icon

Stačí vám jedno dítě a proč?

kukokuko
28. črc 2017

Ahoj mamky jedináčků,
jste takto spokojené a proč? Já mám první dvouměsíční dítko a zatím si neumím více dětí představit. Jasně, je moc brzo na tyto úvahy, ale přesto...Možná zůstaneme u jednoho, ale kdo ví...Ale více se mi určitě líbí model dvě děti, ale už teď si maminkovskou roli užívám na maximum, takže možná proč to hrotit..Náš prcek je moc hodný a vše bylo OK, na to bych ráda upozornila.
Díky za názory a pěkný víkend

Strana
z4
miaellen
1. srp 2017

@sysysy mam to stejne.dceru ve 25 a snazit o dite jsme se zacli kdyz mela 4 pryc a ted ma zime 7 let a dite nikde !! kdybych to mohla vratit , snazim se uz od roka snad.

bamishop
1. srp 2017

@miaellen ono to prijde v ten spravny cas, znami maji deti po 12 letech a uz s dalsi vubec ale vubec nepocitali, mysleli si prechod a ona to byla vytouzena dcera

babuna
1. srp 2017

@kukokuko ahoj, mno já mám skoro roční dcerku, která měla hodně těžký start do života a nějak si neumím vůbec představit, že bych to náhodou mohla prožívat znovu :( manžel by druhého prcka chtěl, ale já mám strach :/ ... sama jsem jedináček ( i když po té co se rodiče znovu oženili/vdali po rozvodu jsem vyfasovala 3 mladší sourozence a popravdě jsem byla doma tak trochu za popelku a ponesu si to asi do konce života) ... prostě se na druhé zatím necítím i když s malou to dopadlo dobře, je zdravá a zlatá 🙂

miaellen
1. srp 2017

@bamishop i to je mozne......uvidime....kazdopadne se uz tim snazim netrapit.

kukokuko
autor
1. srp 2017

@babuna
Jasně, máš ještě dost času na to si to rozmyslet...Já měla porod i těhotenství v pohodě, náš prcek byl za 2 hodiny venku..Ale na druhou stranu už mám ráda svůj klid a pohodlí, rodila jsem ve 35...

bamishop
2. srp 2017

@babuna tak na to vrele doporucuji sourozence. Prvorozena to mela podobne a ja jsem na ni byla strasne opatrna, uzkostliva a docela sem z ni udelala citu. Pak sem nastesti neplanovane otehotnela s druhou dcera a velmi to vsem prospelo. Plus to ma tu vyhodu, ze clovek detem nemusi porad vymyslet nejaky program, protoze nejsou samy vpodstate nikdy, i kdyz neni na hristi ani noha, tak si vystaci, totez doma, na zahrade a dost se tahnou dopredu, kdyz jedna neco zvladne, druha ma extra motivaci zvladnout to taky... Starsi, kdyz ji neco nejde, tak ma tendenci s tim bouchnout a litovat se, ze je nesikovna, jenze jakmile to zvladne mladsi, tak uz za tim sedi a neda pokoj, dokavad to taky nezvladne... 😀

bamishop
2. srp 2017

@kukokuko vek si ale taky myslim, ze je dost velky faktor a dost zalezi i na partnerovi, aby pak druhe dite spis nebylo vysilovani se pro vsechny misto radosti. Dcery jsem mela pred 30tkou, kdyz sem si neco nestihla nebo sem si chtela treba docist knizku, , tak sem si vesele ponocovala a druhy den normalne fungovala. Syna sem porodila po 30tce a uz to nejak hur snasim, potrebuju vic spat, dokonce mam tendenci potrebovat odpocinek i pres den, treba si jenom sednout a mit 10 minut klid po obede a proste aspon chvili nebehat a nic neresit, protoze batole nezastavis a ja mam ty deti zivejsi nez je normal, takze se cely den nezastavim. Jak deti uz mam, tak bych v tvem veku uz rodit nechtela, treba kolegynka to ma taky tak, rodila v 35, ale druhe uz je pro ne moc velky zasah, tak do nej nejdou. Kamaradka ma 6 deti, 4 mela za mlada, dve ted po 40tce, je to velmi akcni zena, lezou po horach, hodne sportujou, presto je z deti unavena a posila je i ted pres prazdniny na pul dne do skolky, uz potrebuje mit svuj klid a jako duchodkyne fakt nevypada, i kdyz babickou uz by byt mohla, nejstarsimu je 26

