xoriska
24. říj 2018
157 

Jak jsme testovali Marťánky Futura

Na testování Martánků jsem se velmi těšila, a to hned z několika důvodů. Zajímalo mě, zda a jak se změnila jejich chuť od doby, co jsem je dostávala já jako dítě. A to že je již pěkná řádka let. A pak také, že nastal podzim a na syna hned samozřejmě vlezla nějaká chřipka, tudíž jsem již pokukovala po nějakých vitamínech, které pořídíme. A co jsme to konkrétně testovali?

Jednalo se o sirup pro děti od 1 roku Marťánci Futura a cucavé vitaminy od 3 let Marťánci Futura. Tak, nejdříve k sirupu.

A co moji malí testovatelé na něj říkali ? Tak syn ho, bohužel, absolutně odmítal! Bohužel nemá rád sladké věci, takže po ochutnání na mě hodil kyselý obličej a dodal blee... :( Pokud máte tedy dítko, které není milovníkem sladké chuti, asi u něj s tímto neuspějete jako já. Dcera byla naopak nadšená, velmi jí chutná a byla by schopná do sebe nalít celou lahvičku. Takže ta se zaradovala, že bude pro ní. Co se týče složení: je obohaceny o betaglukany z přírodních zdrojů. Obsahují vápník, vitamin D3 a vitamin K2 pro silné kosti a zdravé zuby, železo, které přispívá k normálním kognitivním funkcím (např. rozvoj vnímání) a vitamin C, který přispívá ke správné funkci imunitního systému.

Druhými testovanými byly vitaminy: ty jsou vhodné pro děti od 3 let. Jsou trošku větší, ale velmi rychle se rozpouštějí, takže se nemusíte bát, že by s ním muselo dítě nějak dlouze bojovat ani v tom případě, že není zvyklé na bonbony. Chuť je též jahodová. Co mě osobně bylo nepříjemné je, že po rozpuštění máte v puse pocit "prášku". Ale dceri toto očividně nevadí a každé ráno se připomíná o vitamínem.  

  • 1-3 roky: RŮST
    Dramatický růst a vývoj kognitivních funkcí, zvýšená potřeba vitaminu D, Ca, K2 a železa, navíc deficience vitaminu D a železa jsou velmi časté u dětí tohoto věku.
  • 3-6 let: IMUNITA
    Růst se zpomaluje, ale vstup do kolektivu (např. školka) klade zvýšené nároky na imunitu, proto je vhodné suplementovat vitaminem C, D, zinkem atp.
  • 6-9 let: KOGNITIVNÍ FUNKCE 
    Vstup do ještě většího kolektivu, konec „bezstarostného dětství“ – pro posílení mozkových funkcí suplementujeme DHA Omega-3 nenasycenými mastnými kyselinami. 

#test_martanci

#recenze

#zkusenosti_martanci

Začni psát komentář...

Odešli