Co místo punčocháčů?

kacuda
2. srp 2022

Zdravím vás, chtěla jsem se zeptat, jak řešíte oblečení do školy místo punčocháčů? U holek by stačily legíny nebo ne? A co u kluků? Děkuji za rady. Katka

sirinfirst
2. srp 2022

V zimě i kluk leginy pod kalhoty (softky), když je teplo, tak tepláky. Puncochace nenosilo ani jedno moje dítě.

veroniquecz
2. srp 2022

Punčochy měla naposledy snad když začala chodit do školky. Ve škole je hodně teplo, takže dzeginy, rifle. Když byla zima, tak softky, pod ně leginy. Softky sundala a dala sukni.

jana7ka
2. srp 2022

@kacuda Naší kluci punčocháče nosí i do školy.

konidana
2. srp 2022

Skolni deti uz nenosily do skoly puncochace. Jen kalhoty. Pripadne v zime a snehu jeste treba na manzestraky sustaky, ktere v satne sundaly

zrzeckas
2. srp 2022

Maly nosi teplaky a v zime na telaky dal oteplovacky a slo se.... 🙂

j.a.n.i
2. srp 2022

@kacuda K čemu punčocháče nebo nebo místo nich, už x let nebyla zima, kdy by to bylo potřeba.

zmrzlinka
2. srp 2022

@kacuda ve škole měl syn džíny a když šli s družinou ven,tak se převlékal do zateplneych soft kalhot.

jana7ka
2. srp 2022

@j.a.n.i Naši kluci jsou zmrzlíci a když čekají ráno na autobus tak jim zima je. Punčocháče nosí když ráno mrzne oba. Připadají mi pohodlnější než oteplováky přes džíny.

jana7ka
3. srp 2022

@konidana
@zmrzlinka Hodně ale záleží jak to mají děti daleko do školy a taky v jaké oblasti žijete..

journals
3. srp 2022

Syn taky nosí a bude nosit legíny. Je hubený, takže je uplé nemá a vypadá to mnohem líp než punčocháče. Které mu stejně nesedí, protože má obrovská chodidla a jsou mu vždycky krátká. Za mě jsou legíny mnohem lepší řešení.

konidana
3. srp 2022

@jana7ka tak jasně, to čekání na bus a ještě k tomu třeba na horách je úplně jiné, než u nás, kdy děti chodí 1km pěšky a sníh tu v polabí je sotva pár dní za zimu.

j.a.n.i
3. srp 2022

@jana7ka Nasi ten bus spis dobihaji, nez ze by na nej cekaly...

mollyweasley
3. srp 2022

V zimě leginy a ponožky u obou pohlaví, je to příjemnější, než punčocháče. V jedné naší školce vznikla super móda, holky měly přes leginky sukně (šaty, tričko...), kluci přes ně měli šortky. V šatně sundali, dali přes leginy softshellky nebo oteplovačky a valili do sněhu 🙂
Samotné leginy někomu přijdou u kluků divné, proto to rodiče vyřešili těmi kraťasy a ujalo se to u všech. Nejhorší jsou na leginach ještě tepláky, spousta rodičů takto přivede dítě ráno do třídy.

jana7ka
3. srp 2022

@journals Mě právě přijdou punčocháče lepší, že se to nikdo neroluje a nevylejzá. Bavlněný legíny se budou vytahovat a z uměliny kluci nesnesou.

@konidana No právě, já když už musím jet busem, tak si punčocháče taky beru, tak mi přijde jako blbost aby kluci jezdili jen v džínách.

@j.a.n.i U nás jezdí ráno jen dva autobusy a to jeden nezajíždí do vsi a staví jen na státovce, tak si dobýhání nemůžeme dovolit i když v zimě mají většinou zpoždění. Navíc ten první bus je tam dřív než se škola ráno otevírá a družina je jen do třetí třídy, tak děti čekají před školou.

@mollyweasley Mě přijdou divné spíš ty tepláky pokud myslíte ve škole.

mollyweasley
3. srp 2022

@jana7ka Nene, školku.

j.a.n.i
3. srp 2022

@jana7ka u nas jezdi jeden, ale ani tak nevidim duvod pro nejake velke postavani na zastávce, driv neodjede.

