Tipy na levné košilové šaty pro ženy
Holky, prosim vás: kam na pěkné košilové šaty, aby nestály 3000 jako u mých oblíbených českých značek?
About you
Já je kupovala v Orsay, cca 2-3 roky zpět.
Kupuju v Sinsay.
Marks&Spencer, mám několikery
Zakazany bazar
Raději si koupím tam vicery než za stejné peníze jedny nové. Navíc když nesedí nebo mě omrzí, pošlu je zase dal..
Ja taky hledam hezke (a kvalitni!) kosilove saty, ty, co jsem mela poslednich 7 let (byly z Esprit), jsem musela ted na jare poslat dal, jelikoz uz mi nebyly a sotva jsem je dopnula. Problem je, ze vsude jsou bud priserny strihy, nebo materialy. Ja hledam idealne bavlnu, len, nebo smes obou. Hlavne zadny umely polyester, tech je ale vsude dost.
@l_ Neber to, prosim, nejak spatne, ale ty saty v tvem odkazu jsou ukazka toho, ceho je vsude plno; umely polyester za skoro 16 stovek a strihove tedy nejsou nic moc (nechci kritizovat tvou znamou, jen se snazim byt objektivni). Za 16 stovek bych cekala nejaky lepsi material a propracovanejsi strih. Ja nedavno videla hezke na AboutYou, byly zlevnene na 500 Kc, material by l 100% bavlna, ale bohuzel meli uz jen obrovske velikosti.
@patypresdevaty to je i on-line?
@l_ Jezismarjaaa, ja fakt s tim Konem koncim. Diskuze je od slova diskutovat, ale dneska mi prijde, ze na celym Konovi jsou samy hysterky, ktery si berou vsechno osobne a rozcili se, kdyz si nekdo dovoli vyjadrit rozdilny nazor. Fakt me to tu uz nebavi. Ne, mas pravdu, nikdo mi ty saty necpe.
@2veverka vila , vero moda
@veronicka89 dobrej tip, děkuju
@budouci_maminka většina obchodu, jo? To záleží, kde nakupuješ... z principu Shein apod nepodporuju, nehledě na to, že to je dost o štěstí.
Moje mamka tam nakupuje a občas bere něco dětem... a je to teda tak že zhruba 1 z 5×# věci je jakž takž nositelna (a to ne že bych byla nejak 5náročná, ale dcera to prostě nechce nosit, že je to nepohodlné, mnohem raději má obyc _saticky/trička z H&M)
@patypresdevaty vetsina obchodu s modou nechava sit veci v cine nebo bangladesi, pakistanu, indii ci kambodzi. To neni o tom kde nakupuju ja, to je o statistice a prokazatelnych studiich.
Orsay, Tesco a jeho F&F, mango, zara, h&M atd. Vse stejne tovarny. S mizernym platem, hygienou a pracovnimi podminkami. (Btw ted to same prasklo i na big brands typu LV, D&G aj). Vetsinou ty hmka maji jen jednu sekci jakoze friendly ktera je treba usita jinde, vetsinou s nejakou zelenou cedulkou (a velmi rozdilnou cenou oproti zbylym basic sekcim).
Co se tyka shein, asi zalezi, ja tam kupuju detem kostymy, sobe spolecensky saty, doplnky na oslavu, gumicky atd, spokojena jsem velmi. Aspon nemusim platit preprodejcum, setri to i energie na zbytecne obchodni meziclanky.
Diteti je vhodne kupovat bavlnu a pohodlne strihy, tak otazka, jake obleceni tam vybirate. Malemu diteti bych tam nekupovala teda nic. Ty jsi se ptala na kosilate saty pro sebe, ne dupacky pro mimino.
Ver tomu, ze ten material bude totoznej z shein jako ty polyesterovy saty za 1600 výše.
Ale tvoje penezenka, tvoje zdroje. Ptala jsi se, mas ode mne reakci. Me zily netrha co si koupis nebo nekoupis.
@budouci_maminka Věřím tomu, že podmínky v čínských továrnách nejsou zas až tak odlišné když tam vyrábí Adidas vs. číňan. Co je ale pro mě zásadní rozdíl: Když v Čině vyrábí firma oficiálně dovážející a prodávající v EU, musí dodržet evropské předpisy týkající se nezávadnosti materiálů, označení výrobků a řadu dalších různých norem. Ano, i tak se občas stane, že se najde něco "závadného", ale je to spíše výjimkou, protože ten řetězec si to nemůže dovolit takové předpisy plánovitě porušovat.
No a oproti tomu, když si objednáš oblečení přímo z Číny, nemáš jistotu vůbec ničeho, co se týká nezávadnosti použitých barev, materiálů atd.
Další aspekt je, že z hlediska ekologie je celkem rozdíl, když sem velký řetězec doveze celé kontejnery tam vyrobených věcí, vs. když sem proudí miliony jednotlivých balíčků, jejichž zasílání zdarma/levně dotuje čínská vláda. A tím, že je objednání z Číny levné, spousta lidí kupuje tuny a tuny p**ovin z Číny, které by si za vyšší cenu nekoupili a tudíž by tolik zbytečných věcí vůbec nemuselo být vyrobeno.
Kupovat si takové věci v přeprodeji z Číny je samozřejmě ještě větší blbost, ale to už je každého problém, že si takovou věc koupí.

Mám košilové šaty z Reserved, ale je to už starší kolekce. Nevím, jestli podobné nabízejí i letos.