babuna
2. srp 2017

@bamishop @kukokuko - zrovinka úzkostlivá a opatrná nejsem malá dělá vše je krásně samostatná, umí si parádně hrát. Malá prodělala krvácení do mozku, pravděpodobně z vrozené cévní malformace a nikdo neví jak to vzniklo, zůstala ji cista v pravém mozkovém laloku cca 2x2x3cm ... což nikdo neví co to udělá, zatím je vše v pořádku, celých 7m brala antiepileptika, chodili jsme na rehabilitace, cvičila se vojtovka. Já jsem ovšem diabetik, mám cukrovku po ,,,úraze,, kdy jsem se cca ve 21 přiotrávila - vodou a po 5ti letech diet to slinivka prostě nezvládla a odešla.. u mě bylo těhotenství vlastně zázrak a i to, že proběhlo relativně v pohodě... opravdu nejsem z těch co musí mít za každou cenu druhé dítě navíc v bytě 2+1....

bamishop
3. srp 2017

@babuna vsak to je kazdeho vec, kazdy at dela co je pro nej nejlepsi a kdyz zdravicko uplne neslouzi, mozna je lepsi mit tech deti min, ale byt vsichni v pohode. Bydleni se da vyresit vzdy, to je limit maximalne v hlave. Jinak dceru jsem vnimala stejne, az kdyz jsem mela druhe velmi zdrave dite, tak jsem se na sve predchozi chovani divala trosku jinak, prece jenom jako maminky nejsme moc objektivni a protoho maleho drobka by se clovek rozkrajel. Tak at se dari a hlavne jste vsichni co to jde zdravi a jinak miminka si umi s problemy kolem mozku velmi dobre poradit. Neterince pri porodu odumrela docela velka cast mozku, v motole ji nedavali ani sanci na preziti a dnes i chodi a spoustu dalsich veci, mozek si to premostil a jede obe strany z jedne hemisfery, nedal akorat oko, takze na jedno ocicko je slepa, jo, neni tak obratna jako ostatni deti, ale je zcela samostatna bez vozejcku ci hole, proste deti maji zazracnou schopnost se hojit

kukokuko
autor
3. srp 2017

@bamishop
Věk nevěk, já se právě také obávám, že po téhle pohodě na mateřské pak úplně zblbnu a po pracovní stránce budu úplně nemožná. Takže mi přijde, že 3 roky s jedním doma by mohly stačit, protože 6 let si vůbec neumím představit...Mateřskou si chci užít a to se mi daří maximálně, prcek je spavý a mám neskutečnou pohodu, takže procházky, kavárničky atd....Dříve jsem byla spíše zaměřená na kariéru..Ráno si přispíme většinou do 9-10, to je sen...Vůbec celé těhotenství i porod byl pro mě krásný zážitek, takže možná 1x bude stačit..

pataja
3. srp 2017

Ahoj, musím se také vyjádřit. Je mi 33 let a vůbec se na dítě ještě necítím. Ale zejména kvůli věku jsme se pro dítě rozhodli. Těhotenství mě hrozně nebaví, ačkoli nemám žádný větší problém. Bohužel pro mne je to dost osobní omezení, musela jsem omezit několik koníčků (sport atd.), hodně tloustnu - ve 34. týdnu + 14 kg. A neskutečně mě štvou lidi se svými debilními komentáři a to, že se mnou zacházejí jako s nemocnou (nikdy jsem nemocná nebyla, tak to prostě neznám). Zatímco rodina se strašně těší na dítě, já se těším hlavně na to, až budu mít vše z krku, abych se mohla vrátit ke svým zájmům a k sobě samé. Jsem asi sobec, ale podruhé do toho nepůjdu. 🙂

kukokuko
autor
3. srp 2017

@pataja
Holka, hoď za hlavu komentáře ostatních a užívej si to co to dá, i když se to asi těžko radí, já vím..Já si celé těhotenství užila podle svého a setkávala jsem se jen s těmi, se který jsem opravdu chtěla, jinak jsem to brala jako ztrátu času..Trochu nevolnosti samozřejmě byly, ale dalo se to. Nahoře 10 kg a ty už jsou dávno pryč. Když jsem pak po bleskovém porodu viděla prcka, tak jsem byla neskutečně dojatá a šťastná a to trvá pořád..I když uznávám, že ne každý to tak musí mít, hormony jsou záludné🙂 Tak hodně štěstí..