2hanah
3. srp 2022

No jasně - termoprádlo, čili pro kluka pod rifle termopodvlíkačky.

g_m
3. srp 2022

Máme super chlapečkové legíny, vypadají jako tepláky, jen nejsou tak volné. Punčochy se jim špatně oblékaly...

jana7ka
3. srp 2022

@j.a.n.i Tak dlouho se tam nestojí, ale zima je. Plánuji, že se začnu i s klukama otužovat ale stejně si myslím že v zimě by punčocháče nebo legíny mít do školy měli.

prejeta_zaba
3. srp 2022

Tenké tepláky, podvlékačky...říká se tomu různě, jsou to v podstatě legíny pro kluky, má je skoro každý obchod v basic oddělení (H&M, Tchibo, C&a, F&F) a nebo jestli si troufáš, nakup pár úpletů a ušij si je. 😉 Punčocháče u nás ve školce nechtějí, protože dítě šlápne v šatně do mokrého a musí se celé převlékat, to by ven nešli nikdy. 😁 A blbě to nevypadá, když to dítě nemá vytáhlé až pod hrudník a zakázané tričko. 😀 Na druhou stranu, punčocháče jsou praktičtější (bereme si je, když děti jdou ven se mnou), protože mezi ponožky a legíny pravidelně leze sníh a je to nepříjemné.

jana7ka
3. srp 2022

@prejeta_zaba S tím šlapáním do mokrýho měli kluci ve školce také problém, ale ve škole už s tím problém není.🙂

j.a.n.i
3. srp 2022

@2hanah Když to je zas do skoly dost nepraktické, neb ve tride se v tom zas upece.

jana7ka
3. srp 2022

@j.a.n.i Mladší chodí ráno do družiny a mají sportovky tak si je sundá. Staršímu to nevadí většinou nosí punčocháče slabší a i doma si je nechává pod tepláky.

2hanah
3. srp 2022

@j.a.n.i Tak to mu bude horko i v punčocháčích ve třídě, jsou i tenké termopodvlíkačky (nebo jen podvlíkačky) a syn si nikdy nestěžoval, že by mu bylo horko. Taky jdou pořídit zateplené ryfle a kalhoty, a nebo si ty podvlíkačky ráno sundá na záchodě nebo v šatně nebo dcera to dělá i naopak - na ryfle ráno lyžařské kalhoty nebo oteplováky nebo zateplené šusťáky a ve škole je sundá a zůstanou jí rifle nebo co si ráno obleče.

krisstina93
4. srp 2022

Tyjo do školy jsem druhou vrstvu nedávala, by se v tom upekl. Syn chodí celý rok zhruba stejně v riflích. Ale máme to kousek, pár minut cesty a nechodí do družiny, aby hrozilo, že se bude odpol někde válet ve sněhu, to bych mu dala sebou nějakou kombinézu přes to.

j.a.n.i
4. srp 2022

@2hanah Sakra, ja si o sobě vzdycky myslela, jak nejsem zimomriva, ale když to tady ctu, tak se nestacim divit. V životě by me nenapadlo nosit podvlikacky když bezne jedu do prace, ci neco vyrizovat. Nebo to davat detem do skoly. O variante davat neco pres kalhoty uz vůbec.

smajlinka
4. srp 2022

@j.a.n.i No, tak ono jestli jezdíš autem, tak to se nedivím, ale když pak v zimě mrzne a ty stojíš na zastávce, fouká studený vítr, tak je v povlíkačkách pod kalhotama hned líp. Nehledě na to, že tím trpí močák atd.

smajlinka
4. srp 2022

Jinak já plánuju dávat kalhoty - rifle a přes ně pak šustáky, takhle to malej nosil i do školky, akorát měl tepláky. Tu družinu ještě nevím, obávám se, že když mu dám zateplené softky do školy, že je tam ztratí...

j.a.n.i
4. srp 2022

@smajlinka Zanet mocaku zpusobuji bakterie a nikoliv ofouknuti nohou. A jinak tedy v mistech mocaku ja osobně mam bundu ci kabat.

jana7ka
Autor odpověď smazal
Zobraz