Stojí, ale nesedí. Máte takovou zkušenost?

evulakebula
11. led 2021

Ahojte.

Asi tady tohle tema jiz bylo, ale tak pojdme si to osvezit 😂.

Syn ma 8 mesicu, nekdy od 7 mesice normalne z lezeni zacal ctyrnozkovat. Jenze se mu nejak nechtelo moc do toho sedu. Obcas, spis tak omylem si sednul, ale ze by vylozene si sednul a u toho neco zkoumal, to ne.

Uz v tom sedmem mesici, si zacal stoupat, ale spis, ze se na me sapal a chtel se tulit, takze se postavil na nohy a drzel se me, spis tak krkolomne. Ted v osmem mesici, kamkoliv zactyrnozkuje a sup, stoji, ale docela dlouho, treba 5 minut hraje na keyboard. Stavi se uplne u vseho. Cokoliv potka. Pokud je to mensi, tak jen na kolinka. Jinak se postavi treba v kuchyni, drzi se jednou rukou police a druhou rukou vyhazuje hrnce. Obcas prave ztrati balanc a sup na zem.

Ze zacatku me to dost stresovalo, protoze padal dost na hlavu, potom uz zacal padat na zadek a ma rozvazne kroky, jak se dostat ze stoje dolu. Ale obcas proste hodi placaka. Takze sedi jen ze stoje. Tusim ze uz ze ctyrnozek nesedi vubec.

Take mate takove zkusenosti? Kdy vam treba ditko zacalo sedat ze ctyrnozek?

blondynka400
11. led 2021

Toto je ale úplně normální vývoj. Nejdřív leze, pak stojí, dost často i obchází a potom si až sám sedne. Buď ráda, že to tak je.... A že občas hodí placáka, to je běžná věc 😀 Až na to bude připravený, tak si sedne .-)

kevi1
12. led 2021

Sed je vrcholom vyvoja o tychto malickych deti. Moj syn obchadzal nabytok v polroku a sedel az omnoho neskor. Sikmy sed az v 9 mesiacoch, od 7.5 padol na rit a sadol si tak, ale skutocny sikmy sed nastal naozaj az po viac ako 3 mesiacoch od toho, co si prvy krat stupol.

monique9754
12. led 2021

Syn kolem 9 měsíce začal stát u nabytku a obchazel ho. Až kolem roka začal normálně sedět do te doby nic

martiniquest
12. led 2021

Dcera stoji a obchazi od cca 9 mesicu. Sedla si v roce. Do te doby klecela, kdyz potrebovala sedet

atisak
12. led 2021

@evulakebula Syn seděl až ve 13 měsících. Stát a obcházet nábytek začal mnohem dřív.

cilkat
12. led 2021

V devíti měsících začal stoupat u opory. Teprve v deseti měsících se z plazení vyhrabal na čtyři nohy. Kolem 14 měsíce udeřila zima, do rukou to záblo, tak je zvedl a "chodil" po kolenou. Chodit začal v 16 měsících. Sedět zhruba ve 2,5 roku (do té doby klečel).

ivis_b
12. led 2021

Vsak je to takhle v poradku, nejprve lezeni, pak stoj a sed az nakonec.

lenkabukov
12. led 2021

Starší začala chodit přesně v den svých 1.narozenin a seděla asi až měsíc po tom, co začala chodit 😊

barulina
12. led 2021

Moje dcera jela teda ukazkove, lezeni sed, stoj, ale sedela uz pred pul rokem, postavila se poprve v 7 mesicich a 4 dnech, chodi od 9 mesicu. Syn, preskocil lezeni a rovnou si stoupl a to v pul roce. Pak zacal sedat a uz teda i leze, 8 mesicu. Nicmene zacina se mi poustet u nabytku