V 9 měsících nesedí sám, máte zkušenost?
Máte taky někdo takovou zkušenost ?
Dobrý den,já jsem bohužel jedna z těch maminek, co taky dceru sleduje a je nervózní z toho,když jí něco nejde jak by mělo. Asi plně chápu vaše pocit, ať člověk něco nepodcení, ať to či ono ndení symbol nějakého "opoždění ve vývoji apod". Teď jsem také řešila plazení. Dcerce bude 21.10 9měs a neplazila se...točila dokolečka ale jakoby nešla vpřed a to už podle "tabulek" má být na 4. Začala jsem to ale dělat takhle, vždycky si vyhledám maminkovské rady jak děťátku pomoci, např. k lezení že se nemají přidržovat patičky ale kolínka a jakoby děťátku trochu pomáhat nakračovat, u ručiček - pořídit cvičební balón a s děťátkem se pohupovat tak, ať přenáší váhu na ruce... taky si dávám termín do kterého ještě počkám a pak kdyžtak zavolám dr a poradím se co dál...a ejhle, malá se tento týden šnečím tempem dopíďalkovala k hračce asi 3metry. ....takže držím palce, zkuste pohledat....
aha, takže vás trápí, že není jakoby vzepřený o obě ruce? tak zkuste ten balón,nebo válec, ať má tendenci se opírat o ručičky a do polohy vleže dávat jakoby čelem k podlaze, tak ať se nejdříve opře o natažené ručky(dlaně) - jakoby reflex ať nespadne na pusu...a možná mu to pomůže v tom, že se začne vzpírat
@babinka21 já bych doporučila klidně i plavání ;) Na vaničkování už je asi dost velkej, ale do bazénu úplně akorát. jinak jak tu jedna maminka zmiňovala autorku Kiedroňovou, tak já mám od ní jinou knihu - Rozvíjej se děťátko a jsou tam právě takové různé typy na cviky, které můžete dělat doma a celkově ta knížka je super.
syn se dnes sám posadil (sed na zadečku, nohy vpřed, opřený o jednu ruku) mohu ho tedy začít posazovat (např v jídelní židličce na nočníku,...)

@alcar A zkoušelas jí ty nožičky i posunovat? Takhle se to naučil Teodor, ze začátku jsem mu ty nohy posunovala, on padal na pusu, postupně mu došlo, že je třeba zapojit i ruce 🙂 (jako neleze sám, ale s mojí minimální pomocí se pro hračku dostane)