icon

Zabarvení dětských zoubků. Je možné po ATB?

hezz17
21. pro 2019

Jdu si pro radu, dcera 2 a čtvrt roku, má všech 20 zubů. Před pár dny jsem si všimla, že všechny zuby kromě jednicek ma zabavené. Ne vyloženě do hněda ale takový lehký nádech. Do teď měla zoubky jak perličky. S čištění nemá vůbec problém, nejdřív čistí sama, pak dočistim já. A bereme to vážně poctivě. Zubní pastu ma Urtekram, protože pastu ještě neplive.
Mohly se jí ty zoubky zabarvit po ATB sirupu? Přijde mi, e po vyčištění je to lepší, ale po chvíli je to zpět.

pribylovapetra
21. pro 2019

Synovi po ATB zuby zflekatěly, časem to zmizelo. Pry se to stává.

hezz17
autor
21. pro 2019

@pribylovapetra fakt? Tak to jsem ráda! Právě se to udělalo tak ráz na ráz. Vůbec ne postupně, tak si nemyslím, že by to bylo jídlem nebo cistenim.

nadulka87
21. pro 2019

Naše holčička to měla po ospenu, do dvou týdnů to bylo v pořádku

zmrzlinka
21. pro 2019

Taky to děti po ATB.Casem to zmizí.

beremeseanicka
22. pro 2019

Také jsme po ATB měli, zmizí to😉

baru7889
22. pro 2019

Ja to mela na prvnich zubech taky a bylo to z antibiotik, jenze jsem byla porad nemocna a brala je kazdou chvili, ze mi to zmizelo az kdyz mi ty prvni vypadaly 😀🤷‍♀️

marketanova
23. pro 2019

Co používáte za zubní pastu?

hezz17
autor
23. pro 2019

@marketanova viz příspěvek. Urtekram

semisovamys
23. pro 2019

Synovi to nezmizelo a jeste se mu tím na jedničkach porušila sklovina (měl ta atb opravdu často) , udělaly se mu zepředu kazy. Takže vrtáni, opravy, no hrůza... A to jsme s čištěním taky neměli problém a brali to fakt poctivě. No, teď v 5 už jedeme standardně i ustní vodu a mezizubní kartáčky. Tak doufám, že druhé zoubky už budou v pořádku.