icon

Mám nárok na porodné?

kkodrlova
12. lis 2016

Ahojte holky, chci se zeptat, jako prvorodicka mam narok na porodne a jak je to ovlivneno pritelovou vyplatou? Myslela jsem si, ze narok na porodne ma kazda prvorodicka ☹ dekuju za odpovedi.

Strana
z2
domca89
13. lis 2016

Já teda bohužel znám spousty žen, které pokud nedělají víkendy a přesčasy tak nemají ani 10tis. čistého. Dnes je to u žen bohužel velmi časté.

hop_ita
13. lis 2016

Ja mam vs, praxi zatim 5let a 20cisteho teda fakt nemam. Taky mo to neprijde jako standardni vydelek zeny. Bohuzel.

xpila
13. lis 2016

@iwet91 Tak ono to samozřejmě neni "zadarmo"...

nikyta159
13. lis 2016

Ja teda taky ne a ani moc takových zen neznám...asi jinej kraj

hop_ita
13. lis 2016

No ja to ve vysledku mam, ale jen diky tomu, ze den v tydnu po praci do vecera ucim v jazykovce. Jen z hpp nnee.

romesak
13. lis 2016

20tisis cisteho to bych taky brala realita je bouzel jina.delam dvanactky dru jak mezek a beru cca 14 max 15 tisic

blahova_andrea
13. lis 2016

@xpila tak to buď ráda, že žiješ v jiném světě. já znám i úspěšné ženy, které tedy přes těch 20 mají, ale je jich hrstka. většina je ráda, že má do 15 😝 no ale je fakt, že my žijeme ve zbytku světa, co není nazývám Praha 😀

xpila
13. lis 2016

@blahova_andrea Tak ja to mela teda i mimo Prahu. A přitom to byla jen brigáda pri škole 😉 Takže pěkných par let zpátky...

blahova_andrea
13. lis 2016

@xpila tak to jsi fakt ale šťastná výjimka, než že by tvá zkušenost byla standardem pro většinu 😉

swizz
13. lis 2016

my také porodné nedostaneme, protože částku přesahujeme ale nespravedlivé mi to určitě přijde. Ty peníze jsou přece pro to malé a né pro rodiče, já si za to nepůjdu koupit kabelku. Že mají rodiče slušně placenou práci tak co by chtěli, mají si přece našetřit? Stala se z toho obyčejná sociální dávka. My pravděpodobně vychováme dítě které bude stejně jako my tahounem ekonomiky a bude poctivě platit daně ale nás stát nepodpoří. Všechno dostanou hlavně ti co jen natahují ruce a jejich děti budou dělat to samé :( Toť můj názor...

xpila
13. lis 2016

@swizz Porodné ale je obyčejná sociální dávka!!!

@blahova_andrea Nepsala jsem, ze je to standardem. Jen si to proste neumím predstavit, kdyz i před více jak 10 lety jsem si pri škole dokázala vydělat vic, než jaké částky tu padají. A to to byla naprosto běžná prace, nic kvalifikovaného.

blahova_andrea
13. lis 2016

@xpila já myslela, že to bylo právě třeba něco náročnějšího, kvalifikovaného...proto tak dobře placené. takto to vypadá, že jsi teda měla obrovské štěstí, protože většina žen živí rodinu z mnohem menších peněz než co ty jsi měla jako brigádnice za mlada pro sebe jako kapesné. já si vůbec nedovedu představit co a za jakých podmínek bych musela jít dělat, abych se dostala přes 20. jako být kvalifikovaná, tak je mi jasné, že to vydělat jde, ale něco obyčejnějšího...? co dalo mýmu chlapovi práci se přes těch 20 po xy letech dostat a to je fakt dříč a umí toho děsně moc

xpila
13. lis 2016

@blahova_andrea Prave, ze ne, byly to úplně obyčejný prace. Jako teď uz samozřejmě ne, ale zas vzhledem k tomu, co dělám, nemam taky zázračný peníze (ale to je tim, ze nejsem v soukromém sektoru).

uzivatelkapetra
13. lis 2016

@nikyta159 ja mám přes 20 v čistém a to mám jen maturitu a jsem z MS kraje. Pracuji v automotive

kassandra1
14. lis 2016

No, tak jenom moje hypotéka + poplatky na bydlení jsou 15 tis., takže s 20 tis.bych musela chodit pro jídlo tak na pastvu 🙂

uzivatelkapetra
14. lis 2016

@kassandra1 každý si zařídí takovou životní úroveň na jakou si může dovolit

Strana
z2