Jak pokrýt měsíc mezi koncem rodičovské a novou prací?
Dobrý den, chci se poradit, pobírání rodičovs.příspěvku mi končí k 21.7. mám již novou práci, ale až od 1.9. Jak nejlépe pokrýt ten měsíc, aby mi bylo uhrazeno zdravotní a sociální? Zřejmě se asi nahlásit na ÚP, že? A pokud ano, mohu se tam přihlásit už před skončení rodičovského příspěvku nebo až 22.7.? Děkuji 🍀🙏
@nikishkaaaa určitě na úřad práce, je tam podmínka do 3 dnů od ukončení pobírání RP. Předem to podle mě nejde, ale to spíš domyslim... jinak ano, volila bych na ten měsíc UP.
@nikishkaaaa určitě na úřad práce, je tam podmínka do 3 dnů od ukončení pobírání RP. Předem to podle mě nejde, ale to spíš domyslim... jinak ano, volila bych na ten měsíc UP.
@fifinka2020 Ale houby, zadna takova podminka neni, tak ji nemať.
A predem to samozřejmě jde, když můžeš pri pobirani RP pracovat, tak pri jeho ppbirani taky muzes hledat praci.
@nikishkaaaa No, pobirani RP ti nemuze koncit 21. ten je vzdy na celý měsíc. Plus tedy pokud je poslední davka nizsi, nez standardní, tak ti ji poslou současně s předchozím a muze ti tedy skoncit i měsíc driv.
A jinak bych se na mezidobí nahlasila na ZP.
Já se hlásila na úřad práce minulý rok 3 dny před synovými 4. narozeninami, kde jsem rovnou oznámila i svého budoucího zaměstnavatele (také šlo cca o 6 týdnů). Nebyl to problém, takže můžeš i dříve.

@nikishkaaaa A prodloužit si RP o ten měsíc už nemůžeš? Pokud ne, tak nejjednodušší je nahlásit se na zdravotní pojišťovně jako osoba pečující o dítě do 7 let. Tím vyřešíš zdravotní. Sociální se tě netýká, když nemáš příjem.