Odmítá lahev. Poradíte, co by pomohlo?

jitulka87
25. led 2020

Ahoj. Potřebuju poradit, co vám pomohlo... malý má 6m, 9kg. Je kojen, k obědu zeleninový příkrm, večer občas kašičku, nebo rozmačkaný kousek banánu. Přes den se kojí většinou po 2h, neřve. Nabídnu a on pije. Večer usíná pozdě (22.30) a kojí se častěji. Pak spinká celou noc až do cca 7h. I déle. Ale jelikož mám na jaro permici do jízdárny, chci ho pomalu naučit i na lahev. Odstříkám mléko, ale nedaří se z lahve nakrmit. Čaj z lahve trošku vypije,ale mléko ani vodu ne. Vzteká se...nechala jsem mu i větši rozestup mezi jídly a nepomohlo to. Naopak se vztekal ještě víc.

sudylichozrout
25. led 2020

@jitulka87 Jakou mas lahvicku? Mozna mu nesedi tvar savicky...

jitulka87
autor
25. led 2020

Mam od tommee tippee, pak avent a babylove...zatim nevzal na milost ani jednu. Vzdy jen na chvilinku potahal a nic. Vzdy napoprve se mu to povedlo a druhy den nechtel...

zelenoockaa
25. led 2020

Dcera nechtěla lahev nikdy. Zkoušela jsem x typů saviček a prostě si to nikdy nevzala.

kobzol95
25. led 2020

@jitulka87 Já když jsem okolo 10 měsíců přecházela z kojení na UM , tak mi vůbec z lahvičky nechtěl.. (naštěstí jsem kojila už jen ráno a večer) nejdřív jsem ho kojila jenom večer a ráno jak byl hladový, tak mu bylo jedno jestli je to z lahvičky .. a za týden už ani noční kojení.

hanicka_k
25. led 2020

Moje dcerka taky nikdy nepřijmula láhev ikdyž jsem jich vyzkoušela několik. Ani dudlík nechtěla. Takže když jsem v roce a dvou měsících začala ubírat kojení, už jsem ho nemohla nahradit UM.

zuzita15
25. led 2020

@jitulka87 po te nalozi sacharidu vecer se ani nedivim, ze usina tak pozde, nicmene otazka znela jinak. Kojene deti casto nechteji lahev, jsou zvykla na kuzi a ne plast. Lze vyzkouset ruzne lahvicky, treba Avent ma takovou tvarovanou savicku, ktera “pripomina” prso (no deti nejsou blby 🤣). Co zkusit naucit na hrnicek? Kojene deti umi pit z hrnicku krasne, chce to trosku trenink. A nebo co jedno kojeni proste vynechat? Nebo to je pres vic kojeni? Jestli dobre ji, tak jedno vynechani zvladne, pokud to neni to vecerni

uzivatelkapetra
25. led 2020

Můj do roka kojený syn dlouho neuměl z něčeho pít. Doma mám snad milion různých lahví, hrnků, atd. a nikdy z ničeho nepil. Naštěstí vzal na milost brčko, ale až v cca 13 měsících.
Zkusila bych kojení, které chceš vynechat nahradit příkrmem, však na jízdárně nebudeš déle jak pět hodin

jitulka87
autor
26. led 2020

@zuzita15 no mela jsem za to, ze muzu verit overene znacce a naposu bez cukru. Kase je temer bez chuti. Zkusim podat neco jineho, jestli bude rozdil

hermia
26. led 2020

@jitulka87 jo holka, jak ja ti rozumim.. asi s tim nic neudelas.. ja se snazila horem spodem a proste umanute dítě je umanute dite.. musi do toho dozrat samo.. ja kojila do 10m v podstate co hodinu a kdyz jsem si nekam chtela zajit tak hlidani a dite muselo se mnou..

zuzita15
26. led 2020

@jitulka87 sacharid neni jen cukr, jsou to i obiloviny. Navic kase je na noc hrozne tezka. Banan je zase rychla energie, ktera rychle klesne. Na noc by se ovoce vubec davat nemelo.