Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    xoriska
    24. říj 2018    Čtené 157x

    Jak jsme testovali Marťánky Futura

    Na testování Martánků jsem se velmi těšila, a to hned z několika důvodů. Zajímalo mě, zda a jak se změnila jejich chuť od doby, co jsem je dostávala já jako dítě. A to že je již pěkná řádka let. A pak také, že nastal podzim a na syna hned samozřejmě vlezla nějaká chřipka, tudíž jsem již pokukovala po nějakých vitamínech, které pořídíme. A co jsme to konkrétně testovali?

    Jednalo se o sirup pro děti od 1 roku Marťánci Futura a cucavé vitaminy od 3 let Marťánci Futura. Tak, nejdříve k sirupu.

    A co moji malí testovatelé na něj říkali ? Tak syn ho, bohužel, absolutně odmítal! Bohužel nemá rád sladké věci, takže po ochutnání na mě hodil kyselý obličej a dodal blee... :( Pokud máte tedy dítko, které není milovníkem sladké chuti, asi u něj s tímto neuspějete jako já. Dcera byla naopak nadšená, velmi jí chutná a byla by schopná do sebe nalít celou lahvičku. Takže ta se zaradovala, že bude pro ní. Co se týče složení: je obohaceny o betaglukany z přírodních zdrojů. Obsahují vápník, vitamin D3 a vitamin K2 pro silné kosti a zdravé zuby, železo, které přispívá k normálním kognitivním funkcím (např. rozvoj vnímání) a vitamin C, který přispívá ke správné funkci imunitního systému.

    Druhými testovanými byly vitaminy: ty jsou vhodné pro děti od 3 let. Jsou trošku větší, ale velmi rychle se rozpouštějí, takže se nemusíte bát, že by s ním muselo dítě nějak dlouze bojovat ani v tom případě, že není zvyklé na bonbony. Chuť je též jahodová. Co mě osobně bylo nepříjemné je, že po rozpuštění máte v puse pocit "prášku". Ale dceri toto očividně nevadí a každé ráno se připomíná o vitamínem.  

    • 1-3 roky: RŮST
      Dramatický růst a vývoj kognitivních funkcí, zvýšená potřeba vitaminu D, Ca, K2 a železa, navíc deficience vitaminu D a železa jsou velmi časté u dětí tohoto věku.
    • 3-6 let: IMUNITA
      Růst se zpomaluje, ale vstup do kolektivu (např. školka) klade zvýšené nároky na imunitu, proto je vhodné suplementovat vitaminem C, D, zinkem atp.
    • 6-9 let: KOGNITIVNÍ FUNKCE 
      Vstup do ještě většího kolektivu, konec „bezstarostného dětství“ – pro posílení mozkových funkcí suplementujeme DHA Omega-3 nenasycenými mastnými kyselinami. 

    #zkusenosti_martanci

    xoriska
    19. dub 2017    Čtené 88x

    Testování Huggies

    Jsem velmi ráda, že jsem měla tu příležitost testovat plenky Huggies. Syn má citlivou pokožku a ne všechny plenky, které jsou na našem trhu mu vyhovují, jiné zase nevyhovují mě a to především kvůli horší kvalitě.

    Poté, co kurýr dorazil s balíčkem jsme se s Dominičkem ihned vrhli na testování.

    Plenky mají hezký vzor s žabičkou a opičkou, který se střídá ve dvou variantách, jsou o něco silnější, než na co jsem zvyklá, ale nic strašného, co by miminku mělo nějak vadit. Na ohmat je povrch plenky hrubší a na zadní straně se nachází po celé délce pružné gumičky, které by měly zabránit nepříjemným nehodám (Tuto funkci plenky bohužel nemůžu v praxi naplno ohodnotit, jelikož syn kaká téměř vždy až po rozbalení :D. Ale když už se tak stalo, vše zůstalo na svém místě.)

