Vzteklé, zuřivé dítě. Máte radu?
Ahoj maminky,
jdu si pro radu, utěšení, pochopení, nevím... Syn (teď v červenci bude mít 2 roky) se v poslední době šíleně vzteká, zuří, hází vším co má po ruce (jídlem, hračkami, vše co vidí), kope do nás, když ho přebalujeme anebo převlíkáme, vůbec neposlechne, 100x mu něco zakážeme a on stejně pořád pokračuje v zakázané věci, plácá nás. Ale hlavně, co dělá teď a z toho jsem na prášky, tak si strká prsty do krku. Samozřejmě, že se dlaví. Mám někdy pocit, že toto všechno dělá, když si chce vynutit naší pozornost. Ale nejvíce zuří, hází věcmi, vzteká se a dává si ty prsty do krku, když mu něco nedovolíme, zakážeme, neuděláme to, co on chce, něco mu nejde atd. Tím, že nemluví, tak dost řve, když něco chce, nebo se mu nelíbí anebo mu něco nejde. Nevím, zda tím vším s námi nějakým způsobem komunikuje, ale je to opravdu náročné. Prožíváme to denně a několikrát za den a už jsme s manželem z toho vyřízení, jsme na nervy, nevíme, co s ním máme dělat. Nejhorší je, že už máme nervy s ním někam jít, jet, jít na návštěvu, protože máme nervy, že nás akorát každý pomluví, co to je za nevychovaný spratek. Když někde jsme jsme pořád ve střehu, aby něco nehodil o zem, bojíme se, že se začne vztekat a zuřit a házet, zkrátka vyvádět jako doma. Pořád za ním musíme lítat, je divoký, neposedí, u ničeho dlouho nevydrží, pořád musí být v pohybu. Když je delší dobu v kočárku už řve, rve se z něj ven. Vážně nevím, co s tím dělat. Ani po dobrém ani po zlém to s ním zkrátka nejde. Jen doufám, že je to nějaké období a přejde.
Má nebo měla to taky některá z Vás? Přivítám každou dobrou radu a pomoc. Hlavně jak se s tím vypořádat a vyrovnat, že máme takového zlobivce doma? Jsem z toho opravdu smutná, vím, že se děti nemají srovnávat, ale jsem několikrát do týdne s kamarádkou a její dcera (o 3 měsíce starší) takto nevyvádí. Nemusí za ní lítat, poslechne, když jí něco řekne, kdežto já ho pořád musím hlídat a lítat za ním a domlouvat, aby něco nevyvedl.
Ještě poslední věc, nevydrží sedět v klidu v autě v autosedačce. Po chvíli začne řvát a řve i hodinu v kuse. Asi si umíte představit, když jedete někde delší cestu, teď kolony, objížďky a za hlavou vám přes hodinu ječí dítě.
Moc děkuji za reakce
manžel chodí

@jeyre my třeba prerveme i za těch 12 hodin denně co je vzhůru i polovinu