Jde studovat na rodičovské dovolené?

dadanana
12. únor 2015

chtěla bych se zeptat, studuji střední školu. a otěhotněla jsem, miminko jsme si rozhodli nechat, ale rodiče jsou na školu hodně přísní. a i já bych jí chtěla dodělat. Jenže jak se miminko národí, tak to asi nepůjde... Nemáte s tímto skušenost? a nevíte o nějakých školách kde jde studovat dálkově? 🙂 😒

yamdena
12. únor 2015

@dadanana Zkus si nejprve se domluvit na individuálním studijním plánu ve škole, kterou studuješ teď. Mimo téma - nebyl z Ivančic V. Menšík 🙂?

dadanana
autor
12. únor 2015

Právě že co takle vím, tak na tady té škole to nejde :(
Ano byl 🙂

fillipepi
12. únor 2015

Můžeš se zkusit přihlásit na vysokou školu a pak si zažádat o status "Uznaná doba rodičovství". K němu stačí doložit rodný list miminka, vztahuje se na dobu do jeho 3 let a nepočítá se do celkové doby studia - tedy kdybys za tři roky nedostudovala, nebudeš muset platit školné za překročení standardní doby studia. Většina škol tímhle opatřením vychází vstříc právě rodičům, co mají malé děti a chtějí studovat. Pokud ji uznají, můžeš dál zažádat o individuální studijní plán a posunutí termínu zkoušek. Nevím, zda se to vztahuje i na nové uchazeče, ale nevidím důvod, proč by nemělo. Každopádně nejlepší bude informovat se přímo na příslušném studijním oddělení.

dadanana
autor
12. únor 2015

a na vysokou by mš vzali bez střední školy? to nejde ne?

fillipepi
12. únor 2015

Aha, pardon, měla jsem dojem, že se bavíme o vysoké škole. Na střední škole je podle mě individuální plán možný, já ho měla kvůli zdravotním důvodům. Záleží ale na konkrétní škole a na domluvě s vyučujícími. Znovu nejlépe řešit se studijním referentem.

dadanana
autor
13. únor 2015

v pořádku. jojo ve škole to proberu 🙂