icon

Zábava pro roční dítě v téhle době. Co děláte s dětmi?

ema93
9. únor 2021

Dobrý večer všem, zajímalo by mě, co teď cele dny děláte s dětmi cca kolem věku jednoho roku. Venku zima a ještě tahle blazniva covid doba. Žádné plavání, kroužky nic. Asi mi brzy hrábne 😃 děkuji za každou radu a tip na hry 🙂

dejvitka
9. únor 2021

@ema93 mam 15 mesicniho kluka, tak jsme na tom podobne. Jak je mene vyziti jak venku, tak nekde za zabavou, je to narocne a hodne stereotypni. Nas malej si dopoledne vetsinou vystaci sam, prerovnava bedny s hrackama, vytahuje oblibene a zabavi se. Pak spi 2 hodky, da obed a cca od 2 do 7 nez jde spat, tak vyzaduje pozornost. Chodime ven skoro za kazdeho pocasi, prochazka hodku je nutnost, kdyz je trochu lip, nechavam ho probehnout venku (chodi uz pres 4 mesice). Doma malujeme, skladame neco z barevnych papiru (resp.ja skladam on si s tim pak hraje), lego duplo, ruzne vkladacky (tvary, puzzle o 2 kusech), navlekaci a sroubovaci hracky (ala montesori), obcas ho zabavi nejake pisnicky, blbne si na ne a tancuje, zkousime prekazkovou drahu (kdy nekam vyleze, sleze, prolejza krouzky (zatim mu to uplne nejde, ale zabavi ho to) a dost ho bavi knizky, tech jsem nakoupila dost (hrajici, hejbajici obrazky). Ted se naucil zvuky zvirat tak si nosi knizky sam a chce si to opakovat. Vic jsem zatim nevymyslela, nebo ho nezaujalo. Je to uz sakra dlouhy 🙁. No, rada si prectu napady ostatnich, diky za tema 😉

anet_an
7. kvě 2021

My jsme teď vyzkoušeli vzdělávací hračku www.kamaradsknizkou.cz. Mému malému je 10 měsíců, dost ho baví kartičky nebo kostky dávat na sebe nebo do sebe. Jinak i můj starší syn (3 roky) si s tím v pohodě vyhraje. Fajn je, že je tam kromě knížek a aktivit i letáček pro rodiče s tipy, jak ty věci používat, jak ty hry obměňovat, aby to děti pořád bavilo. Mrkněte, třeba se to bude líbit... A jinak, abychom suplovali nějakou fyzickou aktivitu venku, tak si hodně pouštíme hudbu a tancujeme, nebo se honíme po bytě, respektive já popadnu mladšího a snažíme se chytit staršího :D. Případně zkusit nějaké opičí dráhy z polštářů, to by mohli zvládnout chodící nebo i plazící se batolata.

jako_mala_holka
7. kvě 2021

Pripichnu se, taky mě zajímá 🙃