Dá se zvýšit MD?
Smlouvu mám na neurčitou, ale platově nic moc. Zaměstnavatel mi nechtěl přiznat skutečnou mzdu, tak mi napsal 18 000 hrubého a zbytek jsem dostavala obalkovou metodou (Načerno) .
Proto jsem měla MD i vcelku nízkou....
Teď mám chlapečka necelé dva roky a zaměstnavatel mi oznámil, že si mám po skončení RD hledat jinou práci. Proto s mužem přemýšlíme nad druhým dítětem, které tak jako tak chceme.
Mě by proto zajímalo, jak si můžu zvýšit MD bez toho, abych nastoupila do jiné práce, protože v nové práci bych si musela odpracovat dalších těch 270 dní , abych měla na MD vůbec nárok + vím, že na dobu neurčitou bych taky jen tak práci nenašla.
Vím, že to tady v diskuzích bylo, že na 1. Dítě MD brala méně než na druhé a snad to bylo tím, že měla v době čerpání RD brigádu.
Má s tím někdo nějakou zkušenost?
Nebo by se mi spíše vyplatilo najít si teda jinou práci na HPP? Jinak už teď ale vím, že bych znovu musela jít na rizikové těhotenství.
@lachtanice86 Já jsem si mezi MD a RD vybrala dovolenou a PPM na druhého syna mám o něco vyšší, takže se to do toho taky započítalo. Ale přesný výpočet nevím. Určitě někdo poradí.
@areh no tak vyplacení dovolené ano, ale nechápu tu brigadu
Mě se ppm navýšilo čerpáním dovolené v mezidobí md-rd 😁
@lachtanice86 já myslím, že to není úplně nesmysl. Pokud by jí zaměstnavatel povolil souběh a vydělala by na “brigádě” víc než byl původní plat, tak by se jí PPM počítala z toho výhodnějšího, ne?
@drep tak hlavně by z brigady musely byt odváděny odvody aby byl nárok
@lachtanice86 však to píšu, že pokud dost vysoká, že se z ní odvádí. Ale je pak divné, proč se @handulkak nezapočítal druhý příjem do vyppočtu ppm. Já to tak měla, teď mám malý úvazek v nemocnici, dpp u praktila a dpč na záchrance, odvádím ze všeho a mám odpověď z čssz, že by se mi do mateřské počitaly všechny příjmy.
@drep Taky mám souběh celkem 3 smluv u 2 zaměstnavatelů a počítaly se mi všechny 3.
Materskou muzes pobirat i pres chlapa.
@mimi1004 https://www.mesec.cz/poradna/socialni-davky/5292/ Tri vteriny.

@trachtice tak za prvé nebrat práci kde je něco na černo, za 2) neni to MD ale PPM, za 3) zvýšit brigádou? To myslíš jak?