Jsem na úřadu práce - na co mám nárok na mateřské?
Zdravim poradite mi prosim. Jsem od lonskeho zari kdy dcera dovrsila 3 let na uradu prace. V prosinci jsem znovu otehotnela a dalsi dite se ma narodit take v zari. Podporu v nezamestanosti mam vybranou a zajima me jak to budu mit dal naco mam narok. Dostanu az materskou po narozeni ditete nebo muzu mit i ppm? Dekuji za radu
@zelenaesmolda Ty neumis cist a hned urazis? Na UP je od lonskeho zari, coz neni ani rok a na to, co pises, se maminka nepta 🙄🤦♀️🙈
Jinak mas narok pouze hned po porodu na rodicovsky prispevek. Na MD nikoli.
@zelenaesmolda trošku drsný, ne? doma není ani rok a pokud má malé dítě, s kterým ji nikdo nepomůže a není z určitých oborů, tak je kombinace práce a rodiny možná problém.
jak ti psali holky, po porodu si zažádáš rovnou o rodičovský příspěvek. na mateřskou nemáš nárok, když nepracuješ. jestli dosáhneš na jiné dávky záleží od dalších věcí, které neuvádíš.
Kdyby te to zajimalo byla jsem zamestanana a v dobe materske s prvnim ditetem sme se prestehovali takze jsem nenastoupila zpet a ukoncila pracovni pomer. Hold neplanovana tehotenstvi se stavaji. Jen me zajimalo zda me ceka az rodicak nebo ne. Ne kazdemu se poradi navazat na dalsi tehotenstvi

@moniseq materska - PPM (penezita pomoc v materstvi) na tu narok nemas. Jen na RP(rodicovsky prispevek)220 000 Kc hned po narozeni ditete.