icon

Budu mít nárok na mateřskou?

maisha
13. čer 2016

Ahoj holky,mela bych otazku 🙂 kdyby mi nekdo poradil,byla bych rada .. chtela jsem se zeptat,zda mam narok na materskou kdyz jsem nastoupila do prace od 1.9.2015 do 22.1.16 a od 24.1.16 jsem na nemocenske. Dekuji za pripadne odpovedi 🙂 smlouvu v praci mam na rok, a pred nastupem 1.9. jsem byla na rodicaku. TP mam 27.9

rottentocore
•
13. čer 2016

Já myslím, že ne, ale nejsem si jistá. Myslim, že musíš mít odpracovaný rok...

lentixx
•
13. čer 2016

Určitě je nutné mít odpracovaný celý jeden rok

tulikiss
•
13. čer 2016

neni pravda ze musi byt odpracovany rok, musi platit nemocenskem pojisteni nejmene 270 dni za posledni dva roky

lenbenn
•
13. čer 2016

Ty podmínky jsou dvě. Jak s tim pojištěním, tak s odpracovanym rokem. Musíš plnit oboji 😉

zzandulkaa
•
13. čer 2016

Nemusí být odpracovaný rok, stačí půl roku - 180 dní, to je ochranná lhůta. Druhou podmínkou je oněch 270 dnů placeného soc. pojištění. Vlastní zkušenost. Pracovala jsem rok a půl v jedné firmě, změnila zaměstnání, otěhotněla, výpověď dostala ve zkušebce a mateřskou jsem nedostala, jelikož jsem v nové práci nebyla 180 dnů.

frenci4442
•
17. srp 2016

Ahojte chci se zeptat jsem slovenka pracovala sem v CZ a jsem tehotna 10.8.2016 jsem nastoupila na MD na Sk MI POVEDALI ZE NEMAM NAROK NA MATERSKU..... nevie niekto mi povedat ci by som si mohla požiadat o materske v česke republice???

kariopea
•
19. srp 2016

Ahoj,je tu někdo osvč a řeší jestli může pobírat mateřskou?