Růst a přibírání miminek narozených v TP, méně než 3kg
Hezký den maminky, založila jsem tohle téma, protože mě zajímá, jak to ty naše prťátka mají s délkou a váhou, když se narodily droboučké. Myslím, že nám všem se budou takovéto informace od ostatních maminek hodit, co myslíte? Můžeme si poradit nebo jen tak o těch našich drobečkách popovídat.
Laurinka se narodila v termínu, 38+4, délka 48cm, váha 2890g. Plně kojím, bez dokrmů. Teď máme 2,5 měsíce (10 týdnů) a měří 55cm a váží 3490g. Bojovaly jsme za každé deko, od 2.týdne do 6.týdne, tj.za měsíc, dokonce napřibrala vůbec, protože shodila 20g. Teď přibrala 480g za měsíc, tak doufáme, že to naší princezně vydrží :o) I v rodině jsme drobnější (vyšší, ale hubení a nepřibereme ani gram), ale u miminka to člověka trochu trápí a vrtá mu ta váha hlavou... Podotýkám, že už od doby, co byla malá v bříšku, je naprosto mimotabulkové miminko, byla v bříšku sledovaná po třech dnech, protože nepřibírala, placenta v pořádku, vše jinak ok, jednou přibrala za tři dny 20g, jindy také za tři dny dala 500g. Naše lékařka to nijak nebere v potaz, tak jí to musím neustále připomínat. Bohužel tohle do zprávy o novorozenci v porodnici nenapsali, že se předpokládá velmi nepředvídatelné přibírání... mě to ale v porodnici řekli...
A co vy? Jak to máte? Přibíráte nebo bojujete?

Syn se narodil 41+4, 2980g, 49cm a přirůstali jsme takto:
5 dní po porodu - při odchodu z porodnice - 2990g
1. měsíc - 3,64kg
2. měsíce - 5,33kg, 57cm
3. měsíce - 6kg, 59cm
4. měsíce - 6,5kg
5. měsíců - 7kg
6. měsíců - 7,5kg, 67cm
7. měsíců - 8kg
Je plně kojenej, baští od prvního dne naprosto skvěle. Furt mi v porodnici říkali, že mám toho "malého kloučka". Mě se zdá akorát, co by za to jiné daly, aby jim děti ta pěkně jedly. "Malým" dětem třikrát zdar :D