icon

Teplota u kojenců v zadečku. Je 37,3-37,5 v pořádku?

suki
14. lis 2007

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli je normální teplota u skoro tří měsíčního miminka 37,3 - 37,5 meřená v zadečku? Mělo by se odečítat 0,5 stupně, takže by to teoreticky byla teplota od 36,7 - 37,0. Je to teda vpořádku, nebo mám jít s malou k doktorovi?

musko
14. lis 2007

Záleží, kedy si to namerala - ak večer, tak sa neplaš, ak je malá inak v pohode - nemá rýmu, nekašle, normálne papá a pije...

pipisek
14. lis 2007

ahoj,
myslím, že je to naprost v pořádku. ze zadečku se 0,5 stupně odečítá vždycky a je jedno, jestli je mimču měsíc, tři nebo šest. takže malá je v pořádku. to by musela mít víc.

paula
14. lis 2007

suki, cetla jsem ze se u kojencu povazuje za normalni teplota do 37,5°C mereno v zadecku. Treba po cviceni, nebo rvani se jim teplota lehce zvysi a vice jim kolisa, nez dospelym. Urcite je v pohode. 😉

kupinka
14. lis 2007

Jo,teplotku nemá.Odečítá se 0,5,takže můžeš být klidná 🙂

zany
14. lis 2007

Suki, byla bych v pohodě. Pokud by se zvýšila, tak bych šla k Mudře... Pokud jí ale jinak nic není, tak bych to víc neřešila...

suki
autor
14. lis 2007

Díky moc jste zlatíčka, hned jsem klidnější 😀 😀 😀 😀

martinka24
29. lis 2007

holky můžu malýho koupat, když měl ráno v zadečku teplotu 39,5 takže 39?byli jsme u dr. ale zapomněla jsem se zeptat.ted má 38 ☹

kristi
29. lis 2007

martinko, ja bych ho mozna vykoupala, misto zabalu...hooodne vlaznou vodu, aby se zchladil

martinka24
29. lis 2007

fakt jo?

kristi
29. lis 2007

Mia mela teplotu o vikendu a na pohotovosti mi radila, ze klidne v te vlazne vode koupnout, moc neoblikat, at nejsou moc v teple a paralen nebo nurofen

martinka24
29. lis 2007

jo a mate nekdo zkušenost se sirupem Nurofen, sestra - moje - mi řekla že po třech hodinách to mam střídat s čípkama, ale na obalu píšou že nurofen podávat jen 2x denně?

kristi
29. lis 2007

Martinko, no je tam 2,5ml 3x denne, ja jsem to stridala s paralenovyma cipkama. JInak teplota nic neznamena, jen se malej vyrovnava s nakym napr. virem, takze z toho moc nic nedelej, pokud mu nic jinyho neni... 😉

martinka24
29. lis 2007

Kristi, dík, já vím, ale je to poprvé co má teplotu a z toho se může vyklubat všchno možný, ale už je to lepší.Tak snad bude zítra ž zase v pohodě....

monikapetrova1994
18. únor 2015

Ahoj holky chtěla jsem se zeptat. Dnes jsem malé naměřila 38,1 a to ze zadečku. Ale malá byla 5min. po koupely. Můžu to mít s tím nějaké spojeni děkuji

petrusew
18. únor 2015

@martinka24 střídat se může s panadolem nebo paralenem po čtyřech hodinách, dřív ne a vlažnou koupel jen v případě, že má teplé i nožky a ruce, jinak ne.

monikapetrova1994
18. únor 2015

@petrusew mohla bych se vás zeptat nemám prilis zkusenosti. Dneska jsem naměřila malé po koupely 38,1 může to mít s tím nějakou spojitost

petrusew
18. únor 2015

@monikapetrova1994 záleží, jak teplá voda byla. Pokud byla teplejší, tak ano, ohřát se mohla z ní, ale taky záleží, jak dlouho v ní byla. Spíš bych řekla, že asi ne, a máš to po odečtu 0,5 stupňů?

monikapetrova1994
18. únor 2015

Ne právě jsem neodecitala. Malé dávám. Teplejsi Vodu a bývá tam tak 15-20 minut. Ráda se cvachta

monikapetrova1994
18. únor 2015

@petrusew takže po odectu by měla 37,6 to je zvýšená

petrusew
18. únor 2015

@monikapetrova1994 teoreticky by mohlo, navíc večer mívají vyšší teplotu. Zkus přeměřit ráno, mohlo by to být OK.

monikapetrova1994
18. únor 2015

Děkuji vám 🙂

wejuajaja
9. únor 2017

Ahoj tě holky poprvé jsem měřila malému teplotu v konečníku protože je po očkování a na měřila jsem 37.6 po odečtení v odpoledních hodinách protože se mi nezdá pořád byl takoví uplakany a unavený nejsem moc sušená proto píšu pro řadu abych se ujistila děkuji

wejuajaja
9. únor 2017

Proto bych se ráda zeptala jestli mu mám radši dát něco proti teplotě a nebo počkat sama toho o teplotě u miminek moc nevím máme 3 měsíčního chlapečka