icon

Zvládneme dřívější nástup do školky?

jitkaa79
8. únor 2018

Hezký den maminky, synovi budou v březnu tři roky, a tak mi pomalu končí rodičovská. Zvažuji, co dál. Doma jsme měli dohodnuto, že zůstanu ještě rok doma, máme ještě jednoho syna v 1. třídě. Nyní se rýsuje pracovní nabídka, zatím ještě nekonkrétní, ale s vidinou zkráceného pracovního úvazku a jisté flexibility, kterou bych v budoucnu určitě potřebovala. Počítala jsem, že syn půjde do školky v září. Ale v tomhle případě by to asi znamenalo začít s prací dříve (možná duben-květen), a vůbec si neumím představit, zda bychom to zvládali. Momentálně má stále plenku, zkoušíme odplenkovávat, na čůrání si řekne jen když má na sobě slipy, a většinou už je napůl počůraný, na kakání si neřekne vůbec. Přes den minimálně dvě hodiny spí (bohužel ani odpoledne nespí v kuse, takže uspávám i nadvakrát), zato večer mi obvykle neusne před 22h. Ráno se budí mezi 7-8h. Ještě i kojím, a to i v noci. Dále docela málo jí a má velmi omezený výběr potravin ☹ Není nijak zaostalý, docela pěkně mluví, rád je s dětmi, když jsme v herně nebo na hřišti, je samostatný..... Nejvíc se v podstatě obávám té změny režimu, jak by se s tím vypořádal... I když nevstává brzy, kolem 12h už je zralý na spaní a často se mi ani nepodaří dát mu něco k obědu (navíc vařené jídlo většinou odmítne). Nevím, jak by to bylo, kdybych ho musela v 6h ráno vzbudit a pak třeba kolem poledne ho vyzvedávat ze školky (to by musel do soukromé), dát ho spát doma nebo by usnul po cestě. Pak ještě pořešit vyzvednutí a odpolední aktivity se starším synem. Partner si myslí, že na pár hodin jít do práce není problém už třeba za tři měsíce, ale on je s dětmi většinou hodinu před spaním 🙂 Jak byste se rozhodovaly? Začínám být z toho nervózní.... s nynějším zaměstnavatelem mám dohodnuté neplacené volno, ale návrat na moji pozici je nereálný, to by byla pracovní doba minimálně do 17h a zkrácený úvazek mi neumožní. Děkuji všem za názory 🙂

Strana
z2
kaja2016
13. únor 2018

@jitkaa79 s těma plínKama, dceři dlouho trvalo, než se jí poprvé podařilo vyčůrat a vykákat do nočníku, nakonec ze jsem ji dala tablet do ruky a pustila Peppa pig. Pak podle mě dobře za fungovalo, že jsem to hned vyfotila a poslala tatínkovi, babičce a ti pak volali a gratulovat a pak jsem fotila ještě par dni. Dcera byla z toho hodně potěšena, když se povedlo a líbilo se ji, jak všichni mají radost. Tak to je odměňování, které je podle mě neškodné...

Strana
z2