BALANDO. CZ

jarda100
20. črc 2021

BALANDO. CZ........ Dovolím si upozornit na podvodný překupnický shop. BALANDO. CZ

V rámci pomocí dalším zákazníkům neobjednavejte si z daného shopu žádné zboží pokud nemáte zájem přijít v finance.

Tenhle shop jelikož se jedná čistě o překupnický servis nemusí a ani nectí základní podmínky pro splnění obchodních pravidel dle zákonů téhle republiky.
Jejich povinnost vrátit hotovost do 14 dnů dle zákona na ně neplatí, stejně jako odstoupení od smlouvy a vrácení hotovosti zpět pač se nejedná o kamenný obchod a dle sdělení ČOI mi potvrdili, že jediná cesta je soudní vymáhání a tam musí soud nejprve jim dokázat že jsou přímí sprostředkovatelé nikoliv pouze mezičlánek při prodeji zboží. Jediná možnost je vrátit zboží si přímo do Číny a čekat zda Vám přijdou peníze zpět, žel na tohle je ČOI krátká a nemá žádné páky pomocí dostat zpět druhé zboží nebo finance.
Objednal jsem si v dobré víře u téhle společnosti zboží oblečení původně za 2x cca 500,-. Žel jsem se uklikl a jedna objednávka odešla shodně opakovaně. I přes skutečnost, že jsem je obratem žádal o storno mi uvedli, že nelze již nic dělat jelikož jiz objednávku odeslali bez možnosti storna což je jejich účelová lež okrást co nejvíce.
Tudíž mi odešlo obratem z účtu celkem 1500,-.
Po měsíci přišly první dva balíčky konkrétně oba shodné, třetí zatím cestuje.
Žel jsem zjistil, že velkosti vůbec neodpovídají realitě kde 2 XXL je u nás jak M velikost s porovnáním u nás zakoupenou velikosti.
Nafotil jsem reklamaci kde jsem dané triko přiložil na skutečnou velikost a kde je zcela evidentní rozdíl o 1/3 menší. Ani na základě téhle skutečnosti neuznali v BALANDO. Cz shopu tuto skutečnost a uvedli, že si mám sám vyměnit zboží u obchodníka v Číně odkud přišlo skrze jejich spostředkovaní.
Nejenže že zákona do 14 dnů bez udání důvodu nevrátí peníze navíc Vám doporučí ať na vlastní náklady si zašlete reklamaci zpět s žel nulovou vidinou nového zboží nebo navrácení hotovosti.
Jediné řešení jak jsem uvedl z odpovědí ČOI, které jsem daný problém podstoupil tak je soudní cestou nebo si nejprve dohledat recenze na daný shop. Třetí cesta prostě není..
Žel mezi námi je ještě mnoho podvodníků a dlouho bude trvat než se daný trh vyčistí. Spíše, ale nikdy pač se objeví noví podvodnici tudíž jediná cesta je uvádět obdobně takové recenze aby se problém minimalizoval.
Pokud nechcete další hloupě naletet rozhodně zde si nic neobjednavejte jinak přijdete obdobně o finance a zboží můžete v klidu vyhodit. Hezký den všem