Jak probíhalo navýšení rodičáku v roce 2020?
Diskutuje se o navýšení rodičáku, a mě by zajímalo jak to bylo v roce 2020, kdy se taky navyšoval? To navýší rodičák ÚP sám nebo si musíte žádat?
Navyšovalo se to automaticky, ale bylo na výběr ze 2 možností. Buď si ten, kdo to pobíral zažádal o zvýšení měsíčního vyplacení tak, aby to vybral třeba do těch 3 let nebo to nechal být a prodloužila se tím pádem délka vyplácení. Kamarádka takhle byla na rodičáku místo 3 let 4 roky a říkala, že jí to přesně vyšlo tím navýšením.
@pilzzee Tuhle se psalo že o tom zas budou jednat, a nejpozději by to navýšili od 1.1.2024. A já mám teď dilema, má mě končit rodičák v listopadu (to budou malé 3,5 roku) tak si to chci protáhnout do jejích 4 let. A právě teď nevím co a jak, jestli si to už teď protáhnout,nebo až bude zbývat menší částka...
A nevíš kdy o tom budou jednat? To jsem nenašla. Pořád se o tom jen mluví, ale výsledek=rozhodnutí žádný.
Mám za to, že je to návrh Pirátů a celkovou podporu nemá. I když ti jsou spíš pro valorizaci RP, což mi přijde rozumnější, a tohle bys nemusela řešit.
Já myslím, že navyšovat nebudou vzhledem k tomu, že všude spíše škrtají.
Ale ano, minule to bylo automatické.

Navýšilo se to automaticky, jakože ta celková částka... takže se automaticky prodloužila délka vyplácení..