icon

Čerpání dovolené na RP

annacb
12. led 2021

Ahoj, od naši mzdové účetní mi byl poslán dopis, že mám 29 dnů dovolené kterou zle vyčerpat ... Jak se dozvím kolik mi tak přibližně příjde ? Vím, že je to nějak na čtvrtletí ale já nejsem v práci už 10 měsíců. 🤷🏻‍♀️🙂. Díky.

j.a.n.i
12. led 2021

@annacb Nejčastěji podle platu ve smlouvě.

annacb
autor
12. led 2021

@j.a.n.i a je důležité mít podepsané daňové přiznání ? 🤷🏻‍♀️

j.a.n.i
12. led 2021

Žádné daňové přiznání se v práci nepodepisuje, to podáváš na finančák. Ale jestli myslíš prohlášení poplatníka, tak pokud chceš, aby ti uplatnili slevu na poplatníka, tak ho podepsané mít musíš.

annacb
autor
12. led 2021

@j.a.n.i Děkuji, nerozumím tomu jako Ty ale takhle přesně jsem to myslela ale použila jsem blbý termín. Když mi tedy proplácejí dovolenou za 2020 a nevím jestli to mám podepsané asi se zeptám účetní nejlépe ?🙂. Myslím si totiž, že mi přišlo málo peněz ale lepší než nic určitě... Jen ještě kdybych ho tedy podepsané neměla a strhly by mi to, tak potom se to přiznání vyplatí ?

j.a.n.i
12. led 2021

@annacb Jo, ale musela by sis ho udělat sama, neudělá ti ho zaměstnavatel.

jakreb
12. led 2021

@annacb Preplatit ti dovolenku počas trvania PP zamestnávatel nemôže, môžeš ju len čerpať. T.j.pozor nebudes na RD chránená zakonom-napr.proti vypovedi.

vacel1
12. led 2021

@annacb a prislo ti to za tech 29 dni uz? Melo by to byt rozdeleno do dvou mesicu a prijit ve vyplatnim terminu klasicky... Aspon myslim, protoze logicky je ro dovolena za pracovni dny a 29 dnu v mesici normalne neodpracujes...

verulevrtule
12. led 2021

@vacel1 u nás to tak třeba jde, ale lidi chodí i o víkendech do práce

vacel1
12. led 2021

@verulevrtule dobre, ale normalnich pracovnich dnu je v mesici tak 22,ja taky chodim do prace 6 dni v tydnu, ale 29 dnu v mesici urcite neodpracuju.

verulevrtule
12. led 2021

@vacel1 já odpracuju i víc než má měsíc 😂

annacb
autor
Autor odpověď smazal
annacb
autor
13. led 2021

@jakreb Tohle slovíčkaření 😅🙏. Nadpis je čerpání a peníze mi přijdou tak co 😅☺️ Vím ale že to myslíte dobře ☺️. To nejsem chráněná celé 3 roky ?😬To je v pohodě vím, že mě nevyhodí zatím ale za 2 roky třeba ? Co já vím 😅🙏 Nebo je to jen po čas čerpání Ale děkuji. Jinak ano mzdová účetní říkala, že to pošle na 2krat tak všechno uvidím ve výplatní pásce a pak to kdyžtak budu nějak řešit. Děkuji ☺️

jakreb
13. led 2021

@annacb To nie je slovíčkarenie ale realita a zakon. Len som ta upozornila. No keď cerpes dovolenku tak nie si na RD vrátila si sa do práce cize nie si chránená zakonom ako žena na RD.

j.a.n.i
13. led 2021

@jakreb To není, nicméně pokud má 29 dní dovolené, tak je to jedno, neb po dovolené zas na tu RD nastupuje a tedy by se případný běh výpovědní lhůty přerušil.