icon

Od kdy vaše děti zvládají sedět u stolu?

cherie24
22. kvě 2021

Dámy prosímvás, od kdy vaše děti zvládají relativně v klidu sedět u stolu? Mám dceru, které bude 20 měsíců a hrozně teďka bojujeme s krmením. Momentálně teda bojkotuje jídelní židli a většinu času jí u mě na klíně, což by nebyl problém, kdyby na tom klíně seděla. Jenže ono to spíš vypadá, že chce na klín proto, aby mohla dělat blbiny a pořád po mě někam lézt, ne proto, že by vyžadovala moji blízkost i u jídla. V jídelní židli taky dělá blbiny, snaží se odpoutávat a připoutávat, staví se na ní, leze na stůl, dává nohy na stůl, odsouvá se, slejzá načež se vzteká, že chce zpátky nahoru. Partner je z tohohle fakt na nervy. Nic mu jinak nevadí, ale to, že malá vůbec není schopná sedět u stolu mu úplně drásá nervy, takže se jí snaží přimět, aby seděla, načež malá chytá hysterák a vřeští jako pavián a já pak nevím s kým se mám hádat, jestli s malou, aby seděla u stolu nebo s ním , aby ji nechal být. Moje máma tvrdí, že je prostě hrozně malá na to, aby chápala, že má sedět u stolu. Přitom ona velice dobře chápe a rozumí, co se po ní chce. Vážně je ještě malá nebo je pravda na straně přítele a měla by už zvládat se najíst u stolu? Pořád se snažím najít nějaký kompromis mezi oběma, ale už jsem z toho taky docela na nervy, že každé jídlo je takový souboj. 😒

Strana
z2
mdch91
14. srp 2023

Nas 17m syn jeste vlastne nezacal jist, ale kdyz nahodou ji, vydrzi u toho chvili sedet u stolu. Dalsi zacal jist asi ve 2,5 a je velmi klidny, tak myslim, ze tehdy normalne u stolu sedel a jedl, do te doby se vetsinou prohrabl v jidle a sel se na klin nakojit, dalsi jeste v 8 letech nedokaze sedet v klidu, rusi ho i pritomnost sourozencu, ktere konstantne postuchuje. Takze za me 20m dite je male na to, aby sedelo v klidu u stolu, protoze jidlo je to posledni, co ho zajima. Ze nesedi u stolu by mi bylo jedno, ale zas to neznamena, ze mi bude roztahovat jidlo po celem dome nebo za nim ja budu behat mimo jidelni stul

michaela666
15. srp 2023

U nás pomohlo začít jíst společně u jejího malého stolečku. Po jídelním stole mi lezla jak opice po stromě, jídelní židličku začala v 18 měsících nesnášet. Koupil se stolek a židle pro děti. Dostala omyvatelné prostírání a od té doby většinu času u jídla sedí.
Když teda zrovna jí 😃.

Strana
z2