pataja
3. srp 2017

@kukokuko
Díky za podporu, já jsem smířená s tím, že nebudu matka roku 🙂 Ale zase s kočárem se bude dát dělat víc věcí než s břichem 😀 Tak za mě už aby to bylo a nikdy více 😀

g_m
3. srp 2017

@pataja Chapu, akorat ze ke svym zajmum a sobe same se clovek s mimisem uz uplne nevrati 🙂 Ja tim docela trpim a tesim se, az deti budou samostatnejsi, i ksyzi vsichni porad rikaji, at si to miminko uzivam :-/

looolaaa
3. srp 2017

tak já myslím že je celkem normální že těhotné ženy nebo ženy s 1 dítětem do cca 3 let hned jako nemyslí na další 😎
ježíš proč taky 🙂
ona i ta touha se vyvíjí s tím jak dítě roste.

Teď sem tu četla super příspěvek - maminka porodila první dítě, po 20 hodinovém porodu, zakončeném sekcí - a prý to bylo na posled!!!!! 😀 to mě strašně pobavilo - ty jo jako který masochista by si chtěl v tu ránu zopáknou tu 20 hodinovou agónii znova 😅 To prostě musí dozrát, rány se zhojit a pak může přijít rozhodnutí 🙂
Já když rodila tak sem se chtěla zabít!!! taková příšerná bolest, že kdybych měla dost sil tak bych se dodrápala k oknu a snad vyskočila jen aby to proboha už skončilo :D
no za 3 roky sem si to zopákla ;) a světe div se, opět sem přežila a navíc to celé bylo v celku bezbolestné.
Do dvou let prvního sem chtěla děti minimálně s 6letým odstupem (aby byli "jedináčci" jako já) ale nejlépe tedy už žádné další (chtěla sem syna toho sem měla, měla sem tedy splněno) - no dopadlo to tak že mám 3 děti do 5 let :D a nemůžu se nabažit :D

je úplně fuk kolik jich kdo má( jedno , nula, nebo 12), ale člověk se prostě vyvíjí a nikdy nevíš co bude 🙂

pataja
3. srp 2017

@g_m
Já věřím, že to půjde. Taky mi všichni tvrdili že nebudu moct chodit do poslední chvíle do práce a jde to a taky všichni říkali, že nebudu moct chodit do posilovny a taky to stále jde. člověk musí věřit a klást si cíle 😀 Dříve jsem běhala, tak jsem si koupila kočárek na běhání 😀

drzticka81
3. srp 2017

@looolaaa ja teda u prvniho rodila 9 hodin-zakonceno cs a hned pri propousteni jsem se ptala, kolik muzu mit deti 🙂)) rekl,ze tri cs jsou ok 🙂))u druheho cs jsem pri vstavani rekla,ze teda dalsi uz ne-druhy den uz mi bylo dobre,takze jsem rekla,ze treti jo, no a treti cs byl nejlepsi 🙂))klidne bych sla do dAlsiho-ps.taky mam behem peti let tri deti 🙂)))

makky1310
3. srp 2017

😀 taky jsem chtela skakat z okna jak neskutecne to bolelo, a po porodu jsem byla na 100% presvedcena ze dalsi nikdy a bylo mne to neskutecne lito ze syn bude jedinacek, protoze jsem chtela deti 2-3. A ted je synovi 11 mesicu a ja mam sileny roupy jit do dalsiho 😉 Proste to na me nejak jde...😉 a budu se modlit ze druhy porod bude lepsi a nebo to proste zase nejak dam 🙂

makky1310
3. srp 2017
looolaaa
3. srp 2017

@makky1310 druhý porod byl pro mě fakt skvělý - ale vzala sem to prostě celý za jiný konec - naučila jsem se dýchat, vizualizovala jsem si jak se otvírám atp - hlavně taky sem prostě věděla do čeho jdu, tak že sem nebyla zaskočená a vyděšená (hlavně z toho že mě ta bolest zabije nebo se zabiju sama :D ) no jedním slovem hrůůůza. ovšem konec sladkej 🙂 druhý byl úplně o něčem jiným - bolelo až to jak vylejzal (ale měl 4,5 kg 😅 ) nic méně byla sem tak v pohodě a připravený že nebyla ani trhlinka - mohla sem skály lámat a vypadala sem líp než doprovod 💃

bamishop
3. srp 2017

@pataja no, aby ti pak zase ale nelezl jedinacek na nervy, na druhou stranu dve deti nejsou zarukou, ze si spolu budou hrat. Taky nejsem uplne ta mama, co materstvim zije, i kdyz sve deti miluju a musim teda rict, ze sem dost ocenila, ze mam holky rychle po sobe a hrajou si spolu a nevysi furt na me. Samozrejme, ze se rada detem venuju, ale rozhodne ne nonstop jako nektere jine, to by me svihlo, mam i svuj zivot, me deti jsou jeho soucasti, ale neda se rict, ze bych zila jenom pro deti jako to je dnes normou, sme s manzelem z tech, kde se deti prizpusobuji rodine ne rodina detem, vrele doporucuju si to taky nastavit po svem, napriklad to behani, kamaradka tedy behala cele tehotenstvi, jen ke konci uz ne takove dalky atd a neresit, jak to maji ostanti, oni tvuj zivot nezijou.

