Pláším zbytečně, když dcera jedla neumytýma rukama?
Ahoj holky potřebuji slyšet další názory. Na začátek chci napsat že na hygienu jsi dávám pozor myjeme ruce pokaždé z venku,po wc před jídlem když mají ruce od barev nebo tak. Včera jsme jeli autobusem a dcera 3 roky spadla vedle zastávky do bahna byly tam všude střepy ale naštěstí porezana nebyla ale jde mi o to že když jsme přijeli domu tak jsem ji samozřejmě poslala umýt ruce ale zapomněla jsem ji zkontrolovat zda to udělala mezitím jsem ji nachystala večeři a po jídle jsem si uvědomila že jsem ji nezkontrolovala ty ruce zda je umyla. Jsem z toho teď nervózní kdyby to bylo jen někde v lese tak.mi to asi tak nevadí ale u té zastávky z toho nejsem šťastná. Myslíte že moc plasim a pro jednou se nemusí jít stát?
Děkuji za názory
Zbytečně plašíš. Mrkni kolem sebe, batolata olizují kolečka kočárků, madla nákupních vozíků, madla v MHD... Jestli se ti to doposud dařilo ohlídat, tak jsi fakt dobrá, teď to ale neřeš.
Taky z podobných věcí plaším, takže se dokážu vcítit do tvých obav, ale neboj, nic to nebude 🍀 ❤️.
Hmm, můžu se já zeptat na začátek, jestli měla dcera rukavice? Kdyby měla rukavice, tak přece nemá špinavé ruce od spadnutí do bahna a jen bys oprala rukavice?
A za druhé? Ty teprve 3leté dítě posíláš samotné umýt si ruce? Bez dohledu?
Mám taky 3leté dítě a na všechny tyto úkony dohlížíme, pomáháme s namydlením rukou a osušením, nenechali bychom to malého dělat samotného. A mimochodem - dělá se to tak i ve školce, kde učitelky dohlížejí na děti, zvlášť v 1.ročníku Mš, jestli si správně umývají ruce a dopomáhají jim. Na to, aby to to dítě dělalo úplně samo, má fakt ještě dost času...
Takže, dávej v zimě, v lednu dítěti rukavice a dohlížej/dopomáhej při mytí rukou 😉
@rosalindamelinda bohužel tentokrát neměla rukavičky. Tak ona jsi normálně myje ruce sama jdeme spolu do koupelny a myjeme jsi obě ruce tak dohlizim ale hold včera jsem spechala a nedomyslela jsem to. Bohužel se stalo 😔
1) hysterická 2) ano jseš
Pardon, ale řešíš, že by sis nevšimla, kdyby dcera seděla u stolu s rukama od bahna? To by sis asi všimla, že? Takže bahno na nich nebylo. Takže buď si je umyla i bez dozoru (že by trochu důvěry k dítěti?), nebo jste je už v tom autobuse vypucovaly nějakým ubrouskem nebo tak, takže prostě to bahno na nich nebylo a tečka, ne? A je úplně jedno, že někde před tím spadla...
Šmankote. Lidi přežili koncentrační tábory, válku, epidemie nemocí, půl světa ještě dnes nemá doma ani tekoucí vodu. Ne, fakt se jí absolutně nic nestane, když si jednou hystericky neumyje ruce. 🙈
To takhle prožíváš všechno?
Teď už to stejnak nezměníš.. 😁🤷 A plašís.. 😁 Řekla bych si, že jsem sama pako že jsem si ji neohlidala.. 😁Ale nevim úplně co tu chceš řešít, co chceš slyšet . 🤷

Plašíš. I v lese můžou byt na zemi "dobroty".