Noční amok u 23měsíční dcery
Zdravím, dneska v noci jsme s dcerkou 23.měsíců zažili něco, co mě docela vyděsilo a nevím jakou váhu tomu přikládat, zda to nějak řešit nebo to byl jen výplod její fantazie a přetažení. Už pár dní si stěžuje, že jí bolí pusa, vypadá to, že jí rostou poslední zoubky. Takže teď to uspávání trvá o něco déle než jindy. Včera usnula ve 23h a pak se vzbudila kolem 2.h a už nezabrala. Kolem 4.h ranní si nechtěla lehnout na polštář, tvrdila že je mokrý. Přítel ji zkoušel také uspávat, to začala jančit že jí bolí ruka, bez příčiny. Tak jsem si myslela že je už tak přetažená že neví coby a vymýšlí si. Vstali jsme, dívali se na pohádky, posnídala. Zkusili jsme uspávat znovu ale jakmile jsem se jí v posteli dotkla (je zvyklá houpat) ječela že jí bolí ruky a nohy (takhle ječet jsem ji ještě neslyšela, jakobych jí je lámala). Tak jsem jí dala paralen sirup aby jestli ji něco opravdu bolí (svádím to furt na zuby) tak to přestane a v klidu se vyspíme. Po chvilce kdy jsem si myslela že to zabralo jsme šli zase uspávat a nanovo ječela že je polštář mokrý, bolesti rukou, nohou. Ječela tak že jsem vyskočila a jen ji nosila. Čím méně jsem se jí dotýkala tím to bylo pro ni lepší ,ale pak se na mě při tom nošení dívala jakoby mi lezly po hlavě červy/brouci/pavouci co já vím co. Úplně se mě štítila. To už jsem letěla za chlapem že nevím co s ní, že pojedem asi do nemocnice, že to není normální. Tak si ji vzal k sobě on a v náruči ji uspal. Je zajímavý že u něj ji nic nebolelo. Vůbec to nechápu. Zažili jste někdy něco podobného? Bylo to opravdu jen přetažení nebo se bát že je nějak nemocná? Díky za názory. Jsem z toho docela vyděšená.
@annasmyckova nene teplotu neměla. Uvidíme příští noc. Opravdu je na růstové bolesti ještě brzo, kdy tak začínají? Moje mamka si právě myslí že je to ono.
mám dojem, že děti začaly bolet kosti až tak předškolní věk -tak do 10 let, ale nejsem doktor, tak nevím (může to být bolest kloubů i z nějaké virózy, třeba ji bolí i v krku-když si stěžovala na pusu). Nurofenem nic nezkazíte. Ať je malá brzo v pořádku.
My jsme zažily něco podobného a vyklubala se z toho pusa-ruka-noha.
My jsme zažili to samé u syna. Pri usínání jecel jak blázen, že ho bolí nohy. Dali jsme paralen a do 10 min byl klid. (Za 10min paralen určitě nezabral), takže to přikládám k jeho jakémusi rozpoložení. Už se to neopakovalo.
@syrinxka no já Vás strašit opravdu nechci... 🙂 třeba to bylo opravdu jen rozpoložením... moje malá tu pusu-ruku měla podruhé... a opravdu to probíhalo úplně jinak než poprvé... nejdřív si stěžovala na zub, pak obdobné noční scény jako u vás, pak začala přes den kulhat a bylo vidět, že se jí nechce chodit... byla jsem s ní na ortopedii, tam to přičítali růstovým bolestem, no a pak se jí vysypala ta vyrážka... přes den ještě dobrý, ale v noci vyváděla tak, že jsem jí musela dát nurofen... budu Vám držet palce... třeba se jí něco jen zdálo...
Díky moc za názory. Teď v noci malá spala dobře, ale to usínání zase nebylo ono. Sice to nebyl takovej extrém jak jsem popisovala. Ale bála se, museli jsme mít rozsvíceno. Prohlížela, ruky nohy ale než začla panikařit tak si ji hned vzal můj chlap a byl klid. Připadá mi, že ji teď všechno děsí. I přes den ji začala děsit díra na sedačce co máme už dlouho :D obchází ji a že by si na to místo sedla nepřpadá v úvahu, zkusím to zašit a bude snad klid :D Asi nám děvče roste a víc si všechno uvědomuje, ale nechápe proč to tak je, tak furt jen vysvětluju ale asi blbě :/ :D

chuděrka, teplotu nemá? Ty bolesti -to je zvláštní, na růstové bolesti je ještě brzo...kdyby se to mělo opakovat, radši bych ji nechala u dr zkontrolovat -krevní testy atd. Ale jinak mezi 2-3. rokem nám děti taky vyváděly a měly noční můry -prý jak se rozvíjí fantazie. Taky jsem chovala, měla rozsvícené světýlko a zpívala dokud se neuklidnily.