    Co musím opravdu pochválit jsou gumičky podél nožiček, ty drží na výbornou a tak se mi nestalo, aby plenka protekla a i přes to nezpůsobují na nožičkách žádné otlaky.

    Velké plus dávám za lepící pásky, které drží neuvěřitelně! S takovou silou a kvalitou jsem se u jiných plenek nesetkala a stejně dobře drží i po opakovaném odlepování.

    Co se týče velikosti plenek, tak mi příjdou o něco menší. Syn má 3 měsíce a v době testování cca 6,5 kg. Jelikož je dost akční a rád kope nožičkami, měla jsem ze začátku dost práce mu plenku zalepit (částečně to je dáno i tou řasenou částí na zadní straně, která jí tak zkrátí ), postupně jsem ale již našla grif, jak na to. Každopádně na velikost 4 bych přešla určitě dřív, než by dásáhl 8mi kilogramů . 

    Další věc, která mě celkem překvapila je, že po bocích miminka zůstanou celkem velké mezery (viz foto). Nebojte se toho, z plenky nám za celý týden testování nikdy nic neuniklo a mé prvotní obavy se tak rychle rozehnaly.

    Ihned první večer jsme zkusili hlavní "zátěžový " test. V noci nepřebaluji, abych malého zbytečně nebudila, takže měl plenku na sobě 11 hodin a obstála na výbornou! Nikde neprotekla, zadeček měl syn zcela suchý a po opruzení nebo vyrážce nebylo ani stopy. Na fotce s ubrouskem je krásně vidět, jak i po silném zatlačení je plena opravdu savá a tak se nemusíte bát nechat miminko celou noc v jedné plence (foto). Přes den osobně měním pleny minimálně po 3 hodinách, pokud jdeme na procházku tak i po 5 ti a výsledek byl totožný.

    Po necelém týdnu, kdy Huggiesky používáme, se u malého neprojevila žádná reakce na pokožce a plenka ani jednou neprotekla. Čeho jsem si všimla, že u stolice ( především u malých miminek, kdy je ještě řidší ), dojde velmi rychle k vsáknutí tekutiny, takže zůstane jen " tužší bobek " a i v tomto případě zůstává zadeček miminka relativně v suchu, což snižuje možnost zarudnutí na pokožce.

    Rozhodla jsem se plenku otestovat ještě vylitím tekutiny, abych se tak přesvědčila, jaká je rychlost vsakování a kolik mililitrů plenka zvládne absorbovat.

    Na plenku jsem pomalu vylila 250 ml tekutiny, která se začala rychle vsakovat. Ihned po nalití celého množství jsem otiskla první papírek (viz foto). Na něm je ještě patrné, že na povrchu je poměrně velké množství vody, ta se ale opravdu velmi rychle vpíjela do absobční vložky, až plenka zůstala opět téměř suchá a troufám si tak říct, že by zvládla i větší množství. Na druhém a třetím papírku je vidět po 5ti a 10ti vteřinách, jak se tekutina krásně vpila do plenky (viz foto).

    Závěrem bych tedy chtěla říct, že ačkoliv jsem po prvotním rozbalení byla dost skeptická a pleny mě nijak neuchvátily, tak nakonec jsem si k nim cestu našla a přesvědčily mě o své kvalitě! Mají výbornou savost, nejsou dráždivé k pokožce a gumičky s lepítky jsou bezkonkureční! 

    Pokud bych měla hodnotit body od 0 - 10 , dala bych 8 bodů.

    Jsem velmi ráda, že jsem se k testování dostala a určitě bych si je i sama zakoupila.

    #test_huggies kurýr sice zabloudil ke svagrove, ale balíček si k nám nakonec cestu našel, jdem s Domcou testovat 😊

    xoriska
    Zpráva byla změněna    25. únor 2017    

    7 týdnu po porodu. No, mohlo by to být asi horší, ale minulý týden jsem se vrátila do fitka a do léta to dám!