icon

Mám nárok na přídavky bez otce uvedeného v rodném listě?

anezkapremyslovna
15. zář 2021

Dobrý den, má malyho syna a jeho otec s námi není už od začátku těhotenství, dítě nechtěl a chtěl mě poslat na potrat. Tudíž není i v rodném listě. Paní na úřadě mi sdělila, ze nemám žádný nárok na žádné příspěvky. Prvně se mám pry dohodnout s otcem dítě aby platil alimenty ze je to jeho povinnost ( já to vím ale když neměl zájem když se to dozvěděl byl opravdu sprostý ) chci se zeptat zda mě paní pouze neodbyla nebo měla pravdu.

Strana
z3
maxulekapcule
16. zář 2021

@levandule_k Nutil me k potratu atd, vlastne ted ani nevi, ze dite je jeho, ale tusi. On by se tak nechal zapsat, ale za podminky, ze se opet dame dohromady, coz nechci. To, ze na nic nema narok, vim. Nedelam si deti s tim, abych je mela pro penize

amazonkajanik
16. zář 2021

@fouskovi když jsme u těch spoluobčanů, tak minulý měsíc přišel chlap s tím, jak byla paní na poště naštvaná. Přišla "madam", vybrala 70tis na dávkách, koupila los Černá perla za stovku a vyhrála 100tis 😡

levandule_k
16. zář 2021

@maxulekapcule Aha, to je jiná. Teda to bude asi dobrý "dáreček". (Neznám tvou situaci do detailu, ale asi nebude úplně jednoduchá.) Nemělo to vyzní tak, že si děláš děti, abys podojila stát, ale abys děti nepřipravila o to, na co mají nárok.

marcicek84
16. zář 2021

@amazonkajanik nekteri lidi maji evidentne stesti a nemusi se ani o nic moc snazit...no a nenadelas nic...

barulina
16. zář 2021

@tasimia žádná povinnost neexiatuje

maxulekapcule
16. zář 2021

@levandule_k Ja to chapu, ale zase se neumim doprosovat, tak radeji ta prace

tasimia
16. zář 2021

@barulina hele dítě si udělala s otcem, ne ze státem. a to nerypu, ale je to holý fakt. I když je jaký je, měl by mít nějakou zodpovědnost.

fouskovi
16. zář 2021

@tasimia ano měl by mít ale někdy je lepší otce zapřít než nějaký pitomec

anezkapremyslovna
autor
16. zář 2021

@tasimia zodpovědnost pro nej byla mi dat peníze na potrat

alilali
16. zář 2021

No, právě, že nejdřív bohužel musíš vyřešit alimenty a pak až zjišťovat zda ti dají přídavky, příspěvek na bydlení, aj.. Otec je v RL předpokládám, tak co zkusit dát návrh k soudu na určení výživného? Mimochodem, nárok máš do dvou let dítěte i na výživné pro sebe.

fouskovi
16. zář 2021

@alilali paní psala že není otec v RL

barulina
16. zář 2021

@tasimia a taky mě práva. Kdy tuto rádi vymáhání, nicmene povinnosti neplní.

anezkapremyslovna
autor
16. zář 2021

@barulina jsem ponaučena 🙂 priste se tu na nic radši ptát nebudu 😊

mourovatakocka
16. zář 2021

@anezkapremyslovna Rýpalek obecných si nevšímej, mnohdy soudí skrz monitor líp než televizní věštkyně. Přeju mnoho zdaru.

anezkapremyslovna
autor
16. zář 2021

@mourovatakocka to mate uplnou pravdu

levandule_k
16. zář 2021

@anezkapremyslovna Za mě je lepší zeptat s tím, že možná dostanu kázání "dokonalých" uživatelek, ale také se může ozvat někdo slušný a díky tomu se vyvaruji chyby.

barulina
16. zář 2021

@anezkapremyslovna jsou tu i fajn baby

alilali
16. zář 2021

@fouskovi Tak když není v RL, tak co ta úřednice řeší? Otec "neznámý", chlap jí těžko bude platit, když nemusí.

