Proč moje dvouletá dcera stále zlobí a křičí?
Holky já už zkusila všechno, ale holka mě fakt vůbec neposlouchá, zlobí a rve.. má ze mě jenom prdel..
Řve od rána do večera - buď protože je naštvaná, ze ji něco nedám nebo se vzteká i jenom tak kolikrát..
Dám příklady - Udělám polévku, kterou ji dám k hamání a dám ji lžičku, ochutná a jí a v zápětí do ní cpe ruce rikam “Nene Terezko, to neděláme, to je jídlo a to se papá, nestrkaji se tam ruce” takže co udělá vezme to mrskne to na zem a začne rvat.. Tak to uklidim, dam ji tedy ještě jednu a dám ji lžičku, ona si vytáhne vidličku ale jsem furt milá rikam “ne Terezko, tím bys to nenabrala, vidličku dáme k něčemu jinému nebo si ji sem poloz a papej lžičku.. “ ona totálně histerak vyhodi příbory a řve, no tak ji dam proste přes prsty a ona řve 2x víc a začne kolem kopat a vztekat se. A takhle je to u všeho.. když jsem na záchodě, vezme toaletní papír a začne ho trhat.. říkám “to ne, to máme na utreni zadečku, to se netrha” tak ho položí na postel, ja v klidu na záchodě a prijdu a toaletní papír nahazeny poflusany v pití, tak ji sjedu a ta zase řve a vše odhodí. Dnes ráno do mě teda dost kopala rikam ze to nesmí, ze mi dela bebí a bolí mě to a ona ještě víc kopala, asi 3x jsem ji to řekla a dostala na zadek (měla plenu) a ta se tlemila a v zápětí řev.. a po 3 min pokračovala..
Řve všude, furt proste.. na hřišti si dnes sypala Písek na hlavu, vztekala se, ze ji houpu pak ze ji nehoupu..
A takhle je to každý den, celý den když tedy nespí..
i s hračkami proste furt..
Můžete mi rict proč? Je to normální?
Nebo jsem udělala chybu ve výchově?🤦🏽♀️
@vaseli16 Děkuji moc! A jak se to prosím ucis s nim? 🤗🍀
Upřímně? těžko,je fakt těžký si to v sobě někdy srovnat když už toho mám fakt nad hlavu tak je to těžký,ale snažím se...někdy to u nás vypadá tak že křičím já a křičí i syn...on brečí já brečím....musím nadechnout přehodnotit situaci a řešit to v klidu,někdy to jde někdy ne...ono to chce na ně jít opravdu pomalu,vše vysvětlovat tak aby to pochopily,dát jim možnost volby.Nekdy ani možnost volby nepomůže.... zvlášť ve chvílích kdy je něco baví někde se jim líbí,ale už je potřeba jít domů a onx nechápou proč a v tu chvíli nastává problém a ony se dokáží projevit vztekem, Plačem,nebo že se prostě nechtějí hnout z místa....je to náročné období,ale děti nebudou navždy.

Je to jen období, děti nemají vyvinutou nervovou soustavu a učí se pracovat se svýma emocema...někdy se toho na ně navalí několik na jednou a neví jak s tím naložit,je to těžké,sama mám dost divoké dítě a někdy se mi fakt chce brečet 😣 ale jako se učí můj syn,učím se i já pracovat na sobě a jemu pomoct si tím projít...cesta je to kolikrát trnitá.Drz se🍀