Roční dítě váží přes 15 kg
By me zajimalo jestlintu ma.nekdo.mimi.pres rok a vic jak 15kg??s si vsimla.ze se to stava a byva ze i vetsi miminka.jsou..cetla jsme.diskuzi 3 mesicni.prcek.mel 12,5kg...
Prave ze asi nekdo zato nemuze kdyz nekoji a mimvo.pribira..znama.ma.maleho 14kg 79cm a znama 18kg a 94cm v roce a dalsi znama 7,2kg a 71cm on si asi clovek.moc nevybere
Tak to me zajima...
To je ale hooodne, tech 18kg, chudak mimco, a to se unese, chodi, nebo jenom lezi, a je nemocny, nebo co?
Uff..orisek.. z mleka, to jako z materskeho? Nebo UM? A zeleninu a ovoce neji? A nema zacpu? a co v rodine takove geny?
@m4yu ja bych kravsky mliko detem nedavala, ale to je jen muj nazor, snad me tu neukamenujou😀 hrozne to zahlenuje a je to spis pro telata.. tu vahu bych urcite resila, nezda se mi to vubec zdravy, spis jako velka zatez.. nasla bych si asi doktora, co nad tim jen tak nemavne rukou, asi dietologa, vyzivoveho poradce a chodila s nim plavat atak..
Dcera v roce 82cm a 12,02kg a nemyslim ze je nejaky extrem vzhledove jen ma brisko a nikdy mi nic dr nerekla...poc vaha 3,1kg a 1cm
@michalusenka No, ale je dost rozdil 12 kg na 82 cm a 18 kg na 84... To druhe je vaha ditete urcite pres 100 cm.
Syn má 18Kg a výšku 100cm 2,5 let.
ahoj, můj synovec měl v roce rovných 20 kg 😠
@m4yu
Ono je to fakt různé, můj syn má v roce 80 cm a 11 kg, moje kamarádka, která má dítě o 2 týdny mladší, má dceru o váze 8 kg a délce asi 70 cm, důležité je se držet pořád v nějakém tom percentilu...A taky kouknout na geny že 🙂 Syn roste skoro 3 cm za 2 měsíce, ale taky jeho otec má téměř 2 m a já asi 175 cm.
Pri narozeni 2400g 47cm, v roce 82cm 13kg, ja mam 161cm pritel 204cm... zalezi na dosti aspektech. Neni tlusta jen ma brisko, UM ma od 7m 1-2x denne.
Záleží hodně na tom, kolik k těm 15 kilům má dítě centimetrů na délku. Dcera má 14.4 kilo, což je na její věk "malej extrém" i pro většinu chlapečků, ale k tomu 91cm, takže kromě malýho bříška je to normálně stavěný dítě, byť teda vypadá jako tříletá.
Ani já ani manžel nejsme nijak extrémně vysocí (já 162, on 186), ale vzpomínám si (a i podle fotek vidím 🙂), že jsem jako dítě hodně rychle rostla a byla vždycky v první trojce nejvyšších. Těch svých 162 cm jsem dosáhla v 11 letech a od tý doby nerostu, takže předpokládám, že dcera v tomhle bude po mně.
Nicméně - v roce se dá říct, že z nějakýho výraznějšího tukovýho obalu dítě prostě vyroste. Určitě bych ale s lékařem řešila třeba krevní testy ohledně štítné žlázy a zkontrolovala i další možný příčiny. Pokud bude všechno OK, neřešila bych to. Předpokládám, že roční dítě nikdo necpe buchtama a bonbonama s čokoládou, takže pokud normálně jí, počkala bych, co přinese čas.
@veg Ano, protože očekáváš, že se to stane.
Mléko opravdu zahleňuje jen ty, kteří slyšeli o tom, že mléko zahleňuje. 😀 Takové lidi zahleňuje i bílá tekutina s mléčnou chutí, která s mlékem nemá nic společné, to už bylo zkoušeno několika experimenty. Je to v hlavě, klidně i podvědomě. Lidé, kteří o zvýšené produkci hlenu po konzumaci mléka nikdy neslyšeli, by ti sami od sebe zkrátka nikdy neřekli, že si dali sklenku a najednou je tíží hleny.
Třeba já po se po mléku taky zahleňovala, ale jen do doby, než mi během studia náš profesor na patologii vysvětlil, že mléko nezahleňuje. Od tý doby si během rýmy a kašle klidně udělám horký kakao, který by mě před tím nejspíš zabilo. :D
Ja bych poradila hlavne dite nesrovnavat s jinyma... pokud prospiva,tak je vse v poradku. My.jsme napr od 1 mesice na um. Male budou ted tri mesice a odhaduju vahu na 6700 g. Ona je celkove velka,ale zadny tlustoch to neni...jsem rada,ze je zdrava a v poradku. A tobje prece to hlavni.
Opravdu záleží jakou má dítě výšku. Moje dcera má 2,5 roku 100 cm a 16.5 kg a všichni říkají , že je buclatá. Mě to tak strašné nepříjde , má bříško a stehýnka, ale žádný extrem, v roce měla 12 kg. Pokud má všecny testy v pořádku a nepřekrmujete jí , nebo jí nedávate nezdravá jídla, tak z toho pravděpodobně vyroste. Já jsem nejedla skoro vůbec a přesto jsem byla oplácené dítě, v pubertě by to už nikdo neřekl 🙂

@m4yu To už je extrém,15kg v roce. Moje dcera vážila 12kg a byla široko daleko nejbaculatější mimino 😀 Naštěstí ta kila měla z kojení a brzy přebytečné faldíky vyběhala 🙂