zelenaesmolda
16. zář 2021

@alilali
to je prave to,ona si ho musi nechat nejdriv zapsat do RL,zajistit si alimenty a az pak ma narok na HN

alilali
17. zář 2021

@zelenaesmolda A jak to mají matky, který otce vážně neznají (někde na párty)?

zelenaesmolda
17. zář 2021

@alilali
no tak asi maji smulu kdyz jde o hmotnou nouzi

anezkapremyslovna
autor
17. zář 2021

@zelenaesmolda
@zelenaesmolda o přídavek na dítě ? Je zajímavé ze u někoho to jde a u někoho ne

anezkapremyslovna
autor
17. zář 2021

@anezkapremyslovna jde mi spíš o to ze někdo to má jiný zase ne. Ne to ze je nutné potrebuju

ajja87
17. zář 2021

Hele a co zkusit zavolat si někam jinam na úřad... Případně myslím mají nějakou,, horkou,,linku ne,tam by třeba poradili??

nat
17. zář 2021

@zelenaesmolda ale to ze neplati otec neni chyba statu ale paní, Dite si udelaly oba tak i otec ma byt v rodnem liste a platit ...A vec druha,dite je rodicu a ne statu,maji se o nej v 1 řadě postarat oni ,me by opravdu zajimalo,co by 50 % lido u nás v CR delalo,kdyby jim stát prestal platit ...

nat
17. zář 2021

@anezkapremyslovna a proc mate pocit ze Vam urednice nerekla pravdu???Oni vedi nejlépe kdo má nárok a kdo ne,evidentne nesplnujete na nic podminky tak se s tim hold smirit a najit si brigadu nebo práci...

cikitkapb
17. zář 2021

@mimi1004 Jenže tady je zásadní i to, že on o dítě nemá zájem. Tak proč má platit? To že si užili ještě nic neznamená, nevíme za jakých okolností došlo k otěhotnění. Třeba měli kondom, kterej prasknul, třeba zakladatelka oklamala spoluspáče tím, že tvrdila, že bere prášky, a nebyla to pravda. 🤷🏻‍♀️

anezkapremyslovna
autor
18. zář 2021

@nat člověk položí otazku a “chytráci “ se ozvou rozhodne není moje chyba ze otec neplatí vůbec nic o tom nevíte tak to nekomentujte jak kdyby jste znala podrobnosti. Kdyby vás to zajímalo tak na brigády chodím a rozhodne se neprosim o nějakou pomoct jen jsem se na úřadě zepatala na co mám nárok a na co ne a chtěla jsem zeptat i tu jestli s tím někdo nemá zkušenost ale ozvaly některé dámy co s tím zkušenosti evidentně nemají a mají pouze potrebuju něco blbě komentovat a soudit lidi. To ze otec není v rodném listě má své důvody, rozhodne nebudu, jak tu někdo píše ždímat stát o prachy🤦‍♀️ @cikitkapb koondom jsme neměli a prášky jsem nebrala ale to on dobře věděl a jestli vás to ještě zajímá byl to partner který už jedno dítě a až potom co se to stalo si vlastně uvědomil, ze další dítě nechce ze je to moc drahý. Stačí nebo vás zajímá ještě něco ?

nat
18. zář 2021

@anezkapremyslovna kdyby jste dovolila tak se vyjadrujte slusne.A pokid polozite jakykoliv dotaz,musite pocitat s tim,ze kdyz mate dite s evidentně nezodpovednym lemplem,Tak Vam stat nepomůže a uprimne jedine dobře.Jak jsem psala vyse,je to Vase dite a otce mate se o nej starat vy.A.to ze se Vam nelíbí realita,no hold to tak je a vy se musite smirit s tim,ze prostě nic nedostanete.....Nemate deti od toho,aby nam je zivol nekdo jiny ale my sami...Ale ono je prece jednoduší natahnout ruce ke státu nez tam kam opravdu mate ze ...

anezkapremyslovna
autor
18. zář 2021

@nat s dovolení já se o své dítě starám. A evidentně si to nečtěte poradně protože říkám ze na brigády chodím a pouze jsem zeptala 😉

Strana
z3