looolaaa
3. srp 2017

@drzticka81 no krásný 🙂 tak někdo to má tak naprogramovaný hned 🙂 já měla z dětí strašný bobky (prostě a jednoduše cizí mi vadili - což mi teda tak nějak i zůstalo . Ale cizí a to co vyleze ze mně je úúúúúplně o něčem jiném 🙂 a na to sem si prostě musela postupně přijít 🙂

bamishop
3. srp 2017

@kukokuko ja tohle neznam, kavarnicky a podobne me nebavi, kdyz uz tak nejaky poradny vyslap s kocarem, ostatne mam akcnejsi deti, tak poradne je po ranu utahat je i nutnost pro preziti 😀, s dcerama sem byla doma celkem 3 roky a jeste sem u toho mela eshop, abych nezblbla, ted sem doma se synem uz rok a pul a taky me berou roupy, ale zase delam nejake technicke veci pro manzela a trosku eshop, dle moznosti. Nejsem workoholik, ale nesnasim rutinu a rada delam aspon obcas veci, co s detmi nemaji moc spolecneho a byt jenom doma a behat kolem domacnosti me proste nenaplnuje, nastesti mam typ deti, ktere na me nevisi, dcery sly s radosti ve 2 letech do skolky a uvidim, co ten nejmladsi, ten jak je kluk, tak je na me uplne fixovany, to holky byly rady, kdyz mely svuj volny prostor a dostaly se mezi deti, tak sem zvedava, jak to bude s nim, kazdopadne plny uvazek se trema ted nedam, to by bylo na ukor vsech a jsem ve stadiu, kdybych otehotnela jeste jednou, tak mi manzel utece a me trefi slak, protoze je nas ted akorat, dum plny detskeho smichu, clovek se porad necemu uci i zpetnou vazbou od deti a je pohoda, i kdyz jina, takova jaka vyhovuje nam 🙂

makky1310
3. srp 2017

@looolaaa tak to je super 😉 jinak ja taky pekne prodychavala atd, sestricka me porad chvalila ale byla jsem 5 hodin pichla na oxytocinu a prali to do me hlava nehlava, asi uz to chteli mit za sebou... A ja jako prvorodicka byla z toho vykulena...jo a syn mel jen 2,46kg. Tak snad priste to bude prirozene🙂

pataja
3. srp 2017

@bamishop
Taky to beru tak, že se bude přizpůsobovat dítě rodině a ne naopak 🙂 A když si nebude hrát se sourozencem, tak snad bude mít kamarády a doma máme psa a další zvířata. Já se chci i vrátit brzo do práce. Nechci být finančně závislá na manželovi ani na státu. A taky platíme hypotéku, tak abychom zvládli třeba zaplatit dovolenou atd. Prostě jedno dítě si ke svému životnímu stylu dovolit můžeme. Se dvěma už to beru tak, že bychom se museli omezit 😀

gracinka7
3. srp 2017

@pataja 14 kg navíc je ještě dobrý 😉 známá měla v tu dobu navrch už 25 😮 Ale shodila všechno brzy. Třeba budeš mít stejné štěstí.
Já jsem si miminko teda moc přála, ale těhotenství byl fakt děs, takže té plně chápu. Byla jsem na rizikovém, takže taky dost omezena. Strašně mě to štvalo.
Výdrž, za chvíli bude tvému těhotenství konec 😉 Děťátko si brzy zamilujes ☺
@g_m když se člověk snaží, dokáže skloubit zájmy i rodinu. Samozřejmě se těm koníčkům nemůže věnovat tolik času jako dříve, ale jde to.

pataja
3. srp 2017

@gracinka7 určitě budu mít dítě ráda, ale otázka zněla: stačí vám jedno dítě a proč tak odpovídám, že mě už to teď stačí 😀 leda bych si nějaký adoptovala 😉

Strana
z4