Černá pozlacené stříbro? Zkušenosti a rady k nákupu
Ahoj,chci si koupit retizek ze zlatnictvi.Neni zlaty,ale pozlacene stribro.Jeden s kaminkama a druhy bez kaminku.Ptala jsem se prodavacky jestli cernaji,ale ona nevedela.Ale stoji 3t kč.Nemate s tim nekdo zkusenosti?Neni zrovna levny.Dekuji
Pokud má stříbro povrchovou úpravu (což pozlacení je), tak nečerná.
černat nebude,ale po čase se bude zlato nošením stírat
I kdyby tak není problém jednou za čas vzít šperky do zlatnictví a nechat vyčistit. Dělám to i se svými zlatými šperky.
No kdyz jsem si koupila pozlaceny sperky treba z trhu,bižu tak mi prave zcernaly.Jenze to je za par korun a tyhle stoji 3t,i kdyz je pravda,ze je to ze zlatnictvi.Dekuju devcata😊
@hennrietta ja si zlato cistim doma s hadrickama z Temu.A je to vycisteni hodne znat?
Když si na to jednou za x let vzpomenu, tak za mě to profi čištění znát je.🙂
Černat by to nemělo, ale pokud to chceš na každodenní noseni, tak počítej s tím, že se to zlato nejspíš ošoupe. My měli takhle pozlacené snubaky a zhruba po roce už byly jen stříbrné 😅
já bych do toho nešla, pokud toužíš po zlatu, raději, i pokud by bylo třeba došetřit, koupila zlato, černat ti to nebude, ale bude se to loupat/stírat, nevím, jak to napsat, na to jsou i 3000 dost
Taky bych do této varianty nešla, nebude to takové ani makové. Jak se to bude stírat, tak to nebude vypadat hezky.

Mam z klenoty aurum retizek a necerna mi.