se neovládne a fakt jí jednu praští ☹ a potom se pohádame my dva, protože se mi to nelíbi a on mi zase vyčíta že jí nezvládam....Moje mamka si semnou taky užila, když jsem byla malá a ríka mi, že malá je pravý obraz mne, tak ona mi asi jenom vrací to, co jsem delala já mojí mamine. Hmm...
cítím z toho nějaké vydírání,ale i to že jste těhotná bude hrát roli,cítí konkurenci,v takovém případě bych čekala že se to může po porodu ještě zhoršit...
Byla taková i před těhu,nebo se to zhoršilo co čekáte miminko?
@alisek Taky jsem jednou vodu zkusila, ale to byla mladší a byl ten hysterák horší, to me vubec nevnímala a bylo to naposledy, protože se potom bála vody....
@saminomimino Začalo to nekdy když jí byli asi 2 roky, ale to bylo 100-krát horší, to me vubec nevnímla a bylo to na denním porádku, nekdy i dvakrát za den, byli jsem i u psychologa na neurologii ( EEG a na magneticku) a je v porádku, byli jí jenom diagnostikovaný afektívne záchvaty, potom se to hodne zlepšilo kolem 4 let a ani se nevztekala a je pravda, že to začalo, když jsem začala chodit do práce a potom to tehotenství , ale není to takový extrém jak to bylo predtím...

@alisek Já myslím že se toto hodně podceňuje. Myslím že děti nás a naše chování, zvyky, ...vnímají už jako kojenci, možná už když jsou v bříšku...jen si všimnětě co si vaše děti pamatují až vas to kolikrát překvapí