icon

Tři měsíce do začátku MŠ a stále má pleny

rozitta
16. kvě 2019

Je tady někdo, komu jde dítě v září do školky a stále nosí plínky? 😀 Začínám mít obavu, jestli stihneme odplenkovat, syn má 2,5 roku. Přiznávám, jsem líná matka. Chtěla jsem to řešit, až bude teplo. Ale sluníčku se letos nějak nechce :-/ Čůrání SNAD s odřenýma ušima dáme, ale kakání pochybuju. Můžou mi ho ze školky vrátit, že je nezpůsobilý? Je na tom někdo stejně? Pojďme se hecnout, kdo dřív to dá 😉

Strana
z5
alemari
25. kvě 2019

@kaja2016 leda jiná generace...školky nebyly a matky si děti braly i do práce🙄Sama si pamatuju. A taky ohledně odplenkování nerozumím tomu" až si sám řekne" krmím dítě od půl roku-nečekám až si řekne, učím ho básničky, zvířátka-chápe, opakuje, umí chodit a ukáže si co chce, tak ať se naučí zkázat , že chce na wc! Dyť to chápe. Dokud dc.Matějíček platil za kapacitu a matky uznácaly jeho vědění byl svět v pořádku. Tyhle rádoby oběvy jsou jen na škodu.

ilonne
25. kvě 2019

@alemari mimo téma. Moje babička taky byla 10 let doma. Děda nechtěl, aby chodila do práce a táta nebo strejda do školky. Co pro to museli udělat nevím, ale fakt vzpomíná na to, že byla 1p let doma a táta to potvrdil. A děda byl strojvedoucí a babička jinak kuchařka.

m_tina
25. kvě 2019

ja sem rocnik 86 a moje mama byla do mych 8 let doma... nebo minimalne tak, ze ja do skolky nemusela, ac sem tam v 5 zacala chodit...

@alemari vidis, ja i to jidlo zacala davat az si syn rekl... proste me vytaci, ze kdyz to nekomu jde, tak hned odsuzuje ty, co to maji jinak... podle me to je kazdeho vec a kdyz se nekdo zelta na radu, jak tomu jit naproti, tak asi ocekava konstruktivni radu a ne ze mu nekdo napise, ze je pohodlna a neschopna matka...

alemari
25. kvě 2019

@m_tina jájsem odepsala už dříve pisatelce-jsi na špatné adrese.

m_tina
25. kvě 2019

@alemari to je mozny, nepamatuju si vsechny komenty, tohle byla reakce na tvuj posledni prispevek, je ten dovetek uz byl obecnejsi, jak sem se nastvala, tak mi zustal u tveho oznaceni

alemari
25. kvě 2019

@m_tina
@m_tina tobě jsem ho nepsala,stačí nebýt vztahovačná. Nit vedla jinudy.

urtica
25. kvě 2019

@kaja2016 Tak my se to třeba snažili řešit dost. Dokonce tak vehementně, že se nám malá sekla a nočník jednu dobu odmítala už z principu - při jakémkoliv našem pokusu - scéna jak prase. Počůrané kalhoty či kalhotky jí nevadily - prostě se převléklo a jelo se dál. Probírala jsem to i s terapeutkou - víš o koho jde - a ta mě sama uklidňovala, že její děti měly plenku skoro do tří let, že nejde o žádnou patologii...a také s tím, že měla v péči několik klientů, u kterých to časné "odplenkování", které se dělalo za totáče, vedlo k chronickým a celoživotním problémům se zažíváním a s vyprazdňováním. Jak už jsem psala výše - řešila jsme to pro jistotu i s neuroložkou a ta měla úplně stejný názor - zkoušet ano, ale netlačit a pokud to nejde, zkusit znovu třeba za měsíc, za dva. Já mám tedy ve svém okolí několik dětí, které se i přes snahu rodičů odplenkovaly až kolem 3. roku...

m_tina
25. kvě 2019

@alemari vztahovacna asi sem, mam stejnou zkusenost jako tazatelka... a jak pisu, dovetek byl myslen obecne, ptz to tu zaznelo uz nekolikrat, takze me je tazatelky lito, ptz misto rad se tu dozvida upne jine veci

hanih
26. kvě 2019

@kaja2016 Jsem ročník 84, brácha je 88. Pamatuju si, že mamka si něco přivydělávala, ale bylo to tak jedno dvě dopoledne v týdnu. Jak to měly vyřešené babičky nevím. Tedy, ta jedna nejspíš mohla být doma kvůli péči o nemocného rodiče, u druhé netuším a bohužel už se nemůžu zeptat, ale mamka si pamatuje, že do jejích deseti let byla babička doma. A neví, že by to někdo řešil. Bydleli na menším městě u Prahy a v politice děda nebyl 🙂 Jinak s bráchou jsme byli bez plen prý cca ve dvou letech, brácha možná o něco déle.

hanih
26. kvě 2019

@alemari Jenže každé dítě je jiné. Tvoje děti na to byly zralé brzy, moje dcera třeba ne. A taky jsem vysvětlovala, ukazovala atd. Dcera mi to odkývala, případně koukla, co to jako je a příště se zase počůrala. Hlupáka z ní opravdu nedělám, je chytrá a šikovná, v mnoha věcech napřed před vrstevníky, jen k tomu odplenkování si dozrála až později.

kaja2016
26. kvě 2019

@urtica Jee, to jsi ty.-) Ja si taky nemyslim, ze jde o patologii, ale taky si myslim, ze kdyz to clovek nehroti a proste to normalne bez tlaku zkousi a dite se z nejakeho treba jeste i jinehk duvodu nesekne, tak to proste vetsinou jde drive. Jak jsem psala, hlavne at je dite spokojene.

kaja2016
26. kvě 2019

@alemari Hele ja tomu i rozumim, ale prijde mi to zbytecny. Jak pises, vetsinou se to dite proste nauci. Ty novodobe metody podle me jde nasedaji na takovyten zensky perfekcionismus a pocit selhani, ktery je s tim zakonite spojen, napr. ze dite neco nezvlada tak jako sousedovic pepicek. Ja jsem tohohle pocitu nejak usetrena, sama nevim proc, ale jsem fakt rada a asi proto prirozeny porod za kazdou cenu, kojeni, pliny, dudlik do samoodstavu uplne nevyhledavam.

lipli
5. čer 2019

@rozitta Dcera se naučila fungovat bez pleny až 2 měsíce před 3. narozeninama. A to během jednoho týdne, odmítla nosit plenky a začala chodit na nočník. Ale museli jsme ji pořídit větší s vyndavací nádržkou kterou si chodí vylévat sama.

Strana
z5